Internationaliseringen gløder

Internationaliseringen gløder på Rysensteen i disse dage.

I dag havde jeg fornøjelsen at overvære nogle af de fremlæggelser, som grupper bestående af  elever fra vores partnerskole i Haag og fra Rysensteen havde arbejdet på. Resultatet af et samarbejde, som 12 af vores 1g-elever har haft med 12 andre 1g-ere fra Haag først en uge i slutningen af november og nu en uge i DK. De har arbejdet med temaer som ungdomskultur og sociale medier, holdningen til EU i de to lande, sundhedssystemer mv. og de er blevet klogere på ligheder og forskelle mellem to lande. De var både dygtige, engagerede og trætte efter en uge med engelsk fra morgen til aften og homestay. Efter at have sagt farvel til hollænderne, kunne vi tage imod delegationen fra Argentina, der efter 40 timers rejse blev modtaget af eleverne fra 2.s med velkomstsang. 

Argentinerne kommer fra vores partnerskole i Bahia Blanca og det et første gang, vi har dem på besøg. De kommer sammen med delegationer fra Egypten, Indien, Tyrkiet, Tyskland, Spanien og Rusland, der alle deltager i vores RYSMUN torsdag og fredag d. 23. og 24. april.

Alle værtsklasser, værtslærere og hele administrationen er klar med bannere og flag til velkomsterne og med spændende programmer, der ud over RYSMUN rummer både akademiske samarbejder eleverne imellem og fremvisning af København og omegn. 

Vigtigst er dog det konkrete kulturmøde eleverne imellem. Og med besøg fra så mange delegationer på en gang spænder kulturmødet vidt. 

Jeg glæder mig til den sproglige mangfoldighed, der fylder vores gange i den kommende uge. Til RYSMUN hvor alle vores egne 2g-ere over to dage skal arbejde med væsentlige temaer på engelsk, som en gruppe af vores 3g-elever, der har deltaget i MUN rundt i verden, har planlagt. RYSMUN skydes i gang af formanden for Folketinget Mogens Lykketoft.

Global Citizenship Programme syder på Rysensteen i disse dage – hvor solen tilmed har besluttet sig for at skinne på os og vise vores gæster København fra sin fineste side. 

Rektor Gitte Transbøl - april 2015