Marie og Noah i 'GCP'-praktik

Solen brændte, himlen var blå og der var fuldstændig vindstille da vi landede i Cairo d. 18 august. Vi blev hentet af en chauffør der ikke talte et ord engelsk og vi skulle bare stole på at han tog os til den rigtige bygning. Af sted susede vi gennem den travle trafik med de små 100 kilometer i timen svingene mellem de mange andre biler i noget der mindede mere om slalom end om kørsel på en trafikeret vej. Sådan forløb vores første stunder i Egypten og sådan har det i bund og grund fortsat – Nu bliver der dog kørt minimum 150 km/t og vi har lært nok arabisk til at kunne kommunikere med taxachaufførerne. 

Noah og jeg, Marie, drog af sted mod Cairo ca. 2 måneder efter vi fik sat huen på og næsten et helt år efter at have været på studietur hernede. Denne gang stod det dog på 2 måneder fremfor 10 dage, og vi havde fået job på Rysensteens egyptiske partner skole, Dr. Nermien Ismail School. 

Vi har nu en fast hverdag, hvor Noah assisterer samfundsfagslæreren i bl.a. undervisning og karaktergivning, derudover underviser han til tider afgangsklassen i political science. Jeg arbejder på ”the academic dean’s” kontor, samt underviser i kulturforståelse og dialog. Det tog os lidt tid at falde til på arbejdspladsen, da arbejdsmiljøet er langt fra det vi kender i Danmark; eleverne render ind og ud af rektors kontor, der bliver konstant råbt på arabisk og det kan være lidt svært at gennemskue hvem der egentligt laver hvad. Til tider minder kontorene mere om det store marked i indre by, Khan Al-Khalili, end et kontor på en skole for landets overklasse. 

Vi bruger vores fritid med de unge egyptere vi mødte på udvekslingen forrige år. Mødet med vores tidligere egyptiske værter var et glædeligt gensyn og har efterhånden udviklet sig til stærke venskaber, der illuminerer både kulturforskellene, men særligt de talrige ligheder der er mellem globaliserede unge. Den egyptiske gæstfrihed vi oplevede på studieturen, har vist sig tifoldigt denne gang, idet de unge har gjort en stor indsats for at inkludere os i deres hverdag. 

Rysensteens Global Citizenship Programme klædte os på til et kulturmøde på 10 dage, men har i vores tilfælde også givet en helt unik mulighed for at dykke ned i en anden kultur med en håndfuld kompetencer som har gjort det muligt at tilpasse sig en anden kultur, samt skabe varige relationer og fungere på en arbejdsplads. 

Venlig hilsen,

Noah og Marie 

Dromedar-tur