Nyheder

Grønlandsekspeditionen

Indsendt af ath den 05.05.2022
Ryssere i Grønland

En gruppe elever og lærere fra Rysensteen er lige nu i Ilulissat i Grønland. Her undersøger de effekten af klimaforandringerne helt tæt på. Derudover har de besøgt Royal Greenland, det lokale seminarium, mødt de lokale slædehunde og været på hvalsafari. Følg med på gruppens Instagram: @rysigrønland

Ryssere til Danmark Spiser Sammen-event

Indsendt af jlr den 05.05.2022
Ryssere

Madfællesskabet består af frivillige Ryssere, der laver mad af overskydende mad og bringer ud til kvindekrisecenteret Den Åbne Dør i samarbejde med Caritas og Jesu Hjerte Kirke i Stenosgade. 

Madfællesskabet lavede onsdag d. 4. maj en Danmark Spiser Sammen-event. De frivillige ryssere lavede mad til 70 gæster fra krisecenteret og Caritas’ to etniske seniorklubber. Det var en herlig aften.

RysMUN 2022

Indsendt af jlr den 03.05.2022
I 2022 kunne RysMUN omsider foregå under normale omstændigheder igen

Efter en lang pause kunne vi i år endelig holde RysMUN for hele 2. årgang og vores besøgende partnerskolelever igen. Som vi plejer. Uden Zoom.
 
MUN står for Model United Nations og er en simulation af FN's arbejde. MUN-konferencer afholdes jævnligt verden over og giver unge et unikt indblik i internationalt samarbejde, diplomati og kompromis. 

3.e i Toronto

Indsendt af jlr den 03.05.2022
3.e på besøg hos Native Women's Resource Centre of Toronto

3.e er netop vendt hjem fra deres GCP-rejse til Toronto.

Her er lidt udpluk fra 3.e’s beskrivelser af oplevelserne hos deres værtsfamilier i og udenfor Toronto:

1:
"Vi bor hos familien Cho, der består af 17-årige Annalisa, 12-årige Alena samt deres 2 forældre; Rebekka og Peter. Rebekka er kineser, og Peter er koreaner, hvilket har givet anledning til nogle gode snakke om canadisk identitet, multikulturalisme og diversitet.

3.A i Argentina

Indsendt af jlr den 27.04.2022
3.a på GCP-rejse i Argentina

Vores studietur til Argentina har budt på det mest intime indblik i Argentinsk kultur man kunne tænke sig. Ved ankomsten i Buenos Aires blev vi indlogeret på et lille hostel, beliggende centralt i kvarteret Palermo.

3.Z i Tyrkiet

Indsendt af jlr den 19.04.2022
Elever fra 3.z på besøg hos partnerskolen Cevre Koleji

Så er 3.z tilbage efter en fantastisk GCP-rejse til Tyrkiet. Først besøgte de vores partnerskole Cevre Koleji i Istanbul, hvor de boede på homestay hos tyrkiske elever og deres familier. I fem dage oplevede de hverdagen, kulturen og en masse skønne mennesker i Istanbul. Der blev også tid til at møde de tyrkiske elever i bl.a. volleyball og basket.

Derefter fløj 3.z til Alanya, hvor de deltog i en 6-dages beachvolley-camp med turneringer i sol og skønne omgivelser. Ifølge eleverne var det "En virkelig dejlig tur, som vi aldrig vil glemme."

3.W i Kroatien

Indsendt af jlr den 08.04.2022
3.W på besøg hos vores nye kroatiske partnerskole

3.w er som første klasse i Rysensteens historie på studierejse med GCP-fokus i Kroatien. Vi har været på homestay i Zagreb, hvor vi har oplevet spændende kulturmøder med de lokale familier; heriblandt deres overdådige gæstfrihed. Weekendens aktiviteter fokuserede på Kroatiens smukke natur bl.a. med en tur til Plitvice Lakes og vandretur på Sinj bjerg.

3.U i New York

Indsendt af ath den 01.04.2022
3.U i New York

3.U har også været i New York. Her har de været på besøg hos den danske mission ved FN, været forbi Columbia University og ikke mindst har de besøgt Project Rousseau, som er en NGO, der arbejder med unges adgang til uddannelse. Project Rousseau er en af Rysensteens ældste og vigtigste samarbejdspartnere, og vi er glade for endelig at kunne besøge dem igen.

3.D i New York

Indsendt af ath den 30.03.2022
3.D i New York

3.D, der oprindeligt skulle have været i Kina, er i stedet taget på GCP-rejse til New York. Her er en beretning fra Elena fra klassen:

"Vi gar brugt dagene på blandt andet at udforske farverige Chinatown, og besøge en Highschool i den mangfoldige bydel i Flushing, Queens. På tværs af grupper undersøger vi, hvordan det går med ligestillingen på kinesisk-amerikanere i New York. En super god og lærerig tur!!"

3.X i Island

Indsendt af ath den 18.03.2022
3.X i Island

3.x er lige kommet hjem fra Island. Her besøgte de blandt andet Rysensteens partnerskole i Reykjavik og oplevede den islandske natur. Vi glæder os til at byde den islandske skole velkommen på Rysensteen igen i april. 

3.C i Egypten

Indsendt af ath den 11.03.2022
3.c i Egypten

Den første GCP-tur efter en lang coronapause gik til Cairo og Alexandria i Egypten. her besøgte 3.c blandt andet Rysensteens partnerskole igennem mange år, Dr. Nermien Ismail School i Cairo, og boede hos skolens elever. Vi glæder os meget til at modtage de egyptiske elever, når de kommer på besøg i Danmark i næste uge!

Køb billetter til årets musical!

Indsendt af ath den 11.03.2022
Rysmusical 2022

Rysensteens elever præsenterer i 2022 musicalen “En Splittet Helhed.”

En helt normal hverdag ændres da to fremmede, Enya og Storm, vågner op i en splittelse i det ukendte grænseland. Deres mål bliver nu at komme videre - men hvordan kommer de over grænsen?

I “En Splittet Helhed” bliver vi præsenteret for den indre splittelse, alle kan føle, men også, hvordan den indre splittelse kan være med at skabe kærlighed og tilgivelse.

Frivillige fra Rysensteen på Café Sonja

Indsendt af jlr den 11.03.2022
Frivillige fra Rysensteen på Café Sonja

Rysensteen har en lille flok frivillige elever, som hver tirsdag hjælper til i Cafe Sonja på Vesterbro. Caféen siger om sig selv at Sonja er mad med mening og smag for en god sag. Caféen arbejder med at skabe rummelige rammer til mennesker, der ikke har været på arbejdsmarkedet længe.

Eleverne fra Rysensteen er sammen med cafeens andre ansatte og frivillige væsentlige for, at Café Sonja er den solide og varme ramme, som giver mulighed for at vende tilbage på arbejdsmarkedet.
 

Rysensteens indsats for Ukraine - Sådan kan du hjælpe

Indsendt af ath den 28.02.2022
Rysensteens indsats for Ukraine

Kære elever og lærere,
Vi står i dag overfor en af den største kriser i Europa siden 2. verdenskrig. Over en halv million ukrainere er på flugt, hvilket kræver en stærk samlet indsats på tværs af hele verden. Helt konkret kan vi som elever og lærere hjælpe til den indsats i form af donationer af tøj, soveposer, pengeoverførsler eller andet. Alle bidrag har betydning og gør en kæmpe forskel for vores med-europæere på flugt. De har brug for akut støtte, så vi håber, I vil give en hånd.

Ny partnerskole i Zagreb, Kroatien

Indsendt af ath den 27.01.2022
Partnerskole i Zagreb

Vi er meget stolte og beærede over, at vi i år har kunnet starte et samarbejde med en partnerskole i Kroatien - et land med en interessant historie og en rig kultur. Ligesom Rysensteen, har Prva privatna gimnazija i Zagreb stor erfaring med internationalt samarbejde, og vi glæder os til at byde dem velkommen i vores netværk af partnerskoler.

Allerede til marts sender vi en klasse fra Rysensteen afsted til Zagreb for at besøge gymnasiet og dets elever, ligesom den kroatiske skoles elever og lærere kommer til København til april og besøger os.

Dobrodošli u Rysensteen!

GCP-dag 2021

Indsendt af ath den 15.11.2021
GCP-dag på Rysensteen

Endelig blev det igen muligt at samle alle elever til skolens GCP-dag. Det skete fredag den 12/11, og det var en stor succes!

4.c på GCP-rejse i Egypten

Indsendt af ath den 11.10.2021
4.c på kameler i Egypten

Lørdag d. 25/9 om eftermiddagen lettede 4.c med Egypt Air mod Cairo. Vi ankom om aftenen til dejlig sommervarme og knus og kys fra en flok begejstrede egyptiske elever og lærere, som straks transportere de danske eks-rys-elever hjem til turens første store kulturmøde: mødet med partnerfamilierne, som havde planlagt hygge og meget sen aftensmad. Søndag stod den på fællesudflugt til pyramiderne i Giza. Vi tog turen gennem Cairos vanvittige trafik i partnerskolens orange minibusser, fra hvis vinduer vi måbende kunne betragte millionbyen glide forbi i én uendelighed.

4.b på GCP-rejse i Madrid

Indsendt af ath den 06.10.2021
4.b i Madrid

Meget tidligt fredag d. 24/9 drog 4.b afsted til Madrid på den længe ventede GCP-rejse. Trætte og spændte ankom vi til partnerskolen Colegio Estudio om eftermiddagen, da de spanske elever lige havde fået fri. De spanske partnerelever strømmede ud af porten og fandt hurtigt deres danske partnere, som de fleste allerede havde kommunikeret lidt med på de sociale medier.

Ryskilde 2021

Indsendt af ath den 16.09.2021
Den genoprettede filmklub var et af de udvalg, der var tilstede til Ryskilde

Fredag den 10. september blev der for første gang i to år holdt Ryskilde i gården. Her kunne eleverne møde elevrådet, rysvikingerne, filmklubben og flere af skolens mange elevudvalg. Vejret var godt og stemningen endnu bedre.

Engagementsmodul for 2.g'erne efter Corona

Indsendt af jlr den 15.09.2021
Generobring af Rysensteen efter Corona

Vi er i gang med at generobre Rysensteen efter Corona-nedlukningen og derfor var alle 2g’ere samlet til engagementsmodul d. 14.9.

Vi startede med et oplæg om hvorfor og hvordan man kan engagere sig, efterfulgt af en idegenereringsprocess på tværs af klasser. De mange ideer er blevet ordnet efter emner og hænger nu i form af et idetræ på FT2 LilleTorv.

Besøg fra FN-Byen

Indsendt af jlr den 01.09.2021
Repræsentant fra UNDP fortæller for Rysensteens 1.g-årgang

D. 31/8 afsluttedes 1.g'erenes FN-introduktionsforløb med et besøg fra FN-byen i vores lokaler på Flæsketorvet. Dagen bød på først på oplæg fra repræsentanter fra de fire FN-agenturer; UNDP, UNFPA, UNHCR og UN Women.

Efterfølgende skulle 1.g-eleverne arbejde med dilemmaer relevante for FN's arbejde med de 17 verdensmål og gennem gruppearbejde komme frem til løsningsforslag på dilemmaerne. Én gruppe fra hver klasse blev udvalgt til at fremlægge deres løsningsforslag for resten af årgangen samt for de besøgende fra FN, som efterfølgende indgik i dialog med dem.

Velkommen til de nye 1.g'ere

Indsendt af jlr den 11.08.2021
De nye 1.g'ere har i dag indtaget Rysensteens gange

Kl. 09:00 onsdag d. 11/8 kunne vi med stor glæde byde de nye 1.g'ere velkommen til Rysensteen. 

Den nye generation af ryssere blev råbt op og lærte deres introklasser, som de skal være i de næste 2 måneder, at kende. Derudover mødte de deres teamlærere og introelever fra 2.- og 3.g-årgangene.

I løbet af onsdagen blev de nye ryssere vist rundt på Campus Rysensteen af deres introelever, fotograferet, introduceret til NORA og GCP. Dagen bød også på fællesaktiviteter, teambuilding og navnelege med deres nye klassekammerater.

Se billeder fra translokationen 2021

Indsendt af jlr den 26.06.2021
De nylige studenter løber efter vognen

Efter tre år, hvoraf halvdelen var præget af corona, lockdown og virtuel undervisning, kunne vi lørdag d. 26. juni med stor glæde afholde translokation for vores 3.g-årgang.

Translokationen bød bl.a. på taler fra rektor Gitte Transbøl og elevrådsforpersonerne August og Louisa, videohilsener fra Clement Kjersgaard og Martin Lidegaard samt en optræden fra sanger Julie Maria.

Derudover bød dagen på utallige smil, kram og glade studenter.

En hyldest til RysMusicalen 2021

Indsendt af jlr den 25.06.2021
En hyldestvideo fra de medvirkende i RysMusicalen 2021

I januar i år skulle vi have budt velkommen til Rysensteens Musical 2021 - 'Klangen af en Triangel'.

Desværre blev forestillingerne aflyst pga.corona, og da en stor del af de medvirkende nu er blevet studenter, bliver der ikke mulighed for at spille musicalen, som Rysensteens elever ellers har arbejdet på i et halvt år.

Denne video er en hyldest til alle jer, som har arbejdet på og var klar med RysMusicalen 2021! I videoen medvirker musicalens sangere, dansere og skuespillere.

Vi glæder os til at se jer til RysMusicalen 2022!

Tillykke til årets første studenter!

Indsendt af jlr den 21.06.2021
Årets første studenter fik huerne på her til morges.

På trods af det knap så gode vejr har Rysensteens gård denne morgen været fuld af glæde, lykke og fejring af årets allerførste studenter.

Oven på det turbulente seneste halvandet år med skiftende fysisk og virtuel undervisning, er det en umådelig stor glæde at kunne ønske de nyudklækkede studenter "Tillykke". Også et stort tillykke til alle de andre, der følger dem i denne uge. Vi ser frem til at se dem alle til translokation i DGI-byen den 26/6.

Virtuel workshop med partnerskole i Uganda

Indsendt af jlr den 21.06.2021
D. 14/6 mødtes elever fra 2.k virtuelt med elever fra vores partnerskole i Uganda

Mandag den 14/6 afholdt 2.k en virtuel workshop-dag med deres partnerskole i Uganda - Kasubi Parents Secondary School. Der blev både tid til at lære hinanden at kende, lave øvelser om demokratisk deltagelse og magtfordelingen på vores skoler og tale om ligestilling mellem kønnene.

Hele dagen var arrangeret af en gruppe elever fra 2.k med sparring fra Anders Schultz. Dagen var en del af et projekt i DUF, hvor de danske og ugandiske elever skal arbejde sammen om at sikre og fremme demokratisk deltagelse blandt unge og ligestilling mellem kønnene i de to samfund.