Egypten - Cairo

Kontrakten underskrives

Rektor Gitte Transbøl og rektor Dr. Nermien Ismails besegler med kontrakten samarbejdet mellem Rysensteen Gymnasium og den egyptiske skole, Dr Nermien Ismails Language Schools

Reportage fra besøg i Cairo
Læs Marianne Abrahamsens spændende reportage fra vores besøg i Cairo marts 2012. Reportagen tegner et interessant billede af skolen og hvorfor den er interessant i forhold til Rysensteens Global Citizenship Programme.
Læs reportagen nedenfor

DR. NERMIEN ISMAIL LANGUAGE SCHOOLS - PARTNERSKOLE FOR C-KLASSERNE

Kontakten til den egyptiske internationale skole, Dr. Nermien Ismail Language Schools, som ligger centralt i den egyptiske hovedstad Cairo, var en af de første skoler vi fik kontakt til, da vi søsatte Rysensteens Global Citizenship Programme i 2011.

Med hjælp fra DEDI, The Danish Egyptian Dialogue Institute, sendte vi den første delegation afsted i efteråret 2011. Da kontakten var etableret, fulgte yderligere et besøg i januar 2011, hvor flere af lærerne fra den første Egypten-klasse var med. I april 2011 havde vi det første genbesøg fra Egypten, og den endelige kontrakt for samarbejdet kunne underskrives (se billede til højre).

Siden da har vi haft besøg fra Dr. Nermien Language Schools mange gange - både af elever og lærerdelegationer - og sendt klasser til Egypten. Vi har desuden haft flere læreredelegationer i Egypten med henblik på faglig udveksling. Eleverne har arbejde intensivt med toning i forhold til regionen, hvilket bl.a. har resulteret i 2011c's flotte hjemmeside med artikler om Egypten på både dansk og engelsk. Som det vil fremgå, har klassens egyptiske partnerklasse også lagt materiale ind på denne hjemmeside. Også 2015c har lavet en fin hjemmeside med nyhedsartikler, som kan ses her.

Alle c-klasser har desuden som en del af Global Citizenship-programmet været involveret i et udvidet samarbejde med Institut for Tværkulturelle Studier (ToRS) på Københavns Universitet.

Se 2012c's weebly-hjemmeside her.


Skolens hjemmeside: Dr. Nermien Ismail Language Schools


Vis stort kort