Konkurrencer

Hvert år deltager mange Rysensteenere i faglige konkurrencer inden for alle fakulteter. Heriblandt Drughunter dysten arrangeret af Lundbeck. Nedenunder finder du en oversigt over konkurrencer.

Chinese Bridge for high school students

FagKinesisk
HvadChinese Brigde er en konkurrence i kinesisk sprog og kultur, udbudt af Confucious Institute Headquaters (hanban). Formålet med konkurrencen er at styrke elever med særligt stærke sprogkompetencer og ligeledes udfordre deres kinesiske færdigheder.  Eleverne skal vise forståelse for den kinesiske kultur, holde en tale på kinesisk og opføre et nummer der viser indsigt i de kinesiske kunstarter. Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde afholdes på Copenhagen Business Confucius Institute i Danmark, mens semifinaler og finaler afholdes i Kina, hvor man kæmper mod over 100 gymnasieelever fra hele verdenen.
HvordanTilmelding hos faglærer (JoH,WL)
Hvem2.-3. g
HvornårIndledende runder er i maj (tilmeldning i februar/marts). Finaler og semifinaler er i Kina i november (14 dage)
Læs merehttp://english.hanban.org/node_8080.htm
KontaktWL/JoH

World Schools Debating Championships

FagEngelsk & Samfundsfag
HvadWorld Schools Debating Championships er verdens største internationale debatkonkurrence for gymnasieelever. Hvert år deltager omkring 50 lande i konkurrencen, der over 10 dage kårer det bedst debatterende hold elever. Fra Danmark deltager et hold på 5 gymnasieelever. Alt foregår på engelsk.
HvordanDu skal lave en 3-5 minutters videoansøgning, hvor du på engelsk præsenterer dig, og argumenterer for, hvorfor netop du skal med på det danske debathold. Denne sendes sammen med udtalelser fra dine samfundsfags- og engelsklærere til STT. På grundlag af videoer og udtalelser fra faglærere vil en gruppe bestående af samfundsfagslærere og engelsklærere udvælge de tre elever, som Rysensteen sender til de indledende work shops, hvor udtagelsen til det danske debathold foregår.
Hvem2. – 3.g. Du skal tale flydende engelsk og have et højt engagement i samfundsfaglige problemstillinger. Endvidere skal du kunne træne 10 timer om ugen fra januar-august.
HvornårVideoansøgning (november), work shops/udtagelse til det danske hold (november-januar), træning til WSDC (januar-august), WSDC (august).
Læs merehttp://dodebate.dk 
KontakSTT

Public Speaking Contest (ESU)

Fag

Engelsk & Retorik

HvadPSC er en talekonkurrence, hvor elever dyster om at holde en argumenterende tale på engelsk. Man får især points for struktur og argumentation, og det er mindre vigtigt, om man har et perfekt engelsk. Der er først en indledende runde på Rysensteen, derefter en semifinale for de bedste fra deltagende danske skoler, og endelig en finale, hvor de otte bedste danske elever kæmper om en tur til London, hvor man dyster mod andre nationer.
HvordanEngelsklærerne indstiller oplagte kandidater, der har noget på hjerte
Hvem1g’ere og 2g’ere.
HvornårLærere indstiller elever i efteråret, og konkurrencen forløber i foråret.
Læs merehttp://www.esu.org/programmes/schools/secondary-schools/public-speaking-competition
KontaktNF

Juvenile Translators

FagEngelsk, Tysk, Fransk, Spansk, Kinesisk
HvadEU oversættelseskonkurrence
HvordanEngelsklærerne indstiller oplagte kandidater
HvemMax. 5 elever
HvornårEfterår
Læs merehttp://ec.europa.eu/translatores/how/index_da.htm
KontaktCC

DM i novelleskrivning

FagDansk
HvadDanmarksmesterskaber i novelleskrivning
HvordanIndsend din novelle til Dansk Forfatterforening (DFF) på følgende link: https://www.efond.dk/dff/
HvemElever med særlige evner inden for novelleskrivning
HvornårEfterår
Læs merehttp://www.danskforfatterforening.dk/om-dff/dm-i-novelleskrivning.aspx
KontaktAF eller din dansklærer