Håb i en Corona-tid

D. 23-24 april 2020 skulle vi traditionen tro have afholdt RysMUN (Model United Nations.) med deltagelse af alle Rysensteens 2.g elever og ca. 80 af vores partnerskoleelever. På grund af Corona-pandemien kunne vores partnerskoler ikke komme, og vores 2.g elever var tvunget til at modtage virtuel undervisning fra hjemmet.

Derfor ændrede vi årets RysMUN til et projekt med titlen “Håb i en corona tid”. Et projekt, som var baseret på grundtanken for FN og Model United Nations - nemlig, at menneskeheden bærer et fælles ansvar for at løse klodens store problemstillinger, hvad end disse problemstillinger måtte være sult, klima eller, som nu, en pandemi.
Med “Håb i en Corona tid” arbejdede alle Rysensteens 2.g elever, med spørgsmålet: Hvad håber I, at vi som internationalt samfund, som land og som individer kan lære af kampen mod Corona-pandemien? Hvilken viden bør vi tage med os? - Hvad har vi lært om vores dagligdag?  

Projektet var udformet som en konkurrence, hvor 2.g'erne i mindre gruppe lavede enten en film, en podcast eller et musiknummer - alt sammen virtuelt -  som skulle kombinere information om og analyse af selvvalgte aspekter ved Corona-krisen med håbet om en bedre fremtid på den anden side af den forfærdelige pandemi. 

Eleverne gik til opgaven med stor ildhu og kastede sig over forskellige emner som: håb for bedre pandemibekæmpelse i fremtiden, håb for stærkere mellemmenneskelige fællesskaber og håb for, at krisen kan skabe mere opmærksomhed på vold og misbrug i hjemmet. For bare at nævne nogle få af de emner, der blev taget op. 

Her kan du både læse Rektor, Gitte Transbøls, tale fra projektets virtuelle åbningsceremoni, elevberetninger fra arbejdet med Håb i en Corona-tid og ikke mindst se og høre 2.a’s flotte vinderprodukt - en sang, du kan læse teksten til her.

Elevberetning – Dag 1

Så er dagen kommet! I dag gik alle os 2.g’ere i gang med det nye projekt “Håb i en corona tid”, der blev skudt i gang med et fælles zoom-møde, som både bød på lydløse klapsalver, en kort tale fra rektor Gitte Transbøl og en videohilsen fra udenrigsminister Jeppe Kofod . Alle en 2.g’er sat til at producere en podcast, film eller sang, som skal give lidt håb i en ellers dyster tid for hele verden. Hele dagen har eleverne kæmpet sig igennem en lang arbejdsproces for at formidle de positive outcomes, som vi kan lære i coronatiden. Vi tror i hvert fald på, at projektet kan give os et mere nuanceret billedet af situationen, og få os til at skabe et tættere fællesskab med hinanden. Vi har lært nye ting og det har åbnet op for tanker, hvor corona ikke længere er et monster der går efter de svage, men snarere en mulighed for os at skabe et nyt samfund som bygger på tillid, omsorg og kærlighed. Og når vi nu er nået til dette stadie, hvor vi lever i en undtagelsestilstand, har vi tiden til at vise lidt samfundssind, og det er der virkelig brug for i disse tider. Vi skal måske begynde at kigge ud, i stedet for at lukke øjnene. Ligesom blomsterne om foråret; åbne vores arme, i stedet for at lukke vores sind.

Vi glæder os alle sammen til endnu en dag i morgen, hvor vi skal se alle 2.g'ernes produkter og kåre en værdig vinder. Gør jer klar på en masse smukke film, innovative podcasts og håbefulde sange! #Håbicorona #RYShåb

Elevberetning – Dag 2

Nu er vi færdige med vores projekt “Håb i en corona tid.” Det har været et super sjovt projekt, og en virkelig tiltrængt pause fra vores virtuelle undervisning, 
Det virker som om, at alle har fået et nyt pust af HÅB og glæde af at bruge energi på noget mere kreativt og spændende, som der virkelig har manglet de seneste par måneder. 

Det har været en super fed proces med kloge brainstorms og masser af samarbejde. Vi brugte 4. modul i dag på at se og høre de produkter, som klasserne der var gået videre, havde lavet, og nøj hvor var de flotte. Vi er super stolte af at alle har været med og givet projektet hele armen. Endnu en gang sluttede vi af med RYSvink og RYSlove fra hele årgangen. 

Og så lige en speciel tak til alle 2.g'ere for at have taget så godt imod det nye projekt, men også tak til GCP-leder Anders Schultz og alle de lærere der har været mere involveret, for at have muliggjort dette kreative projekt. Og så også et stort tillykke til eleverne fra 2.a, som havde skrevet en sang, og derefter løb med sejren!

Eleverne samarbejdede over Zoom ved Håb i en Corona-tid-projektet