Rysensteen: En profilskole

Velkomstbannere udenfor skolen er lig med besøg fra en eller flere af vores partnerskoler

På Rysensteen Gymnasium har vi de seneste 4 år arbejdet målrettet med en international profil gennem vores Global Citizenship Programme. Et program, som til forskel fra hvordan man på andre gymnasier arbejder med internationalt fokus, dækker alle skolens elever og alle skolens fag. 


Rysensteen Gymnasium tilbyder således sine elever - ikke som en del af et udviklingsprogram for enkelte elever, men som én samlet pakke - at styrke deres internationale og interkulturelle kompetencer som en del af deres gymnasieforløb, hvor der arbejdes med alle de “pinde”, der samlet udgør ministeriets udviklingsmål vedrørende internationale kompetencer. 

På baggrund af dette, søgte Rysensteen for anden gang i november 2014 undervisningsministeriet om at blive godkendt som profilskole med henblik på at få mulighed for at optage kompetente internationalt orienterede elever - også uden for Rysensteen Gymnasiums nærområde.

Den 16.januar var der positivt svar fra ministeriet, hvilket betyder at Rysensteen Gymnasium med virkning fra skoleåret 2015/16 har ret til at kalde sig profilskole og til at optage elever på baggrund af vores profil.

 

Vil du vide mere?

Læs ansøgningen her
Læs ministeriets svar her
Læs lære- og progressionsplaner for skolens Global Citizenship Programme her
Læs om vores partnerskoler her