Nyheder

Frivillige ryssere i Madfællesskabet

Indsendt af efp den 29.05.2023
Ryssere i madfællesskabet

På billederne ses skolens frivillige i Madfællesskabet, der sammen med arrangementet Danmark Spiser Sammen holder 2 årlige fællesspisninger. Til fællesspisningerne er alle velkomne.

Madfællesskabet er et udvalg, der i sammearbejde med organisationen Caritas, bringer autentisk pakistansk, mad kokkereret af pakistanske kvinder til udsatte kvinder. Denne pagtfulde mad får vi alle lov til at smage til fællesspisningerne, hvor der bliver talt og socialiseret på tværs af alle tilstede.

3.g'ernes sidste skoledag

Indsendt af efp den 19.05.2023
3.g'ernes sidste skoledag i Valbyparken

Med bragende solskin blev 3.g'ernes sidste skoledag fejret i Valbyparken d. 12. maj! Dagen startede med morgenmad i klasserne, herefter blev årets sidste morgensamling afholdt, hvor 3.g'erne havde forberedt forskellige indslag. Ved frokosttid drog lærere og elever mod Valbyparken, hvor der stod sandwiches og forskellige aktiviteter klar. Alt i alt en skøn måde at træde ind i læseferien på. 

Besøg af Søren Ulrik Thomsen

Indsendt af efp den 04.05.2023
Søren Ulrik Thomsen i Salen

Rysensteen havde fornemt besøg af Søren Ulrik Thomsen d. 18.04, som danskgruppen havde inviteret. Det blev et stemningsfuldt aftenarrangement, hvor han læste digte op fra hele sit forfatterskab siden 1981 og bagefter besvarede de mange spørgsmål fra salen. Fortrinsvist var arrangementet for 3.g, men også et par 2.g- klasser og skrivegruppen Grethe greb chancen for at møde skolens tidligere elev.

Vores bog "Global Citizenship Education in Praxis" er udgivet!

Indsendt af efp den 02.05.2023
Global Citizenship Education

Vores bog "Global Citizenship Education in Praxis" redigeret af Anders Schultz og Mads Blom, er nu på gaden. I den anledning afholdte vi en konference i FN-byen, hvor global dannelse og medborgerskab blev sat op dagsordenen. Her kom blandt andet Hugh Starkey, Louise Tranekjær, Clement Kjersgaard, Martin Lidegaard og Elsebeth Gerner og fortalte om deres perspektiv på nødvendigheden af global dannelse. Endvidere fortalte tidligere elever Viktoria Fuglsang Semenova og Ellen Filtenborg Tvedeskov om deres oplevelse af undervisningen i global dannelse.

Besøg fra vores kroatiske partnerskole!

Indsendt af efp den 28.04.2023
Besøg fra vores kroatiske partnerskole!

Søndag d. 23. april tog vi i 2.X spændte til Københavns lufthavn for at hente vores kroatiske gæster. Vi blev mødt af en masse søde og forventningsfulde kroatiske lærere og elever. Senere på dagen gik turen til Dyrehaven, hvor vi så Eremitageslottet og derefter tog videre til Baggen, hvor vi nød churros, is og forlystelser i solskinsvejret. Vi kunne allerede mærke, at vi nok skulle få en god uge med nogle gode nye venskaber. 

Besøg fra vores canadiske partnerskole!

Indsendt af efp den 28.04.2023
Besøg fra vores canadiske partnerskole

 

2e havde besøg fra University of Toronto School i Canada. Vennerne fra Nordamerika blev vist rundt på Rysensteen og fulgte deres værter på en skoledag, som blandt andet bød på en historietime om Canadas og Danmarks nationale identiteter og drama-workshop med Gabrielle Kemeny fra UTS. Dagen sluttede med pizza i Sophus' baggård, hvor både værter og gæster hyggede sig trods småkulde og støvregn.

Roberta Metsola på besøg på RYS!

Indsendt af efp den 27.04.2023
Besøg af Robera metsola

Torsdag morgen til åbningen af dette års RYSMUN fik vi fornemt besøg af formand for Europa-Parlamentet Roberta Metsola. Sammen med 2.g-eleverne og vores besøgende partnerskoleelever blev der drøftet EU, Europa-parlamentsvalg, Tiktok, Valg i USA, klima etc. I det hele taget var det en kæmpe fornøjelse at høre om EU samt drøfte emner, der rør sig for eleverne. 

Alumneaften på Rysensteen

Indsendt af efp den 06.03.2023
Alumnaften på Rysensteen 2023

I fredags slog Rysensteens Alumneforening atter dørene op for endnu en aften i rysåndens tegn. Aftenen bød på flæskestegssandwich a la mamse, musik fra musicalbandet og en masse god stemning. Forinden afholdte alumneforeningen endvidere generalforsamling, hvor formand Jesper Nygård og næstformand Astrid Læssø takkede af, og August Thorning Hjortshøj og Carsten Lehmann Hansen blev valgt ind i alumneforeningens bestyrelse. 

Ryssere til MUN i Bilbao

Indsendt af efp den 08.02.2023
Ryssere til MUN i Bilbao

I sidste uge tog 6 rys elever til Nordspanien for at deltage i Model United Nations, forkortet MUN.
MUN er en simulation af FN, hvor unge repræsenterer forskellige lande fra FN. Her skulle eleverne argumentere ud fra det givne lands holdninger. Rys-eleverne repræsenterede Tunesien, og de hev to “best delegate awards” med hjem til Rysensteen!!
Eleverne har undervejs skabt relationer med unge fra hele Europa i bedste GCP-ånd.

Andrea 2.a fortæller: 

Filmfestival for 2.g'erne!

Indsendt af efp den 02.02.2023
Filmfestival

I går blev den røde løber slået ud på Flæsketorvet 60. Dagen stod nemlig for 2.g'ernes vedkommende i filmens tegn. I ugerne op til havde alle 2.g-eleverne skrevet manuskript og produceret film på deres sproghold, som i går blev fremvist. Sidst på dagen blev vinderne kåret - her løb Bror og Jack fra 2.w med sejren indenfor publikumsprisen. Derudover blev der også kåret vindere af lærerprisen og den filmtekniske pris. 

Frivillighedsarrangement for 1.g'erne

Indsendt af efp den 26.01.2023
Frivillighedsarrangement for 1.g'erne

På Rysensteen har vi et rigt frivilligheds- og udvalgsliv, derfor afholdte vi i starten af januar et arrangement for alle 1.g'erne, hvor de blev introduceret til de forskellige udvalg og frivillighedsmuligheder. Her var bredt repræsenteret: lige fra Ungdommens Demokratihus til strikkeudvalget stod klar til at inddrage alle 1.g'erne i deres arbejde. 

 

Orienteringsaften 2023

Indsendt af efp den 19.01.2023
Orienteringsaften 2013

D. 18. januar slog vi atter dørene op for en orienteringsaften på Rysensteen! Efter to år med virtuelle orienteringsaftener kunne vi endelig byde kommende elever og forældre ind på matriklen.

Aftenen startede i DGI-byen til åbningstale fra rektor Gitte Transbøl, derudover fortalte både tidligere og nuværende elever om livet på Rysensteen - envidere fik de besøgene en lille foresmag på Rysmusicalen "At drømme er at leve", som har premiere på fredag. 

Julesprogdag for 1.g'erne

Indsendt af efp den 06.01.2023
Julesprogdag for 1.g'erne

Tirsdag d.20/12 var alle 1g’erne og deres sproglærere  samlet for at nyde og dyrke vores nysgerrighed for sprog og kultur.
Vi havde besøg af “Verdens sirener – det internationale kvindekor” som sang på Kreolsk fransk, plattysk, peruviansk, kinesisk, tyrkisk, kurdisk og ukrainsk og delte historier fra deres liv som verdensborgere i DK..
En  rørende optræden, hvor vi blev inviteret til at danse og synge med.
“Hvor er de nuttede” som der blev sagt fra salen.
 

Gang i musiklivet på Rysensteen!

Indsendt af efp den 05.01.2023
Gang i musiklivet på Rysensteen!

I december har der været mere end almindeligt gang i musiklivet på Rysensteen! Allerede i slutningen af november samledes alle studieretningsklasserne i musik til det store studieretningskor, hvor der blev øvet på sange til julekoncerten den 14/12. Hurtigt var der masser af glæde, energi, snak og smil på tværs af årgangene, og det blev en skøn oplevelse at synge “Lille Store Verden” og “Let Love Be Love” til en rigtig velbesøgt og vellykket julekoncert, som også bød på skønne band- og korindslag fra både 2u  og 3u.

Kom ind og se Rysmusicalen 2023!

Indsendt af efp den 05.01.2023
Rysmusical2023

Den 20. - 22. januar løber årets elevproducerede musical over de skrå brædder - dette år under navnet "At drømme er at leve".

Årets musical handler om at drømme. Når man sover tungt, og når man sidder og forestiller sig, hvad fremtiden vil bringe. Livet er for kort til ikke at drømme. Det gælder om at udnytte livet, mens man stadig har det. En klog mand sagde engang at drømme er at leve, så drøm mens man kan. Og så er kærlighed bestemt ikke en dårlig livsmakker

Vores internationale profil er godkendt!

Indsendt af efp den 20.12.2022
Profilen er godkendt!

På Rysensteen Gymnasium har vi siden 2012 arbejdet målrettet med at opbygge en international profil gennem vores Global Citizenship Programme. Et program, som dækker alle skolens elever og alle skolens fag.

I efteråret søgte vi på ny om godkendelse af vores internationale profil, som i sidste uge blev godkendt! Fra sommeren 2023 vil det altså være muligt at ansøge Rysensteen på baggrund af vores internationale profil. 

Skrivekollektivet Grethe til debutantoplæsning på forfatterskolen

Indsendt af efp den 14.12.2022
Skrivekollektivet Grethe

Medlemmer i skrivekollektivet Grethe var lørdag til debutantoplæsning på forfatterskolen. Mens sneen faldt blidt - sad vi og lod os inspirere af oplæsninger af Joakim Kruse Lykke, Melanie Kitti, Casper Gisselmann Christiansen og Fie Martens Ljungmann. Vores egen udgivelse kommer til foråret, og vi glæder os til at dele den med jer

3.e i Canada

Indsendt af efp den 09.12.2022
3.e i Canada

I efteråret tog 3.g'erne ud i verden og besøgte deres partnerskoler - her fortæller Mina fra 3.e om turen til Canada:

"D. 28 September drog 3.E over Atlanten med kurs mod Canada. Vi landede onsdag morgen og tog over på vores hostel, der lå i Kensington midt i Toronto, her fik vi allerede et smagsprøve af den mulitkulturalisme der befinder sig i stræderne af Toronto, og mange dele af Canada. Kensington vat fyldt med hippe genbrugsbutikker og mad markeder fra alle kontinenter. 

Foredrag om Kina for 1.d

Indsendt af efp den 01.12.2022
1.d

I dag har vi på Kinalinjen budt 1.d velkommen med et spændende foredrag baseret på bogen “Made in China” af Simon Gjerø, som handler om de kulturforskelle der ligger i at blive gift og få børn i Kina. 
Derefter havde vi besøg fra Dansk Kinesisk kulturforening hvor vi lavede Thai Chi og kom helt ned i gear! 
欢迎 1.d 

3.s i Polen

Indsendt af efp den 28.11.2022
3.s i Polen

I løbet af efteråret var alle 3.g-klasserne på studieture rundt omkring i verden med fokus på kulturmødet. Blandt andet var 3.s i Polen - her fortæller Wilma fra 3.s om turen: 

Rysensteen-elever har samlet over 300.000 kr ind!

Indsendt af efp den 25.11.2022
Plan-dag

I går den - 24. november - trak eleverne fra Rysensteen i arbejdstøjet, for at samle ind til deres planbørn i Uganda. Forinden havde eleverne fået et modul til at finde arbejde eller brainstorme andre muligheder for at samle pengene ind. Det resulterede i en lang række indsamlingsmetoder lige fra kaffe-salg på Langebro til design af årsrapport for Ungeråd KBH.

Derudover bød både forældre og alumner ind med arbejde til eleverne:

“Jeg synes bare det er genialt at hive en dag ud og lave noget socialt arbejde” - Simon, ejer af forlaget Korridor og arbejdsgiver på Plandagen.

3.d i New York

Indsendt af efp den 22.11.2022
3.d i New York

I løbet af efteråret var alle 3.g-klasserne på studieture rundt omkring i verden med fokus på kulturmødet. Blandt andet var 3.d i New York - her fortæller Eline fra 3.d om turen: 

"Som det sidste hold på skolen rejste 3.d den 6. oktober til New York. Vi skulle originalt have været i Kina, men grundet corona var det ikke en mulighed endnu. I stedet for homestay var gcp- projektet rettet mod immigranter og etniske minoriteter i New York. 

Alumneakademiet - oplæg m. professor John Leif Jørgensen

Indsendt af jlr den 18.11.2022
Alumner mødte op til oplægget med John Leif Jørgensen

John Leif Jørgensen blev student fra Rysensteen i 1975. Han er nu Danmarks eneste professor i rumfartsteknologi og er blevet udnævnt af NASA og ESA som forskningsleder på nogle af tidens største rumsonder, lige fra Perseverance på Mars, hvor de for tiden søger efter liv, til stort set alle de klima- og miljøovervågningssatelliter, der findes.

Frivillige ryssere til Danmark Spiser Sammen middag

Indsendt af jlr den 18.11.2022
Frivillige ryssere fra Madfællesskabet lavede mad til arrangementet

Onsdag d. 16/11 var de frivillige ryssere fra Madfællesskabet med til at arrangere en Danmark Spiser Sammen middag i Steno Kirken sammen med Caritas.

Der blev lavet mad til 65 mennesker: to pakistanske og en vietnamesisk ældreklub, samt kvinder og børn fra krisecentret Den Åbne Dør. Det var et herligt arrangement, som vi gentager til foråret. 
 

3.z i Tyrkiet

Indsendt af efp den 17.11.2022
3.z i Tyrkiet

"3.z var inden efterårsferien på en helt fantastisk tur til Istanbul og Alanya i Tyrkiet. De første dage tilbragte vi i Istanbul, hvor vi boede hos tyrkiske elever fra Cevre Koleji. Dagene bestod af at besøge mange forskellige seværdigheder såsom, Fernerbache fodbold stadium, Hagia Sofia moskeen, store markeder og den europæiske del af byen.