Nyheder

Frivillighedsarrangement for 1.g'erne

Indsendt af efp den 26.01.2023
Frivillighedsarrangement for 1.g'erne

På Rysensteen har vi et rigt frivilligheds- og udvalgsliv, derfor afholdte vi i starten af januar et arrangement for alle 1.g'erne, hvor de blev introduceret til de forskellige udvalg og frivillighedsmuligheder. Her var bredt repræsenteret: lige fra Ungdommens Demokratihus til strikkeudvalget stod klar til at inddrage alle 1.g'erne i deres arbejde. 

 

Orienteringsaften 2023

Indsendt af efp den 19.01.2023
Orienteringsaften 2013

D. 18. januar slog vi atter dørene op for en orienteringsaften på Rysensteen! Efter to år med virtuelle orienteringsaftener kunne vi endelig byde kommende elever og forældre ind på matriklen.

Aftenen startede i DGI-byen til åbningstale fra rektor Gitte Transbøl, derudover fortalte både tidligere og nuværende elever om livet på Rysensteen - envidere fik de besøgene en lille foresmag på Rysmusicalen "At drømme er at leve", som har premiere på fredag. 

Julesprogdag for 1.g'erne

Indsendt af efp den 06.01.2023
Julesprogdag for 1.g'erne

Tirsdag d.20/12 var alle 1g’erne og deres sproglærere  samlet for at nyde og dyrke vores nysgerrighed for sprog og kultur.
Vi havde besøg af “Verdens sirener – det internationale kvindekor” som sang på Kreolsk fransk, plattysk, peruviansk, kinesisk, tyrkisk, kurdisk og ukrainsk og delte historier fra deres liv som verdensborgere i DK..
En  rørende optræden, hvor vi blev inviteret til at danse og synge med.
“Hvor er de nuttede” som der blev sagt fra salen.
 

Gang i musiklivet på Rysensteen!

Indsendt af efp den 05.01.2023
Gang i musiklivet på Rysensteen!

I december har der været mere end almindeligt gang i musiklivet på Rysensteen! Allerede i slutningen af november samledes alle studieretningsklasserne i musik til det store studieretningskor, hvor der blev øvet på sange til julekoncerten den 14/12. Hurtigt var der masser af glæde, energi, snak og smil på tværs af årgangene, og det blev en skøn oplevelse at synge “Lille Store Verden” og “Let Love Be Love” til en rigtig velbesøgt og vellykket julekoncert, som også bød på skønne band- og korindslag fra både 2u  og 3u.

Kom ind og se Rysmusicalen 2023!

Indsendt af efp den 05.01.2023
Rysmusical2023

Den 20. - 22. januar løber årets elevproducerede musical over de skrå brædder - dette år under navnet "At drømme er at leve".

Årets musical handler om at drømme. Når man sover tungt, og når man sidder og forestiller sig, hvad fremtiden vil bringe. Livet er for kort til ikke at drømme. Det gælder om at udnytte livet, mens man stadig har det. En klog mand sagde engang at drømme er at leve, så drøm mens man kan. Og så er kærlighed bestemt ikke en dårlig livsmakker

Vores internationale profil er godkendt!

Indsendt af efp den 20.12.2022
Profilen er godkendt!

På Rysensteen Gymnasium har vi siden 2012 arbejdet målrettet med at opbygge en international profil gennem vores Global Citizenship Programme. Et program, som dækker alle skolens elever og alle skolens fag.

I efteråret søgte vi på ny om godkendelse af vores internationale profil, som i sidste uge blev godkendt! Fra sommeren 2023 vil det altså være muligt at ansøge Rysensteen på baggrund af vores internationale profil. 

Skrivekollektivet Grethe til debutantoplæsning på forfatterskolen

Indsendt af efp den 14.12.2022
Skrivekollektivet Grethe

Medlemmer i skrivekollektivet Grethe var lørdag til debutantoplæsning på forfatterskolen. Mens sneen faldt blidt - sad vi og lod os inspirere af oplæsninger af Joakim Kruse Lykke, Melanie Kitti, Casper Gisselmann Christiansen og Fie Martens Ljungmann. Vores egen udgivelse kommer til foråret, og vi glæder os til at dele den med jer

3.e i Canada

Indsendt af efp den 09.12.2022
3.e i Canada

I efteråret tog 3.g'erne ud i verden og besøgte deres partnerskoler - her fortæller Mina fra 3.e om turen til Canada:

"D. 28 September drog 3.E over Atlanten med kurs mod Canada. Vi landede onsdag morgen og tog over på vores hostel, der lå i Kensington midt i Toronto, her fik vi allerede et smagsprøve af den mulitkulturalisme der befinder sig i stræderne af Toronto, og mange dele af Canada. Kensington vat fyldt med hippe genbrugsbutikker og mad markeder fra alle kontinenter. 

Foredrag om Kina for 1.d

Indsendt af efp den 01.12.2022
1.d

I dag har vi på Kinalinjen budt 1.d velkommen med et spændende foredrag baseret på bogen “Made in China” af Simon Gjerø, som handler om de kulturforskelle der ligger i at blive gift og få børn i Kina. 
Derefter havde vi besøg fra Dansk Kinesisk kulturforening hvor vi lavede Thai Chi og kom helt ned i gear! 
欢迎 1.d 

3.s i Polen

Indsendt af efp den 28.11.2022
3.s i Polen

I løbet af efteråret var alle 3.g-klasserne på studieture rundt omkring i verden med fokus på kulturmødet. Blandt andet var 3.s i Polen - her fortæller Wilma fra 3.s om turen: 

Rysensteen-elever har samlet over 300.000 kr ind!

Indsendt af efp den 25.11.2022
Plan-dag

I går den - 24. november - trak eleverne fra Rysensteen i arbejdstøjet, for at samle ind til deres planbørn i Uganda. Forinden havde eleverne fået et modul til at finde arbejde eller brainstorme andre muligheder for at samle pengene ind. Det resulterede i en lang række indsamlingsmetoder lige fra kaffe-salg på Langebro til design af årsrapport for Ungeråd KBH.

Derudover bød både forældre og alumner ind med arbejde til eleverne:

“Jeg synes bare det er genialt at hive en dag ud og lave noget socialt arbejde” - Simon, ejer af forlaget Korridor og arbejdsgiver på Plandagen.

3.d i New York

Indsendt af efp den 22.11.2022
3.d i New York

I løbet af efteråret var alle 3.g-klasserne på studieture rundt omkring i verden med fokus på kulturmødet. Blandt andet var 3.d i New York - her fortæller Eline fra 3.d om turen: 

"Som det sidste hold på skolen rejste 3.d den 6. oktober til New York. Vi skulle originalt have været i Kina, men grundet corona var det ikke en mulighed endnu. I stedet for homestay var gcp- projektet rettet mod immigranter og etniske minoriteter i New York. 

Alumneakademiet - oplæg m. professor John Leif Jørgensen

Indsendt af jlr den 18.11.2022
Alumner mødte op til oplægget med John Leif Jørgensen

John Leif Jørgensen blev student fra Rysensteen i 1975. Han er nu Danmarks eneste professor i rumfartsteknologi og er blevet udnævnt af NASA og ESA som forskningsleder på nogle af tidens største rumsonder, lige fra Perseverance på Mars, hvor de for tiden søger efter liv, til stort set alle de klima- og miljøovervågningssatelliter, der findes.

Frivillige ryssere til Danmark Spiser Sammen middag

Indsendt af jlr den 18.11.2022
Frivillige ryssere fra Madfællesskabet lavede mad til arrangementet

Onsdag d. 16/11 var de frivillige ryssere fra Madfællesskabet med til at arrangere en Danmark Spiser Sammen middag i Steno Kirken sammen med Caritas.

Der blev lavet mad til 65 mennesker: to pakistanske og en vietnamesisk ældreklub, samt kvinder og børn fra krisecentret Den Åbne Dør. Det var et herligt arrangement, som vi gentager til foråret. 
 

3.z i Tyrkiet

Indsendt af efp den 17.11.2022
3.z i Tyrkiet

"3.z var inden efterårsferien på en helt fantastisk tur til Istanbul og Alanya i Tyrkiet. De første dage tilbragte vi i Istanbul, hvor vi boede hos tyrkiske elever fra Cevre Koleji. Dagene bestod af at besøge mange forskellige seværdigheder såsom, Fernerbache fodbold stadium, Hagia Sofia moskeen, store markeder og den europæiske del af byen.

GCP-dag 2022

Indsendt af efp den 15.11.2022
GCP-dag 2022

I går løb den årlige Global Citizenshipdag af stablen. Kl. 8:15 sad eleverne klar til politikerdebat, som i år behandlede spørgsmålet: "Glemmer vi verden?

Alumneaften

Indsendt af efp den 10.11.2022
Alumneaften

I går slog Rysensteens Alumneforening dørene op for endnu en aften i rysåndens tegn. Aftenen bød på pizza a la Mamse, oplæg fra elever fra 3.f og 3.k om deres studieture, foresmag på alumneakademiet med Jakob Dreyer samt en masse gode snakke om og minder fra gymnasietiden. 

3.t i Singapore

Indsendt af efp den 25.10.2022
3.t i Singapore

I løbet af efteråret har alle Rysensteens 3.g-klasser været ude i verden og besøge deres partnerskoler. Her fortæller Jae fra 3.t om deres tur til Singapore:

"3.t havde en rigtig spændende og begivenhedsrig 9 dages tur til Singapore.

3.k i Uganda

Indsendt af efp den 10.10.2022
3.k i Uganda

I disse uger rejser 3.g'erne ud i verden og besøger deres partnerskoler. For nylig rejste 3.k til Uganda og besøgte deres partnerskole Ichon High School. Vera fra 3.k skriver: 

"I torsdags landede 3.K fra de bedste 10 dage i Uganda. Tirsdag landede vi meget sent og skulle på en bumlende bustur til hotellet. Næste morgen tog vi halvsovende hen til skolen og mødte vores hostfamilier. De var de bedste host, man kunne ønske sig.

3.f i Sydkorea

Indsendt af efp den 10.10.2022
3.f i Sydkorea

I disse uger rejser 3.g'erne ud i verden og besøger deres partnerskoler. For nylig rejste 3.f til Sydkorea og besøgte deres partnerskole Ichon High School. Smilla fra 3.f skriver: 

"I slutningen af September, brugte vi ti dage i Sydkoreas hovedstad Seoul. Det har været helt fantastisk og utroligt oplevelsesrigt.

3.b i Spanien

Indsendt af efp den 06.10.2022
3.b i Spanien

I disse uger rejser 3.g'erne ud i verden og besøger deres partnerskoler. For nylig rejste 3.b til Spanien og besøgte deres partnerskole Colegio Estudio. Alberte fra 3.b skriver: 

"Vi har lige været 8 skønne dage i varme Madrid i Spanien. 

Der oplevede vi den skønne by, deres dejlige kultur og mennesker og selvfølgelig deres smukke sprog. Vi så Madrids vigtige monumenter og bygninger og smagte alle slags tapas. 

Besøg fra Dortmund 2022

Indsendt af efp den 28.09.2022
Besøg fra vores partnerskole i Dortmund

Midt i september havde vi på Rysensteen besøg fra vores partnerskole Heinrich-Heine-Gymnasium i Dortmund - vores ældste udvekslingssamarbejde. Programmet bød på weekend sammen med familierne, fotosafari, film, værdidebat, udflugt til Roskilde med besøg i Domkirken og på rockmuseet Ragnarock, afskedsmiddag, morgensang og et rørende farvel på Hovedbanen. Alma fra 2021x skriver:

Besøg fra vores spanske partnerskole Colegio Estudio

Indsendt af efp den 22.09.2022
Besøg fra vores spanske partnerskole Colegio Estudio

I starten af september havde vi fornøjelsen af et besøg fra vores spanske partnerskole Colegio Estudio. Her åbnede 3.b deres hjem for eleverne og viste dem rundt i København. Turen stod blandt andet på kanalrundfart, Louisiana-besøg, tur i botanisk have, besøg i Helsingborg og sluttede af med fællesspisning i Absalon. I denne uge rejste 3.b til Spanien, hvor de spanske elever tager teten og viser den spanske kultur. 

3.y på studietur til Boston

Indsendt af efp den 22.09.2022
3.y i Boston

I disse dage rejser 3.g'erne ud i verden til deres respektive partnerskoler. Her fortæller Daniel fra 3.y om turen til Boston "Vi har været her i en uge og nydt vores tid gevaldigt. Først havde vi fire dage i Boston, hvor vi bl.a. besøgte JFK museet, gik The Freedom Trail og fik set en baseballkamp. I søndags ankom vi tidligt til Tabor Academy, der føles mere som en lille landsby end en skole. Vi har deltaget i en masse forskellig undervisning, og mange har især faldet for keramikklassen. I eftermiddag skal vi ud på skolebåden og se dem spille sport på hjemmebane.

Ryskilde 2022

Indsendt af efp den 12.09.2022
Bolleudvalget til Ryskilde

Fredag d. 9. september blev årets Ryskilde afholdt. Det blev stablet på benene af de forskellige udvalg, som hver især havde en bod, hvor de introducerede de nye 1.g'ere til udvalgslivet på Rysensteen. Der blev spist boller, hørt Rysmusicalens musik, givet idéer til nye artikler i kanylen og meget mere. Vejret var godt og stemningen endnu bedre.

 

Hilsen fra Tabor Academy, Marion, US

Indsendt af efp den 07.09.2022
Hilsen fra Tabor Academy, Marion, US

Rysensteen Gymnasium og Tabor Academy har i år forsøgsvis lavet en lille lærer-udveksling. Ideen er opstået i samarbejdet mellem de to skoler og går ud på, hvordan vi kan understøtte vores Global Citizen Programme og Tabors Intercultual Faculty Programme. Hvad kan vi at lære af hinanden mellem skoler, lærere og på tværs af lande og kulturer, er fokus for besøget her. Kan vi forsøgsvis give lærere muligheden for at forstå deres praksis i ny kontekst og måske se sig selv som verdensborgere på en ny måde? Altså, noget af det vi også tilbyder eleverne gennem GCP-programmet.

Tre klasser til UNICEF-udstilling

Indsendt af jlr den 17.08.2022
3.k, 3.c og 2.k deltog i en fernisering i anledningen af UNICEF SUPPLY DIVISION 60 års jubilæum i Danmark

3.k, 3.c og 2.k var inviteret af UNICEF Global Supply and Logistics Operation til fernisering af fotografen Jan Grarups fotografier på Kongens Nytorv i anledningen af UNICEF SUPPLY DIVISION 60 års jubilæum i Danmark.

Billederne er taget under Covid 19-pandemien og viser UNICEFs livsvigtige arbejde med at bringe forsyninger ud til de mere end 60 millioner børn i verden, som lever i fattigdom i en tid, hvor pandemien skabte endnu sværere livsvilkår for sårbare og fattige børn. Der var fotografier fra bl.a Uganda, som både 2.k og 3.k skal på GCP-rejse til.