Scienceaktiviteter

2gere på besøg på Nils Bohr Institutet  - en dag med Lektor i Eksperimentel Subatomar Fysik, Troels Petersen.

Indenfor Science deltager Rysensteen i en lang række tilbud der strækker sig fra forpligtende længerevarende forløb til korte camps. Det kan være både foredrag og forsøg, men oftest er det konkurrencer.

Science Talenter der har hovedsæde i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø, afholder løbende en række forskellige tilbud til talentfulde elever. Arrangementer som Rysensteen deltager i bliver slået op på Lectio, men ellers kan du holde dig orienteret her: https://sciencetalenter.dk/ (BSS er koordinator)

Som elev på Rysensteen har du adgang til Ungdommens Naturvidenskablige Forening (UNF). De afholder foredrag og camps henover hele skoleåret med det formål at fremme interessen for naturvidenskab og teknologi. Foredragene foregår oftest på Nørre Campus på Nørre Allé og du har gratis adgang med dit studiekort. Læs mere her: https://unf.dk/

DUA pep-talks er en række foredrag på 35 min. der ligger fra kl. 16, hvor nogle af landets dygtigste unge forskere, medlemmerne af Det Unge Akademi, fortæller om deres forskning, hvad de brænder for, og hvorfor det er så fedt at være forsker. Man kan både deltage enkeltvis og som klasse. 

Du har mulighed for at deltage i Fagspecifikke Nationale Olympiader i NaturvidenskabDet er individuelle konkurrencer inden for det enkelte fag hvor man kan prøve kræfter mod andre fra andre Gymnasier. Ofte kommer finalisterne ud og konkurere internationalt.

Drughunter dysten er en konkurrence for Bioteknologi og Kemi arrangeret af H. Lundbeck A/S som en del af Forskningens Døgn. Konkurrencen foregår klassevis og tilmeldingen foretages af en lærer.    

For de ren matematik interesserede er der Georg Mohr. Formålet med Georg Mohr-Konkurrencen er at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade. Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde kræver ingen tilmelding og afholdes på skolen. Tidspunktet for konkurrencen vil fremgå af Lectio. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde. (KS er koordinator)