Skolens historie

Den 24. august 1881 kunne man i Nationaltidende se denne annonce. Det blev begyndelsen til Laura Engelhardts skole, der senere kom til at hedde Rysensteen Gymnasium.
Skolen kom nu, i 1919, til at hedde Rysensteen Gymnasium, og Maria Nielsen, der havde været ansat ved skolen siden 1912, blev skolens nye rektor.
Det var dengang der var knopper på gelænderet i drengefløjen, så drengene ikke kunne kure ned

Tietgensgade

Anne Marie Bo skolens indsat som rektor i 1931. I 1932 flyttede Rysensteen Gymnasium til Tietgensgade 74, der tidligere havde rummet Friskolen i Ny Vestergades Forlængelse og Tietgensgade Skole.

Første studenterhold med drenge 1961

Piger - og drenge

I 1958 var skolens dage som pigeskole forbi, og i 1961 blev de første studenterhold med drenge dimitteret.

Svend Atke var skolens rektor fra 1963 - 1970
3Sa 1971
2.9.1981 - den officielle 100 års fest. Overdragelse af kommunens gave (figur af Birthe Weggerby) og lærerkollegernes gave (lysestage). Rektor Birthe Christensen og lærerrådsformand Hans Henrik Garver.

100 år

Den 1. september 1981 var en stor dag i skolens historie. Laura Engelhardts Skole / Rysensteen Gymnasium fyldte 100 år, og det blev fejret i 3 dage med receptioner, skolefester og revyer.

Birthe Christensen og Johannes Nymark

Den 10. december 1993 tog skolen afsked med Birthe Christensen ved en reception og en stor afskedsrevy. Den nye rektor blev Johannes Nymark. Han sad som rektor indtil 1999, og var bl.a. medvirkende til at skolen fik mulighed for at afvikle idrætsundervisningen i DGI-byen. Han gik af i 1999, hvor skolens nuværende rektor, Gitte Harding Transbøl, overtog posten.

Elever klædt ud som årti til skolens 125 års jubilæum

Da skolen fyldte 125 år i september 2006 blev det fejret med udgivelsen af et jubilæumsskrift med bidrag fra bl.a. Klaus Rifbjerg, Søren Ulrik Thomsen, Naser Khader og Bertel Haarder. Læs skriftet her.

Bestyrelsen synger sammen med resten af skolen til Visionsdagen

På visionsdagen arbejde alle fra elever, over lærere, bestyrelse og ledelse på at skabe en ny vision for Rysensteen Gymnasium. Læs hvad resultatet af dagen blev her.

Klasselokalerne på Flæsketorvet set udefra

I løbet af de sidste ti år er Rysensteen Gymnasium gradvist blevet større og større. I 2011 måtte vi sande, at hovedbygningen var blevet for trang og vi lejede os derfor ind nogle dejligt store lokale i Hvide Kødby, på Flæsketorvet 60, som ligger 7-8 minutters gang fra hovedbygningen og tæt ved Dybbølsbro station. 

Vært Clemens Kjærsgaard indleder Citizenshipdagen i Øksnehallen

Den 25. august 2011 gennemførte Rysensteen i samarbejde med RÆSON for første gang fællesarrangementet Citizenshipdag for alle skolens elever og lærere. Arrangementet hænger tæt sammen med udviklingen af skolens internationale profil i form af Global Citizenship Programme (GCP) Læs mere om både citizenshipdagen og GCP her.