Nyheder

Doner til Danmarksindsamlingen med Rysensteen

Indsendt af jlr den 06.01.2021
Donér til Danmarksindsamlingen med Rysensteen

Rysensteens GCP-udvalg står igen i år for at samle ind til Danmarksindsamlingen på Rysensteen. I år går indsamlingen til at hjælpe Coronakrisens børn.

Konkurrence for bogstavklasserne

Vi har lavet fede præmier alt efter hvor mange penge, vi får samlet ind som skole. Vi kan allerede nu løfte sløret for, hvad en af præmierne kommer til at være: En bogstavsklassekonkurrence! Den går ud på, at bogstavsklasserne dyster om hvem, der donerer mest, og kan vinde en biograftur til alle eleverne. Når skolen så har samlet 10.000 kr. tilsammen, afgøres vinderen.

Filmfestival for sprogholdene

Indsendt af jlr den 04.12.2020
Filmfestival

Den 3. december havde alle 2. g klasser fremmedsprogs filmfestival. I ugerne op til havde de på deres fransk, tysk, spansk og kinesisk hold lavet film i klasserne, hvor de bedste var gået videre til finalen for hele årgangen. På selve dagen så hver klasse alle 15 film, og stemte om hvilken der skulle blive elevernes favorit. Både elevernes favorit og lærernes favorit blev kåret over et zoom-møde, hvor Martin Lutz og Ole overraskede de to vinderklasser. Vindergruppen vandt traditionen tro biografbilletter.

Digital dannelse for 3.g'erne 2020

Indsendt af jlr den 25.11.2020
I forbindelse med 3.g'ernes digitale dannelsesforløb fik Rysensteen besøg af oplægsholder Milla Mølgaard.

Tirsdag den 24.11 var alle 3.g’ere på Rysensteen til oplæg og samtale om digitale krænkelser og ulovlig billeddeling. Som oplægsholder var journalist og forfatter Milla Mølgaard der siden 2012 har arbejdet indgående med emnet. Med afsæt i nye undersøgelser og rapporter tegnede Milla et billede af, hvordan det aktuelt ser ud med digital krænkelse og ulovlig billeddeling blandt børn og unge. Gennem uddrag fra samtaler som Milla har haft med unge, der enten selv har delt eller er blevet delt ulovligt, gav oplægget også et unikt indblik i de unges egne erfaringer med emnet.

Oplæg med Africa Innovation Network

Indsendt af jlr den 24.11.2020
Holdene med Erhvervsøkonomi fik besøg fra Flemming Sørensen, Partner i Africa Innovation Network

Rysensteens tre erhvervsøkonomi-hold, i henholdsvis 2.g og 3.g, skal til at starte op på deres eksamenprojekt indenfor et af de tre valgfrie kernestofområder; startup virksomheden, den bæredygtige virksomhed samt den socialøkonomiske virksomhed.

I den forbindelse fik de besøg af Flemming Sørensen, Partner i AFRICA INNOVATION NETWORK®, som bl.a. arbejder med missionen, at danske uddannelsesinstitutioner sætter mere fokus på forretningsmuligheder, bæredygtighed og FN's Verdensmål, skalering, iværksætteri og kvinder, som gør forretning og en forskel i Afrika.

GCP-dag for 1.g'erne 2020

Indsendt af jlr den 23.11.2020
Besøg fra Clement Kjersgaard på 1.g'ernes GCP-dag 2020

D. 18/11 afholdt Rysensteen den tredje GCP-dag i efteråret 2020.  Denne gang for skolens 1.g-årgang under temaet: Den demokratiske samtale under pres.

Dagen indledtes vanen tro med oplæg af Clement Kjersgaard. Heldige 1.a var til stede på FT-1, hvor Clement også opholdt sig, mens de resterende klasser var fordelt på klasselokaler på Flæsketorvet og så med over Zoom. Clement præsenterede forskellige vinkler på udfordringerne for den demokratiske samtale: fake news, bobler på de sociale medier, Donald Trump, cancel culture o.m.a.

GCP Kulturforståelse - 1.g'erne arbejder med "danskhed"

Indsendt af jlr den 17.11.2020
Hvad er "danskhed"?

Som kulminationen på 1.g'ernes første GCP-forløb om kulturforståelse, blev 1.g-eleverne i uge 44 sendt ud til forskellige dele af København for at lave såkaldt Local Citizenship og undersøge dansk kultur. Her stilte eleverne spørgsmål såsom "Hvad er danskhed?", "Hvordan danskere ser på sig selv?", og "Hvordan danskere har set og ser på omverdenen?". Turene fungerede samtidig som en mulighed for at eleverne kunne lære deres klassekammerater i deres nye studieretningsklasser at kende.

Drama Masterclass 2020

Indsendt af jlr den 10.11.2020
Drama Masterclass 2020

Igen i år har vi afholdt Drama Masterclass på Rysensteen Gymnasium. Denne gang med besøg af den anmelderroste skuespiller og instruktør Daniel Norback som introducerede eleverne til den metode, han selv arbejder ud fra nemlig en blanding af improvisation og devising.

Derudover holdt Daniel foredrag om de forestillinger, han har medvirket i og instrueret igennem tiden; altsammen til inspiration for de i alt 16 elever som deltog i årets Drama Masterclass. Årets Masterclass sluttede med, at eleverne lavede en visning ud fra de principper, de havde afprøvet.

Virtuelt samarbejde med 13 partnerskoler fra 5 kontinenter

Indsendt af jlr den 06.11.2020
3.g'erne mødes virtuelt med deres partnerskoles elever

Selvom Corona-pandemien for tiden har sat en stopper for vores GCP-rejser, kunne vi på 3.g'ernes GCP-dag med stor glæde afholde et virtuelt event i samarbejde med vores partnerskoler verden over. Her mødtes 3.g-eleverne virtuelt med eleverne fra deres partnerskole på Zoom, hvor de havde mulighed for at lære hinanden at kende og tale om pandemiens påvirkning af deres hverdag.

Foredrag om det amerikanske præsidentvalg

Indsendt af jlr den 30.10.2020
Foredrag om det amerikanske præsidentvalg

Torsdag d. 29/10 havde vi fornøjelsen af at have USA-ekspert Mads Fuglede ude og holde foredrag for både 2.g- og 3.g-elever på Samf A-studieretningerne. Det var et spændende foredrag, som blandt andet gav indsigt i Trumps vælgerbase.

Foredraget faldt desuden sammen med førstedagen for de nye coronarestriktioner, og det var skønt at se eleverne gå til påbuddet om mundbind med ja-hatten på. Nu ser vi i spænding frem til valgresultatet på onsdag.

Spanskklasserne fejrer Dia de los Muertos

Indsendt af jlr den 27.10.2020
Spanskklasserne fejrer Dia de los Muertos

I anledning af den mexicanske højtid, Día de los Muertos (De dødes dag) d. 1.-2. november, har spanskklasserne 2.a og 2.b haft besøg af mexicanske Claudia. Claudia har dels fortalt om den særdeles vigtige højtid som fejres over hele Mexico, hvor man mindes sine kære afdøde med billeder, blomster, frugt mm., dels har klasserne bygget hver deres alter på FT3-Innovation. Så kom forbi FT3 og se de smukke altre!

GCP-dag for 2.g'erne 2020

Indsendt af jlr den 21.10.2020
GCP-dag for 2.g'erne 2020

Grundet Covid-19 har vi i år været nødsaget til at fordele den årlige Global Citizenship dag ud på hver enkelt årgang, men det betyder selvfølgelig ikke, at eleverne fra 2.g blev snydt for en spændende dag med fokus på aktuelle problemstillinger vedrørende coronakrisen.

Vanen tro bød dagen på oplæg fra Clement Kjersgaard og Ræson - i år afviklet over Zoom. Oplægget og den efterfølgende dialog mellem Clement og eleverne omhandlede de forandringer, vi har set verden over, som følge af Corona-pandemien, samt de komplekse problemstillinger, pandemien har ført med sig.

Introdag i 1.g'ernes nye klasser

Indsendt af jlr den 21.10.2020
Introdag

Fredag d. 9. oktober - den sidste dag inden efterårsferien - tog Rysensteens 1.g'ere afsked med deres grundforløbsklasser og blev sendt ud i deres nye studieretningsklasser.

Eleverne blev i løbet af dagen rystet sammen med deres nye klassekammerater på walk & talk's rundt på Vesterbro og mødte også deres nye teamlærere.

Alt i alt, var det en succesfuld introdag, og 1.g'erne har set frem til at vende tilbage efter efterårsferien og begynde undervisningen med deres nye klassekammerater.

Innovationsdag i grundforløbet om Fake News

Indsendt af jnw den 09.10.2020
udklip

Onsdag d. 30/9 og d. 7/10 har 1. årgang gennemført innovationsdag om Fake News. Formålet med dagen er, at eleverne arbejder med udvalgte FN-verdensmål, innovation/handlekompetence og bruger metoder fra deres fag og innovation til at udvikle relevante løsningsforslag.

Dagen blev indledt af projektgruppen innovations gennemgang af dagens innovative arbejde og af journalist Anja Bos (tidl. Deadline) fængende foredrag om Fake News, mediernes rolle og hvad man selv kan gøre for at spotte de falske nyheder i mediebilledet.

Cigaretskodsprojekt for 1.g'erne

Indsendt af jlr den 08.10.2020
cigaretskodsprojekt

I denne uge har 1.G’erne beskæftiget sig med såkaldte “skodværker”. De fik besøg af kunsteren Bodil Fosgaard, som er miljøaktivist og skodkunster. Hun arbejder med at samle cigaretteskodder og skabe visuelle kunstværker ud af dem, som hun udstiller på de offentlige gader. Formålet er ikke at kaste skam på rygning, men derimod at forhindre folk i at smide affald på vejene og i naturen samt at skabe opmærksomhed om de konsekvenser henkastning af skodder har for vores natur.. 

Rysmesterskabet i Beachvolley

Indsendt af jlr den 29.09.2020
Rysmesterskabet i Beachvolley 2020

På årets sidste sommerdag onsdag d 23. september spillede 11 pigehold og 12 drengehold om at blive Rys-Mester i Beachvolley. Turneringen foregik på banerne i og omkring Hafnia Hallen i Valby. Dagen bød på over 60 velspillede kampe inden podiepladserne kunne uddeles.

I pigerækken gik mesterskabet til Anine og Asta fra gruppe 8 i 1g, 2. pladsen gik til Agnes og Anna fra 2.Z, og Clara og Emilie fra 3.T spillede sig til 3. pladsen.

FN-forløb for alle 1.g elever

Indsendt af mia den 21.09.2020
Forside

I uge 38 har alle 1.g elever på Rysensteen været igennem vores FN-forløb, hvor der arbejdes med verdensmålene, FNs opbygning, Factfullness af Hans Rosling mm. Forløbet afsluttes normalt med et besøg i FN byen, men dette pga. coronaen desværre ikke muligt. Eleverne fik i stedet oplæg eksperter fra FN, som fortalte om deres arbejde for FN. 

Audition til Rysensteens Musical 2021

Indsendt af jlr den 03.09.2020
Der er nu mulighed for at komme til audition til Rysensteens Musical 2021.

Det er endnu en gang blevet tid til, at Rysensteens elever begynder produktionen af næste års RysMusical.

Musicalen er som altid 100% elevproduceret, og der er nu mulighed for at komme til audition som skuespiller, musiker eller danser.

Rysensteens Musical har en lang og stolt tradition. Musicalen bliver vist i DGI-byen og har premiere i januar 2021. I løbet af det halve år op til premieren arbejder de dygtige elever intenst og dedikeret på at skabe et brag af en forestilling.

Se videoen med klip og musik fra sidste års flotte forestilling.

Besøg fra Copenhagen Opera Festival

Indsendt af jlr den 31.08.2020
Copenhagen Opera Festivals begivenhed 100 opera-øjeblikke er en gave til København og fandt i år sted fra den 22.-26. august.

Tirsdag den 25. august kom Copenhagen Opera Festival forbi Rysensteen med begivenheden 100 opera-øjeblikke. Vores opera-øjeblik fandt sted i hovedbygningens gård i spisefrikvarteret, hvor operastjernerne Torben Kierkegaard og Ulrich Stærk (piano) spillede deres personligt sammensatte program på 15 minutter med deres udvalgte yndlings-arier og kompositioner. Mange ryssere og lærere slog ørene ud og så med fra gården eller gennem vinduerne, mens opera-tonerne lød - selvfølgelig på god afstand til de optrædende og hinanden.

Første skoledag for vores nye 1g-elever

Indsendt af mia den 12.08.2020
Forside

Så er den nye 1.g-årgang startet på Rysensteen. Alle eleverne mødte glade op, første hold kl. 9 og andet hold kl. 10, og blev råbt op og fordelt i klasser og mødte deres teamlærere og tutorer. Der er forberedt en masse sjove aktiviteter for at give de nye elever en super start på 3 gode år på Rysensteen. I løbet af dagen samarbejder tutorer og teamlærere om at få alle vigtige informationer flettet sammen med navnelege, rundvisning på skolen, fotografering, ”rysrullinger” og meget mere.

Se Rysensteens årgang 2017-2020 reflektere over deres gymnasietid

Indsendt af mia den 26.06.2020
forside

Se Rysensteens årgang 2017 reflektere over deres gymnasietid: Om det første møde med klassekammeraterne, om faglige og ikke-faglige oplevelser, der ændrede deres syn på verden, om kulturmøder med vores partnerskole-elever og ikke mindst om den almene og globale dannelse de tager med sig fra deres tre år på Rysensteen.

 

Sidste morgensamling for 3.g

Indsendt af mia den 10.06.2020
Forside

Mandag d. 8/6 blev der holdt den sidste morgensamling for 3.g’erne. Selvom det blev lidt anderledes end det plejer, var det stadig en succes. Lærerne holdt taler for klasserne, der var en quiz med en præmie, der blev sunget og ‘Sig Det Med Blomster’ genopstod som en afslutning på det hele. Trods studentertiden ikke er blevet som forventet, var dette en fin måde at lave den sidste morgensamling og holde liv i traditionen.

- Anna 3.g

Torsdag d. 23 og fredag d. 24 april deltog alle 2.g elever i det virtuelle projekt - Håb i en corona-tid.

Indsendt af mia den 27.04.2020
Forside

D. 23-24 april skulle vi traditionen tro have afholdt RysMUN (Model United Nations.) med deltagelse af alle Rysensteens  2g elever og ca. 80 af vores partnerskoleelever. 
På grund af Corona-pandemien kunne vores partnerskoler ikke komme, og vores 2.g elever tvunget til at modtage virtuel undervisning fra hjemmet.