Vejledning på Rysensteen
Studievejledningen er inddelt i gennemførelsesvejledning og vejledning i forhold til videregående uddannelser.
- Hvis man har brug for gennemførelsesvejledning, skal man bestille en tid hos klassens studievejleder, som er lærer på Rysensteen. Du kan se, hvem din studievejleder er i Lectio under klassens lærere. Du kan bestille en tid ved at skrive til studievejlederen i Lectio.
- Se alle skolens studievejledere fordelt på klasser.
- Hvis man har behov for vejledning i videregående uddannelser, skal du bestille en tid hos Studievalg Danmark - Læs mere her.
Studievejledningen i hovedbygningen ligger til venstre, når du kommer ind af hoveddøren fra vestsiden. Studievejledningen på Flæsketorvet findes bag sidste dør på venstre hånd inden Lille Torv.
Studievejledningen og teamlærerordningen
Der er et overlap mellem de områder, man kan få vejledning i, hos teamlærer og studievejleder.
Hvad kan man tale med sin teamlærer om?
- Social trivsel i klassen
- Faglige og personlige problemer
- Studieretning ved forældrekonsultationen
Dine teamlærere kender dig og dine klassekammerater. Det kan derfor være en god idé at starte med at tale med din teamlærer, hvis du har brug for hjælp.
Der er fastlagt to årlige SUS (Studieudviklingssamtaler) med teamlærerne i 1. og 2.g. SUS har til formål at støtte den enkelte elev i den faglige og personlige udvikling.
Hvad kan man tale med sin studievejleder om?
- Social trivsel
- Personlige problemer
- Faglige problemer
- Studieretning
- Valgfag
- SU
- Evaluering af undervisningen
- Planlægning/struktur
- Støttetimer til elever i forbindelse med ordblindhed, adhd, mm.
- Henvisning til psykolog
- Skoleskift
Fravær:
- Studievejlederne tjekker alle elevers fremmøde med jævne mellemrum. Studievejlederen reagerer ved høje fraværsprocenter og under hensyntagen til de fraværsårsager eleven har angivet i lectio, vil eleven modtage en pædagogisk tilrettevisning (first warning) i e-boks. Der kan være behov for at studievejlederen indkalder eleven til en samtale forinden.
- Med en pædagogisk tilrettevisning vil man have 20 skoledage til at rette op på sit fravær.
- Sker dette ikke, vil man modtage en partshøring med henblik på en skriftlig advarsel. Effektueres denne, vil man igen have 20 dage til at rette op på sit manglende fremmøde, hvis man ikke skal risikere at miste retten til SU eller blive helt bortvist fra skolen.
- Det er vigtigt at man angiver fraværsårsager i lectio.
- Eleven er meget velkommen til at bestille en tid til samtale med studievejleder hvis man har behov for støtte til struktur, planlægning, faglige eller personlige problemer.
Baggrunden for vores stramme fraværssystem hvor der bliver taget hensyn til den enkeltes situation er, at det er vores erfaring, at vi herigennem kan få hjulpet en ikke ubetydelig del elever igennem gymnasiet - ved i tide at tilbyde den nødvendige hjælp og støtte - som ellers ville risikere at droppe ud af gymnasiet.
Der er ikke nogen kollektive seancer eller fastlagte samtaler med studievejlederen, så alle samtaler foregår på eget initiativ, medmindre man pga. fravær bliver indkaldt til en opfølgende samtale.
Studievejlederen har selvfølgelig tavshedspligt.
Vi glæder os til at se jer i studievejledningen.
Studievejlederne