Besøg fra Bretagne

I rundetårn med de franske gæster

Fredag d. 27. januar stod jeg og 26 andre 2g-elever med danske flag og kindkys, klar til at modtage franske udvekslingselever fra vores nye partnerskole i Bretagne. Inden de hver især blev bragt ind i varmen hos de familier, hvor de skulle bo den næste uges tid, havde vi dog planlagt en lille velkomstfest for dem. Hensigten med dette var at ryste os en smule sammen og lære hinanden lidt bedre at kende.

Ugen skulle byde på et forløb hvor kulturmødet og indvielsen i dansk kultur blev sat i centrum. Foruden en vellykket skattejagt bestående af kendte danske monumenter og attraktioner lørdag eftermiddag, havde de danske elever også planlagt forskellige sociale arrangementer. Dette betød blandt andet på masser af brunch med det hele, skøjtning på Frederiksberg runddel og fodbold på Sønder Boulevard. Franskmændene fik også lidt fra ”hjemlandet”, da vi i fællesskab så finalen i VM i håndbold, som Frankrig glædeligvis vandt.

Om tirsdagen tog alle danske og franske lærere og elever på en heldagstur til Helsingør. Vi var først på Kronborg og hørte den klassiske historie om Hamlet. Dernæst tog vi en tur på museet Louisiana, hvor vi i mindre grupper fik lov til at gå rundt og snuse lidt til moderne kunst. Franskmændene var også på deres egne ture. Disse udflugter førte dem blandt andet til Carlsberg og på rundvisning rundt i København, hvor fokusset var København som bæredygtig og grøn by. 

Det faglige indhold indeholdte en værdidebat. Her fik små grupper af danske og franske elever lov til diskutere vægten af forskellige værdier i henholdsvis Frankrig og Danmark. Men også mere frie ting kom på banen og blev diskuteret - henunder hvordan man flirter i de to lande og franskmændenes holdning og syn på Janteloven. Ligeledes var forskellene mellem de to landes skolesystemer oppe og vende. Ja, de fik sågar lov til at opleve et par klassetimer, og de var intet mindre end chokeret over vores ”løse tøjler”. 

Ugen sluttede vi af med en kæmpe fællesmiddag på skolen. God mad blev koblet sammen med latter, fællesskab og god stemning, og vi fik os alle en essentiel og fantastisk afslutning på en virkelig hyggelig og lærerig uge. Vi kan tage rigtig meget med fra denne ene uge. Vi fandt blandt andet fællesskab i vores forskelligheder, men vi lærte også rigtig meget af hinanden. Vi glæder os meget til at besøge vores franske venner igen til maj.

Natascha Teresa Christiansen, 2.x (2015x)