Nyheder

Se billeder fra translokationen 2021

Indsendt af jlr den 26.06.2021
De nylige studenter løber efter vognen

Efter tre år, hvoraf halvdelen var præget af corona, lockdown og virtuel undervisning, kunne vi lørdag d. 26. juni med stor glæde afholde translokation for vores 3.g-årgang.

Translokationen bød bl.a. på taler fra rektor Gitte Transbøl og elevrådsforpersonerne August og Louisa, videohilsener fra Clement Kjersgaard og Martin Lidegaard samt en optræden fra sanger Julie Maria.

Derudover bød dagen på utallige smil, kram og glade studenter.

En hyldest til RysMusicalen 2021

Indsendt af jlr den 25.06.2021
En hyldestvideo fra de medvirkende i RysMusicalen 2021

I januar i år skulle vi have budt velkommen til Rysensteens Musical 2021 - 'Klangen af en Triangel'.

Desværre blev forestillingerne aflyst pga.corona, og da en stor del af de medvirkende nu er blevet studenter, bliver der ikke mulighed for at spille musicalen, som Rysensteens elever ellers har arbejdet på i et halvt år.

Denne video er en hyldest til alle jer, som har arbejdet på og var klar med RysMusicalen 2021! I videoen medvirker musicalens sangere, dansere og skuespillere.

Vi glæder os til at se jer til RysMusicalen 2022!

Tillykke til årets første studenter!

Indsendt af jlr den 21.06.2021
Årets første studenter fik huerne på her til morges.

På trods af det knap så gode vejr har Rysensteens gård denne morgen været fuld af glæde, lykke og fejring af årets allerførste studenter.

Oven på det turbulente seneste halvandet år med skiftende fysisk og virtuel undervisning, er det en umådelig stor glæde at kunne ønske de nyudklækkede studenter "Tillykke". Også et stort tillykke til alle de andre, der følger dem i denne uge. Vi ser frem til at se dem alle til translokation i DGI-byen den 26/6.

Virtuel workshop med partnerskole i Uganda

Indsendt af jlr den 21.06.2021
D. 14/6 mødtes elever fra 2.k virtuelt med elever fra vores partnerskole i Uganda

Mandag den 14/6 afholdt 2.k en virtuel workshop-dag med deres partnerskole i Uganda - Kasubi Parents Secondary School. Der blev både tid til at lære hinanden at kende, lave øvelser om demokratisk deltagelse og magtfordelingen på vores skoler og tale om ligestilling mellem kønnene.

Hele dagen var arrangeret af en gruppe elever fra 2.k med sparring fra Anders Schultz. Dagen var en del af et projekt i DUF, hvor de danske og ugandiske elever skal arbejde sammen om at sikre og fremme demokratisk deltagelse blandt unge og ligestilling mellem kønnene i de to samfund. 

3.g drama-projekter

Indsendt af jlr den 21.05.2021
Mandag d. 17. maj holdt 3.g-dramaholdet deres afsluttende projekter

3.g-dramaholdet har netop vist deres afsluttende projekter for et inviteret publikum over zoom.

Elevernes projekter var alsidige og velspillede. Grupperne havde valgt forskellige teatermanuskripter som de havde bearbejdet over en længere periode startende med en dramaturgisk analyse. Efter analysearbejdet valgte eleverne hvilke scener, de ville arbejde med og skrev selv ‘transportscener’ dvs. scener som skaber overgange mellem de valgte scener, valgte underlægningsmusik og øvrige sceniske virkemidler.

RysMUN 2021

Indsendt af mia den 07.05.2021
RysMUN

Årets RysMUN (Rysensteen Model United Nations) bød på et spændende tema om klimaflygtninge! 

På dag et blev 2.g-eleverne først præsenteret for oplæg fra vores nye samarbejdspartner PlanBørnefonden, hvor vi bl.a. havde direkte kontakt via Zoom til Dickson og Juliet, som arbejder for PlanBørnefonden i slumområder i Kampala, Ugandas hovedstad.

Senere blev 2.g-eleverne introduceret til FN og problemstillingen omkring klimaflygtninge og så bl.a. en videotale fra medlem af Europa-parlamentet Kira Marie Peter-Hansen.

Sprogdag for 1.g'erne

Indsendt af jlr den 19.04.2021
På sprogdagen lavede 1.g'erne små film om deres by København

15/4 afholdt vi fælles sprogdag i andet fremmedsprog for 1.g’erne. Vi startede med en introduktion til det beskrivende og det komplekse kulturbegreb, som eleverne også kender fra GCP-forløbene i kulturforståelse. Efter en diskussion af, hvilke fordomme og opfattelser vi har af de forskellige sprogområders kultur og befolkning, skulle eleverne lave en film til vores partnerskoler i hhv. Tyskland, Frankrig og Spanien, hvor København og københavnerne præsenteres med det beskrivende kulturbegreb - på hhv. tysk, fransk og spansk, naturligvis.

Se vinderen af elevernes fotokonkurrence

Indsendt af jlr den 13.04.2021
Petra fra 2.f's portrætfoto af veninden Pil vandt fotokonkurrencen.

Så er der fundet en vinder af fotokonkurrencen og de to gavekort til Cofoco og Vega: Petra fra 2.f 

Petra har fotograferet sin klassekammerat Pil og skriver selv om billedet:
Pil fortæller, at under Corona har det føltes som om, at hun er spærret inde bag tremmer, mens hun ser sine bedste år løbe afsted foran næsen på hende. Man kan føle, at man er den eneste, der har det på den måde, hvilket kan blive ensomt til tider.

GCP-dag for 2.g'erne 2021

Indsendt af jlr den 09.04.2021
2.g'ernes GCP-dag 2021 blev indledt med et spændende virtuelt oplæg m. Jakob Mchangama

D. 8/4 blev skoleårets anden GCP-halvdag for Rysensteens 2.g'ere afholdt. Dagen havde fokus på et tema, som fylder meget for eleverne, nemlig den demokratiske samtales tilstand og udvikling i identitetspolitikkens og de sociale mediers tidsalder.

Dagen blev indledt med et oplæg om ovenstående temaer fra Jakob Mchangama, direktør for tænketanken Justitia. Herefter lavede eleverne gruppearbejde med fokus på først identitetspolitik og dernæst på, hvad konsekvensen af de sociale mediers foretningsmodel har for den demokratiske samtale.

Samarbejde med Planbørnefonden

Indsendt af jlr den 30.03.2021
Rysensteen har for nylig indgået et nyt samarbejde med Planbørnefonden

Rysensteen har for nylig indgået et samarbejde med Planbørnefonden. Samarbejdet består af, at hver klasse har et sponsorbarn, som de samler ind til i løbet af deres tre år på Rysensteen. Børnene bor i slumområdet Kamwokya i Ugandas hovedstad Kampala, og pengene der indsamles går bl.a. til børnenes uddannelse.

Samarbejdet og indsamlingen styres af elever fra Elevrådet og GCP-udvalget. Der har været bred opbakning til samarbejdet på hele skolen, og både lærerne og pedellerne har også sagt ja til at få et sponsorbarn.

Akademiet for tro, håb og kærlighed og alt derimellem

Indsendt af jlr den 18.01.2021
Til webinaret d. 26/5 får vi virtuelt "besøg" fra vores amerikanske partner Project Rousseau. Billedet er taget fra deres instagram.

Rysensteen lancerer i denne coronatid et nyt initiativ for særligt interesserede, som ønsker at blive klogere på tidens store og små spørgsmål om politik, psykologi, historie, kultur og meget, meget andet. Initiativet har navnet Akademiet for tro, håb og kærlighed og alt derimellem består af ugentlige webinar-oplæg, som både elever, lærere, alumner og andre interesserede har mulighed for at deltage i.

Doner til Danmarksindsamlingen med Rysensteen

Indsendt af jlr den 06.01.2021
Donér til Danmarksindsamlingen med Rysensteen

Rysensteens GCP-udvalg står igen i år for at samle ind til Danmarksindsamlingen på Rysensteen. I år går indsamlingen til at hjælpe Coronakrisens børn.

Konkurrence for bogstavklasserne

Vi har lavet fede præmier alt efter hvor mange penge, vi får samlet ind som skole. Vi kan allerede nu løfte sløret for, hvad en af præmierne kommer til at være: En bogstavsklassekonkurrence! Den går ud på, at bogstavsklasserne dyster om hvem, der donerer mest, og kan vinde en biograftur til alle eleverne. Når skolen så har samlet 10.000 kr. tilsammen, afgøres vinderen.

Filmfestival for sprogholdene

Indsendt af jlr den 04.12.2020
Filmfestival

Den 3. december havde alle 2. g klasser fremmedsprogs filmfestival. I ugerne op til havde de på deres fransk, tysk, spansk og kinesisk hold lavet film i klasserne, hvor de bedste var gået videre til finalen for hele årgangen. På selve dagen så hver klasse alle 15 film, og stemte om hvilken der skulle blive elevernes favorit. Både elevernes favorit og lærernes favorit blev kåret over et zoom-møde, hvor Martin Lutz og Ole overraskede de to vinderklasser. Vindergruppen vandt traditionen tro biografbilletter.

Digital dannelse for 3.g'erne 2020

Indsendt af jlr den 25.11.2020
I forbindelse med 3.g'ernes digitale dannelsesforløb fik Rysensteen besøg af oplægsholder Milla Mølgaard.

Tirsdag den 24.11 var alle 3.g’ere på Rysensteen til oplæg og samtale om digitale krænkelser og ulovlig billeddeling. Som oplægsholder var journalist og forfatter Milla Mølgaard der siden 2012 har arbejdet indgående med emnet. Med afsæt i nye undersøgelser og rapporter tegnede Milla et billede af, hvordan det aktuelt ser ud med digital krænkelse og ulovlig billeddeling blandt børn og unge. Gennem uddrag fra samtaler som Milla har haft med unge, der enten selv har delt eller er blevet delt ulovligt, gav oplægget også et unikt indblik i de unges egne erfaringer med emnet.

Oplæg med Africa Innovation Network

Indsendt af jlr den 24.11.2020
Holdene med Erhvervsøkonomi fik besøg fra Flemming Sørensen, Partner i Africa Innovation Network

Rysensteens tre erhvervsøkonomi-hold, i henholdsvis 2.g og 3.g, skal til at starte op på deres eksamenprojekt indenfor et af de tre valgfrie kernestofområder; startup virksomheden, den bæredygtige virksomhed samt den socialøkonomiske virksomhed.

I den forbindelse fik de besøg af Flemming Sørensen, Partner i AFRICA INNOVATION NETWORK®, som bl.a. arbejder med missionen, at danske uddannelsesinstitutioner sætter mere fokus på forretningsmuligheder, bæredygtighed og FN's Verdensmål, skalering, iværksætteri og kvinder, som gør forretning og en forskel i Afrika.

GCP-dag for 1.g'erne 2020

Indsendt af jlr den 23.11.2020
Besøg fra Clement Kjersgaard på 1.g'ernes GCP-dag 2020

D. 18/11 afholdt Rysensteen den tredje GCP-dag i efteråret 2020.  Denne gang for skolens 1.g-årgang under temaet: Den demokratiske samtale under pres.

Dagen indledtes vanen tro med oplæg af Clement Kjersgaard. Heldige 1.a var til stede på FT-1, hvor Clement også opholdt sig, mens de resterende klasser var fordelt på klasselokaler på Flæsketorvet og så med over Zoom. Clement præsenterede forskellige vinkler på udfordringerne for den demokratiske samtale: fake news, bobler på de sociale medier, Donald Trump, cancel culture o.m.a.

GCP Kulturforståelse - 1.g'erne arbejder med "danskhed"

Indsendt af jlr den 17.11.2020
Hvad er "danskhed"?

Som kulminationen på 1.g'ernes første GCP-forløb om kulturforståelse, blev 1.g-eleverne i uge 44 sendt ud til forskellige dele af København for at lave såkaldt Local Citizenship og undersøge dansk kultur. Her stilte eleverne spørgsmål såsom "Hvad er danskhed?", "Hvordan danskere ser på sig selv?", og "Hvordan danskere har set og ser på omverdenen?". Turene fungerede samtidig som en mulighed for at eleverne kunne lære deres klassekammerater i deres nye studieretningsklasser at kende.

Drama Masterclass 2020

Indsendt af jlr den 10.11.2020
Drama Masterclass 2020

Igen i år har vi afholdt Drama Masterclass på Rysensteen Gymnasium. Denne gang med besøg af den anmelderroste skuespiller og instruktør Daniel Norback som introducerede eleverne til den metode, han selv arbejder ud fra nemlig en blanding af improvisation og devising.

Derudover holdt Daniel foredrag om de forestillinger, han har medvirket i og instrueret igennem tiden; altsammen til inspiration for de i alt 16 elever som deltog i årets Drama Masterclass. Årets Masterclass sluttede med, at eleverne lavede en visning ud fra de principper, de havde afprøvet.

Virtuelt samarbejde med 13 partnerskoler fra 5 kontinenter

Indsendt af jlr den 06.11.2020
3.g'erne mødes virtuelt med deres partnerskoles elever

Selvom Corona-pandemien for tiden har sat en stopper for vores GCP-rejser, kunne vi på 3.g'ernes GCP-dag med stor glæde afholde et virtuelt event i samarbejde med vores partnerskoler verden over. Her mødtes 3.g-eleverne virtuelt med eleverne fra deres partnerskole på Zoom, hvor de havde mulighed for at lære hinanden at kende og tale om pandemiens påvirkning af deres hverdag.

Foredrag om det amerikanske præsidentvalg

Indsendt af jlr den 30.10.2020
Foredrag om det amerikanske præsidentvalg

Torsdag d. 29/10 havde vi fornøjelsen af at have USA-ekspert Mads Fuglede ude og holde foredrag for både 2.g- og 3.g-elever på Samf A-studieretningerne. Det var et spændende foredrag, som blandt andet gav indsigt i Trumps vælgerbase.

Foredraget faldt desuden sammen med førstedagen for de nye coronarestriktioner, og det var skønt at se eleverne gå til påbuddet om mundbind med ja-hatten på. Nu ser vi i spænding frem til valgresultatet på onsdag.

Spanskklasserne fejrer Dia de los Muertos

Indsendt af jlr den 27.10.2020
Spanskklasserne fejrer Dia de los Muertos

I anledning af den mexicanske højtid, Día de los Muertos (De dødes dag) d. 1.-2. november, har spanskklasserne 2.a og 2.b haft besøg af mexicanske Claudia. Claudia har dels fortalt om den særdeles vigtige højtid som fejres over hele Mexico, hvor man mindes sine kære afdøde med billeder, blomster, frugt mm., dels har klasserne bygget hver deres alter på FT3-Innovation. Så kom forbi FT3 og se de smukke altre!

GCP-dag for 2.g'erne 2020

Indsendt af jlr den 21.10.2020
GCP-dag for 2.g'erne 2020

Grundet Covid-19 har vi i år været nødsaget til at fordele den årlige Global Citizenship dag ud på hver enkelt årgang, men det betyder selvfølgelig ikke, at eleverne fra 2.g blev snydt for en spændende dag med fokus på aktuelle problemstillinger vedrørende coronakrisen.

Vanen tro bød dagen på oplæg fra Clement Kjersgaard og Ræson - i år afviklet over Zoom. Oplægget og den efterfølgende dialog mellem Clement og eleverne omhandlede de forandringer, vi har set verden over, som følge af Corona-pandemien, samt de komplekse problemstillinger, pandemien har ført med sig.

Introdag i 1.g'ernes nye klasser

Indsendt af jlr den 21.10.2020
Introdag

Fredag d. 9. oktober - den sidste dag inden efterårsferien - tog Rysensteens 1.g'ere afsked med deres grundforløbsklasser og blev sendt ud i deres nye studieretningsklasser.

Eleverne blev i løbet af dagen rystet sammen med deres nye klassekammerater på walk & talk's rundt på Vesterbro og mødte også deres nye teamlærere.

Alt i alt, var det en succesfuld introdag, og 1.g'erne har set frem til at vende tilbage efter efterårsferien og begynde undervisningen med deres nye klassekammerater.

Innovationsdag i grundforløbet om Fake News

Indsendt af jnw den 09.10.2020
udklip

Onsdag d. 30/9 og d. 7/10 har 1. årgang gennemført innovationsdag om Fake News. Formålet med dagen er, at eleverne arbejder med udvalgte FN-verdensmål, innovation/handlekompetence og bruger metoder fra deres fag og innovation til at udvikle relevante løsningsforslag.

Dagen blev indledt af projektgruppen innovations gennemgang af dagens innovative arbejde og af journalist Anja Bos (tidl. Deadline) fængende foredrag om Fake News, mediernes rolle og hvad man selv kan gøre for at spotte de falske nyheder i mediebilledet.