Praktisk information ang. rejser

Forsikring
Ved rejser til europæiske lande, bl.a. Island og Spanien, er eleverne dækket af det gule sygesikringskort, som skal medbringes på turen. Sygesikringskortet omfatter ikke hjemtransport, så der skal tegnes privat forsikring, hvis man ønsker at sikre hjemtransport til dansk hospital.

Ved rejser til øvrige lande (Argentina, Canada, Egypten, Indien, Kina, Rusland, Singapore, Tyrkiet og USA) dækker det gule sygesikringskort ikke, og der skal tegnes privat forsikring herunder evt. omfattende hjemtransport.

Mange familier vil allerede have en forsikring, der dækker eller hvortil, der kan tegnes en supplementsforsikring. Hvis man ønsker afbestillingsforsikring, skal den også tegnes privat.

Læs mere om det gule sygesikringskort på www.borger.dk

Rejse og afbestillingsforsikring kan f.eks. tegnes hos Europæiske

 

Vaccination
Vær opmærksom på, at I selv skal undersøge behovet for vaccinationer. Normalt er der alene behov for vaccinationer på rejser til ikke-vestlige, oversøiske destinationer (Argentina, Egypten, Indien, Kina, Singapore og Tyrkiet). 

Hos Statens Serum Institut kan man få vejledning, om hvilke vaccinationer, der er nødvendige, www.ssi.dk. Seruminstituttet henviser også til en række rejseklinikker eller læger, der vaccinerer.

 

Visum
En række af vores partnerlande kræver visum af danske statsborgere. Det gælder Egypten, Indien, Kina, Rusland og USA. Såfremt en elev ikke er dansk statsborger, kan der gælde andre regler. Citizenship-sekretariatet bistår rejselærerne og klassen med at søge visum gennem landenes ambassader i Danmark. For at kunne søge visum skal eleverne have et pas. I skal selv betale for visumgebyret.

Spørgsmål vedr. forsikring, vaccination og visum kan rettes til GCP-sekretariatet: