Christina Christensen

CC
cc@rysensteen.dk
Engelsk
Samfundsfag

Det, jeg holder allermest af som gymnasielærer, er undervisningstiden sammen med eleverne. Jeg er altid spændt og forventningsfuld inden jeg træder ind i klassen og lader mig efter 15 år i gymnasieverdenen stadig begejstre over, hvor skarpe, kreative og nysgerrige eleverne er i engelsk og samfundsfag. Jeg forsøger at møde mine elever med åbenhed i forhold til f.eks. fortolkninger af litteratur eller diskussioner af samfundsfaglige problemstillinger – jeg har ikke svaret, men stiller krav om høj faglighed, kritisk sans og helst lidt humor. 

Hvorfor har jeg valgt mine fag?  Som ung studerende rejste jeg rundt i Latinamerika i et halvt år og vendte skamfuld hjem til Danmark – jeg havde erfaret, at jeg var forkælet, overbeskyttet og naiv. Jeg mødte en enlig mor til syv børn, der stolt viste sin jordhytte i det sydlige Nicaragua frem, og små børn i Las Paz, der tiggede penge til den næste tube lim, men ignorerede det brød, jeg rakte dem. For at tage et ansvar for den verden vi lever i, skal vi kende den, forstå den og ville den. Jeg vil gerne være med til at give vores ungdom et skub på vejen. 

Min interesse i den angelsaksiske verden opstod efter at have boet i England og rejst rundt i USA. Der er tale om en interesse og fascination af disse lande, men ikke en egentlig kærlighed. De er en del af vores kulturkreds og så alligevel så anderledes. Et kærlighedsforhold er dog blevet resultatet af denne interesse, nemlig kærligheden til det engelske sprog – smukt, smukt, smukt! Og selvfølgelig engelsksproget litteratur fra hele verden. Sikke en rejse man kan komme på sammen med sine elever!