RYSMUN 2024

Den 25. og 26. april 2024 åbnede Rysensteen Gymnasium dørene for en spændende begivenhed: RysMUN (Model United Nations) - et simulationsspil af FN, hvor, elever fra hele verden indgår i en fælles indsats for diplomati, debat og løsning af globale udfordringer. RysMUN-konferencen er elevstyret, og RysMUN udvalget har i flere måneder arbejdet intenst for at stable konferencen på benene.

RysMUN 2024 samlede over 200 elever fra Rysensteens partnerskoler verden over, inklusive skoler fra Argentina, Canada, Egypten, Frankrig, Indien, Kina, Kroatien, Polen, Spanien, Tyskland og USA. Sammen med  alle Rysensteens 2.g-elever deltog de i konferencen, med fokus på at finde bæredygtige løsninger på aktuelle globale spørgsmål, som eksempeltvis kvinders rettigheder i mellemøsten, bekæmpelse af Fentanyl-krisen og konsekvenser af Israel/Palæstina konflikten. 

Ved åbningen af ​​konferencen havde vi fornøjelsen af taler fra tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, RysMUN Secretary General Andrea Sun Hertz fra 3.a, og Anders Schultz, chef for GCP-programmet. Læs uddrag af talerne her.

Ved afslutningsceremonien blev elevernes flotte engagement hyldet, hvor “Best Delegates” og “Honorable Mentions” blev uddelt til udvalgte elever. Og for at fejre den vellykkede konferencen blev der afholdt en festlig middag, hvor eleverne fra alle partnerskoler samt værter fra Rysensteen spiste sammen, quizzede om deres viden om partnerlandene og delte musik og dans fra deres respektive lande. 

Et stort tak til alle lærere, elever fra både Rysensteen og partnerskolerne for den indsats, I har lagt i at fremme demokrati, debat og løsninger på globale udfordringer. Vi ser allerede frem til næste år.

RysMUN 2024