Astronomi

I astronomi beskæftiger man sig med de helt store spørgsmål som:

  • Hvordan blevet Universet skabt? Hvordan opstod livet?
  • Findes der andre solsystemer?


Men hvad vores svar bliver på sådanne spørgsmål, afhænger af hvad vi ved om rummet. Gang på gang har nye opdagelser ændret vores opfattelse af verden og os selv. Nye opdagelser vil i fremtiden blive ved med at overraske os og fascinere os.

På Rysensteen Gymnasium kan du vælge astronomi på C-niveau og arbejde med lives store spørgsmål.

I astronomi tager man på en vidensrejse ud i rummet, fra planeterne i solsystemet til stjerner i fjerne galakser. Man vil komme til at arbejde med hvorfor tingene i vores univers opfører sig, som det gør, og hvordan det påvirker den måde, vi opfatter os selv på. Vi vil gå i dybden med, hvordan man ud fra naturvidenskabelige argumenter er kommet frem til det, man ved i dag.

I astronomiundervisningen vil man komme til at udforske stjernehimlen. Både med egne øjne og ud fra billeder hentet ned fra gigantiske teleskoper.

Astronomi er et fag, hvor der hele tiden sker noget nyt. Det kan være opsendelsen af en ny rumsonde, opdagelsen af en fremmed planet eller noget helt andet. Sådanne emner vil løbende blive inddraget i undervisningen.

Faget astronomi er et fag, som man vil have glæde af i mange sammenhænge. Ud over den viden man får om rummet, vil man blive trænet i at tænke abstrakt, fremlægge og argumentere naturvidenskabeligt. Noget man vil have stor glæde af lige meget hvilken vej, man vælger efter gymnasiet.