Citizenshipdagen 2016

Debat med Mogens Lykketoft og Rasmus Jarlov med Troels Boldt Rømer som ordstyrer

Citizenshipdagen 2016

Ugen blev skudt i gang med den årlige GCP-dag. Dagen er Rysensteen i en nøddeskal og fokuserer på globale problemstillinger fra Danmarks og vores rejse-destinationers synspunkt. Det er 6. gang arrangementet afholdes, og som altid begyndte dagen i DGI-Byen. Her var der velkomsttale hos Gitte, og derefter blev to udvalgte GCP-film, lavet af de nyligt hjemvendte 3.g elever, vist som optakt til debat. Debatten omhandlede Vestens ”undergang,” og i den deltog Mogens Lykketoft fra Socialdemokratiet og Rasmus Jarlov fra de Konservative. Debatten blev ledt af tidligere Rysensteener Troels Boldt Rømer, nuværende redaktør på RÆSON, som på trods af at skulle træde til i sidste øjeblik efter et afbud hos den egentlige vært, gjorde et fænomenalt stykke arbejde. Debatten var konstruktiv og informerende.

Efter debatten blev 1.g’erne ledt til Flæsketorvet, hvor de skulle deltage i en masse workshops om Vestens undergang og derudover også overvære en debat med en lang række engagerede ungdomspolitikkere. 

Som 2.g’er fik jeg lov at blive siddende i DGI-Byen sammen med resten af min årgang samt 3.g’erne, hvor vi i blokke fik vist resten af de udvalgte GCP-film. Efter hver temablok var der debat med eksperter, som vidste lige præcis noget om det land eller det tema, som landet var blevet tildelt. Der blev taget spørgsmål fra salen, og blandingen mellem gymnasielevernes spørgsmål og eksperternes viden fungerede godt.

Til sidst på dagen mødtes alle tre årgange igen, denne gang delt ud i mindre grupper og i destinationer. Jeg skal selv rejse til Sankt Petersborg, Rusland i 3.g, så min klasse og jeg fik rig mulighed for at snakke med den 3.g klasse, som lige er kommet hjem. Det er en oplagt måde at få talt om kultur, manerer, oplevelser, do’s and don’ts osv. Det er en kæmpe hjælp, og uden tvivl noget som jeg vil tage med videre, når jeg næste år selv får lov at rejse ud i verdenen.

Signe 2s

 

Se GCP-filmene her:

New York

Boston

Canada

Singapore

Egypten

Tyrkiet

Spanien

Kina

Indien

Rusland

Island