Nana Mikkelsen

NM
nm@rysensteen.dk
Almen sprogforståelse
Dansk
Religion

Min kærlighed til lærergerningen må tilskrives mit møde med dygtige og inspirerende undervisere i mit eget uddannelsesforløb. Hertil kommer, at jeg har de bedste fag (i al beskedenhed), som det er mig en kilde til stadig glæde at formidle over for andre. Jeg ser det som et privilegium at arbejde med unge mennesker. I sin smukkeste form er min undervisning et hyggeligt og uhøjtideligt samspil omkring faget. Det er mit erklærede mål, at vi skal have det sjovt, mens vi lærer!

I religion beskæftiger vi os med det metafysiske, med gudstroen, med myternes sprog, med ritualernes handlinger, menneskets søgen efter svar på eksistentielle udfordringer som lidelsen, døden og kærligheden. Faget er anderledes og undertiden sværttilgængeligt: Det bryder med det kendte og dagligdags.

Hvorfor er dansk et spændende fag? Fordi det favner så bredt! Fordi dansk er folkeviser og firserlyrik, fordi dansk er retoriske taler, dialekter, film og reality-tv på én og samme tid. Jeg elsker og forsvarer det danske sprog fra brandert til burka og den danske litteratur fra Oldtid til Aarestrup.