Kulturmøde i Bahía Blanca, Argentina. 

Efter en 8 timers bustur fra Buenos Aires til Bahìa Blanca, ankommer vi til vores partnerskole, hvor en række lærer og vores host-elever står klar til at møde os. Vi træder trætte og med hævede øjne ud af bussen, og allerede her opstår det første kulturmøde. Jeg rækker hånden frem for at sige goddag, og hurtigt optræder en akavet situation, da min argentinske host trækker sig tæt ind til mig og vil give mig et kindkys. Jeg kigger mig over skulderen, og kan se at jeg ikke er den eneste, som har kreeret et akavet første møde. Vi griner alle sammen lidt og forklarer hver især om vores vaner ved det første møde med en fremmede. 

Klokken er otte om morgenen, og skolen har derfor arrangeret, at vi skal spise morgenmad sammen. Vi går alle sultne igennem skolens gange (mens en masse lange blikke fra de andre elever på skolen følger os) og glæder os til et morgenbord med æg og boller, men vi bliver mødt med et bord, som kan sammenlignes med et sønderjysk kaffebord. Her opstår det andet kulturmøde; de spiser kage til morgenmad. Vi kigger lidt forvirrede rundt på hinanden, men får hurtigt stukket fingrene i de søde sager. 

Dagen går ellers med besøg i undervisningstimer, snak med skolens elever og skabe et bånd til sin host. 

Dagen er gået, og det er tid til at komme hjem til sin host familie. Vi siger farvel til hinanden på gaden, med lidt nervøse blikke og bevæger os langsomt i hver vores retning. En bil holder ind til siden, og min host for med nogle hurtige og flakkende armbevægelser kommunikeret til mig at det er hendes far, som er kommet for at hente os. Hjemme hos min host opstår det tredje kulturmøde; hverken min host’ far, mor eller søskende snakker engelsk. Kommunikationen må derfor foregå halvt med nogle dårlige forsøg på tegnsprog og fagter med armene, og en oversættelse mellem mig og min host. Alt i alt har det været en interessant dag med en masse nye indtryk, oplevelser og forståelse for en ny kultur. 

3.a