Konkurrencer

Drughunter dysten 2016

Hvert år deltager mange Rysensteenere i faglige konkurrencer inden for alle fakulteter. Heriblandt Drughunter dysten arrangeret af Lundbeck. Nedenunder finder du en oversigt over konkurrencer.

Forskerspirer

FagAlle
HvadProjekt Forskerspirer er en konkurrence, der løber over et år. I slutningen af oktober afleverer forskerspirerne en synopsis til et forskningsprojekt. En dommerkomité udvælger de tre bedste projekter inden for hver af kategorierne: HUM, NAT, SAMF og SUND. De 12 nominerede projekter præsenteres ved en festlighed i december. Her bliver en vinder i hver af de fire kategorier kåret som årets forskerspire. Vinderne kåres på skift af undervisnings- og uddannelsesministeren, og de modtager hver 20.000 kr. til at udføre deres projekt.
HvordanRysensteen Gymnasium får 4 pladser stillet til rådighed. For at deltage i projektet skal du aflevere en kort projektbeskrivelse, som vurderes af talentudvalget. De fire mest oplagte kandidater får mulighed for at indsende deres bidrag til Københavns Universitet og tilmeldes herefter til projektet.
Hvem2. g
HvornårForår
Læs merehttp://forskerspirer.ku.dk/
KontaktML (koordinator)

Fagspecifikke Nationale Olympiader i Naturvidenskab

FagFysik, Kemi, Biologi, Naturfag og Matematik
HvadNationale fagspecifikke konkurrencer hvor der ofte foregår en indledende konkurrence på skolen arrangeret af din eller en anden lærer efterfulgt af en konkurrence med deltagere fra hele landet.
HvordanIndledende konkurrence på skolen
Hvem1.-3. g 
HvornårNovember
Læs merehttp://www.emu.dk/modul/fagrelevante-olympiader   
KontaktDin faglærer

Science OL - EUSO

FagFysik, Kemi og Biologi 
HvadHoldkonkurrence for 1g elever i Science opdelt i tre runder; en kvalifikation på skolen, en kvalifikation i regionen, DM i Science efterfulgt af en EU konkurrence for de vindende hold.  Det faglige niveau er C og formålet er at give elever med lyst til en ekstra udfordring en spændene oplevelse. DM i Science handler både om eksperimenter og regneopgaver. Rysensteen deltager med ét hold på tre elever.
HvordanIndledende konkurrence på skolen
Hvem1. g (elever der ikke er fyldt 17 år inden årsskiftet)
HvornårNovember
Læs merehttp://www.emu.dk/modul/science-ol-euso
KontaktBSS

Science Cup (IDA)

FagFysik, Kemi, Biologi og Naturgeografi
HvadScience Cup Denmark er en opfinderkonkurrence for gymnasieelever. Det gælder om at udvikle innovative løsninger på problemer inden for de fire fag. Deltagelse foregår klassevis.
HvordanEt forløb med Workshops og virksomhedsbesøg og afsluttende rapport
Hvem2. g
HvornårOktober
Læs mere http://ida.dk/science-cup/science-cup-0
KontaktBSS

Drughunter dysten

FagBioteknologi og Kemi
HvadDrughunter Dysten er en naturfaglig konkurrence for elever på de Danske Science    Gymnasier arrangeret af H. Lundbeck A/S som en del af Forskningens Døgn.     Konkurrencen foregår klassevis og tilmeldingen foretages af en lærer.    
HvordanSpørg din faglærer
Hvem2. g
HvornårNovember
Læs merehttp://www.lundbeck.com/drughunters/drughunters
KontaktDin faglærer

 A-lympiade

FagMatematik
Hvad

A-lympiade er en konkurrence for firemandshold i matematisk modellering. Den første runde afholdes på skolen og de bedste hold på landsplan går videre til en international konkurrence i Holland.  

HvordanIndledende konkurrence på skolen
Hvem2.-3. g
HvornårNovember
Læs merehttp://talent.emu.dk/kon/olympiader/a-lympiade.html
KontaktKS

Georg Mohr

FagMatematik
HvadFormålet med Georg Mohr-Konkurrencen er at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade. Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde kræver ingen tilmelding og afholdes på skolen. Tidspunktet for konkurrencen vil fremgå af Lectio. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde.
HvordanIndledende konkurrence på skolen
Hvem2.-3. g
HvornårNovember
Læs merehttp://www.georgmohr.dk
KontaktKS

Chinese Bridge for high school students

FagKinesisk
HvadChinese Brigde er en konkurrence i kinesisk sprog og kultur, udbudt af Confucious Institute Headquaters (hanban). Formålet med konkurrencen er at styrke elever med særligt stærke sprogkompetencer og ligeledes udfordre deres kinesiske færdigheder.  Eleverne skal vise forståelse for den kinesiske kultur, holde en tale på kinesisk og opføre et nummer der viser indsigt i de kinesiske kunstarter. Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde afholdes på Copenhagen Business Confucius Institute i Danmark, mens semifinaler og finaler afholdes i Kina, hvor man kæmper mod over 100 gymnasieelever fra hele verdenen.
HvordanTilmelding hos faglærer (JoH,WL)
Hvem2.-3. g
HvornårIndledende runder er i maj (tilmeldning i februar/marts). Finaler og semifinaler er i Kina i november (14 dage)
Læs merehttp://english.hanban.org/node_8080.htm
KontaktWL/JoH

World Schools Debating Championships

FagEngelsk & Samfundsfag
HvadWorld Schools Debating Championships er verdens største internationale debatkonkurrence for gymnasieelever. Hvert år deltager omkring 50 lande i konkurrencen, der over 10 dage kårer det bedst debatterende hold elever. Fra Danmark deltager et hold på 5 gymnasieelever. Alt foregår på engelsk.
HvordanDu skal lave en 3-5 minutters videoansøgning, hvor du på engelsk præsenterer dig, og argumenterer for, hvorfor netop du skal med på det danske debathold. Denne sendes sammen med udtalelser fra dine samfundsfags- og engelsklærere til STT. På grundlag af videoer og udtalelser fra faglærere vil en gruppe bestående af samfundsfagslærere og engelsklærere udvælge de tre elever, som Rysensteen sender til de indledende work shops, hvor udtagelsen til det danske debathold foregår.
Hvem2. – 3.g. Du skal tale flydende engelsk og have et højt engagement i samfundsfaglige problemstillinger. Endvidere skal du kunne træne 10 timer om ugen fra januar-august.
HvornårVideoansøgning (november), work shops/udtagelse til det danske hold (november-januar), træning til WSDC (januar-august), WSDC (august).
Læs merehttp://dodebate.dk 
KontakSTT

Public Speaking Contest (ESU)

Fag

Engelsk & Retorik

HvadPSC er en talekonkurrence, hvor elever dyster om at holde en argumenterende tale på engelsk. Man får især points for struktur og argumentation, og det er mindre vigtigt, om man har et perfekt engelsk. Der er først en indledende runde på Rysensteen, derefter en semifinale for de bedste fra deltagende danske skoler, og endelig en finale, hvor de otte bedste danske elever kæmper om en tur til London, hvor man dyster mod andre nationer.
HvordanEngelsklærerne indstiller oplagte kandidater, der har noget på hjerte
Hvem1g’ere og 2g’ere.
HvornårLærere indstiller elever i efteråret, og konkurrencen forløber i foråret.
Læs merehttp://www.esu.org/programmes/schools/secondary-schools/public-speaking-competition
KontaktNF

Juvenile Translators

FagEngelsk, Tysk, Fransk, Spansk, Kinesisk
HvadEU oversættelseskonkurrence
HvordanEngelsklærerne indstiller oplagte kandidater
HvemMax. 5 elever
HvornårEfterår
Læs merehttp://ec.europa.eu/translatores/how/index_da.htm
KontaktCC

DM i novelleskrivning

FagDansk
HvadDanmarksmesterskaber i novelleskrivning
HvordanIndsend din novelle til Dansk Forfatterforening (DFF) på følgende link: https://www.efond.dk/dff/
HvemElever med særlige evner inden for novelleskrivning
HvornårEfterår
Læs merehttp://www.danskforfatterforening.dk/om-dff/dm-i-novelleskrivning.aspx
KontaktAF eller din dansklærer