Nyheder

Julekoncert på Rysensteen

Indsendt af ssa den 06.12.2023
Optræden fra studieretningskoret

Tirsdag den 5/12 bød på den traditionsrige julekoncert i vores smukke sal. Her inviterede alle musik A-niveau hold til en koncert med både ældre og nyere hits af bl.a. LIGA, Amy Winehouse, Adele, Alicia Keys, Pil, Minds of 99 og mange flere. Der var optrædener fra hele 10 sammenspilsgrupper, julede fællessange og ikke mindst det store og velklingende studieretningskor. Salen var stuvende fuld med både forventningsfulde forældre, søskende, venner og masser af ryssere. Det blev en skøn og stemningsfuld aften, der bragte både publikum og elever i den dejligste julestemning.

Besøg fra Frankrig

Indsendt af ssa den 30.11.2023
De danske og franske elever foran flæsketorvet.

I dag havde to 1.g franskhold: 1jwyz1FRF og 1jwyz2FRF spændende besøg fra Frankrig, da 40 gymnasieelever og tre lærere fra den franske by Morestel, nær Lyon, lagde vejen forbi flæsketorvet for at mødes og tale med danske unge. Efter en powerpoint-præsentation fra de franske elever om fransk kultur og om deres skole (et såkaldt lycée professionnel), fik vores 1.g'ere mulighed for at interviewe franskmændene i små grupper om stort og småt. Der blev virkelig brug for alle de sprogkompetencer, der overhovedet kunne hives op af hatten.

3.u i New York

Indsendt af ssa den 27.11.2023
3.u foran Times Square i New York

3.U har i Oktober været på studietur til New York og Maine i USA.

Her fortæller elever fra klassen om turen:

"USA er et land, som mange har forudfattede meninger og måske endda fordomme om. Især en by som New York føles bekendt, uanset om man har været der eller ej. På den anden side er Maine en stat, som mange ikke er bekendt med. Derfor har det været enormt interessant at besøge begge steder og opleve de store kontraster og ligheder, der findes fra sted til sted i et land så stort som USA. 

Franskeftermiddag for 2.g

Indsendt af ssa den 22.11.2023
.

I sidste uge holdt fransklærerne en franskeftermiddag i Salen for alle 2.g-franskeleverne. Fokus var motivation og viden om, hvad man kan med fransk - og på hvordan man med sprogkundskaber kan gå ud og gøre en forskel i verden. Over chokoladecroissanter og grenadine-saftevand, franske sange med akkompagnement og god stemning, hørte vi først fra tidligere Rys-elev Kathrine Hestad om at studere og bo i Paris. Derefter bragte tidligere Rys-lærer Ingegerd Petersen og dernæst Elise Bjerkrheim GCP-toning og handlekompetence ind i billedet med deres fortællinger om at arbejde som hhv.

3.y i Boston

Indsendt af ssa den 21.11.2023
.

Den 25. september tog 3.y afsted til Boston, Massachusetts

I Boston gik tiden med byvandringer, museer og en baseball kamp på Fenway Park. Derudover besøgte eleverne også Harvard University og MIT, hvor de fik rundvisning og deltog i science workshops.

Turen gik herefter til partnerskolerne St. Mark's School og Tabor Academy, hvor eleverne boede på homestay og gik i skole med de highschool studerende. På skolerne blev der bl.a. dyrket sport, lavet keramik og sejlet i båd. 

GCP DAG 2023

Indsendt af ssa den 14.11.2023
.

Mandag den 13. november blev den årlige GCP-dag på Rysensteen afholdt i samarbejde med Clement Kjersgaard og Ræson. Det er 13. år i træk, at fejringen af GCP-programmet finder sted, og denne gang startede dagen ud med en spændende debat mellem partilederne Søren Pape, Franciska Rosenkilde og Martin Lidegaard.

ERASMUS+ projekt i Frankrig

Indsendt af ssa den 31.10.2023
Erasmus+ projekt i Frankrig

I uge 41 tilbragte vi tre fransklærere Iben, Laura og Lotte en skoleuge på et fransk gymnasium i Saint-Maximin (ca. 50 km nord for Paris) ved navn Lycée Professionnel de Rothschild. Vi ankom mandag formiddag til det imponerende slot, hvor skolens administration og ledelse holder til, og blev taget meget varmt imod af gymnasiets vicerektor, som vi kender fra da hun besøgte Rysensteen som en del af et andet Erasmus-projekt for 6 år siden.

3.s i Polen

Indsendt af ssa den 12.10.2023
Polen, 2023

3s har været på en dejlig studietur til Polen, hvor de har brugt 8 dage i både landets hovedstad Warszawa og i landets næststørste by Krakow.

I Krakow var klassen på homestay besøg hos elever fra partnerskolen Jan III Sobieski High School og var både med til polsk undervisning, og med på weekend hjemme hos de polske værtsfamilier. Klassen var på forskellige museer i Krakow, som blandt andet Shindler’s factory, Museum of Contemporary Art in Krakow og koncentrations-/udryddelseslejren Auschwitz.

3.c i Egypten

Indsendt af ssa den 09.10.2023
.

3.C har tilbragt 10 dage i Egypten, hvor de havde fornøjelsen af at bo i homestays hos værtsfamilier i hovedstaden Kairo og yderligere tre dage alene i den nordlige kystby Alexandria. De oplevede store dele af Egypten i selskab med elever fra Dr. Nermien Ismails' sprogskole. Turen inkluderede besøg hos moskeer og kirker, et (alkoholfrit) boatparty på Nilen, kamelridning ved pyramiderne, masser af traditionel mad og kvalitetstid med de bedste værter.

3.f i Sydkorea

Indsendt af ssa den 04.10.2023
.

3.f har været på studietur i Sydkorea og besøgt Rysensteens partnerskole, Inchang High School. Turen har budt på talrige oplevelser, som 3.f vil have med sig mange år endnu. Først tilbragte klassen to dage i hovedstaden Seoul, hvor eleverne oplevede den pulserende storby. Derudover gik turen til den demilitariserede zone, DMZ, hvor man kunne kigge ind til Nordkorea. Med en historisk baggrundsviden var det interessant at opleve, hvordan denne konflikt stadig præger Sydkorea og dets befolkning, samt at høre de forskellige syn på en eventuel genforening.

3.b I Madrid

Indsendt af ssa den 29.09.2023
.

Så er 3.b vendt klange til København igen, efter en uge på besøg hos partnerskolen Colegio Estudio i Madrid. Under turen har 3.b haft flamenco undervisning med señorita Elena Cabeza. Vi har på en heldagstur besøgt nabobyen Toledo, hvor vi har set synagoger, katolske kirker og moskeer alle inspireret af både romer og den gotiske tid. Der har været en guidet tur på både Reina Sofia og Prado musset, hvor der blandt andet udstilles originale Picasso, Miro, Dahli, Goya og El Greco.

3.w i Indien

Indsendt af ssa den 28.09.2023
3.w på marked i Indien

3w har i september været på studietur til Karnataka i Sydindien. Det var en helt fantastisk tur, fuld af oplevelser for livet. Vi startede ud i storbyen Bangalore. Her oplevede vi alle de hektiske, men smukke gader, lokale markeder med massevis af lokale fødevarer, smukke tekstiler og smykker i alle former og farver. Her besøgte vi også templer, hvor de lokale stod klar med åbne arme og indviede os i de hinduistiske traditioner og ritualer.

3.x i Kroatien

Indsendt af ssa den 26.09.2023
.

3.x har været på studietur i Portoroz(Slovenien) og Zagreb(Kroatien).  I Portoroz har 3.x nydt dage med varmt vejr og beachvolley. Derefter gik turen til Zagreb, hvor 3.x boede hos værtfamilierne og besøgte partnerskolen Prva privatna gimnazija. Med eleverne Prva privatna gimnazija har 3.x sammen oplevet nye kulturer og en masse andet. Blandt andet har klassen været på besøg hos rimac, gået tur ned af bjerget Sljeme, set fodbold kamp, været på etnografisk museum og været på besøg hos Medicin universitet i Zagreb.

 

Besøg fra vores spanske partnerskole Colegio Estudio

Indsendt af ssa den 12.09.2023
-

I starten af september havde vi fornøjelsen af et besøg fra vores spanske partnerskole Colegio Estudio. Her åbnede 3.b deres hjem for eleverne og viste dem rundt i København. Turen stod blandt andet på kanalrundfart, Louisiana-besøg, en tur på Glyptoteket og blev afsluttet med en fællesspisning i Absalon. I næste uge rejser 3.b til Spanien, hvor de spanske elever tager teten og viser de danske elever den spanske kultur.

Skolestart for de nye 1.g-elever

Indsendt af efp den 11.08.2023
1.g-elever

Torsdag morgen sad 1.g'erne spændte og klar på flæsketovet til en ny begyndelse på Rysensteen. Efter introduktionen blev de taget godt imod af en flok 2.- og 3.g'ere, som skulle introducere dem til livet som rysser. De seneste dage har stået på stjerneløb, navnelege, it-intro og i aften samles grupperne til middag på Flæsketorvet. Stemningen er i top og det mærkes tydeligt, at dette bliver starten på tre gode år på Rysensteen!

Lærerne på dannelsesseminar i Køge

Indsendt af efp den 09.08.2023
Dannelsesseminar i Køge

I mandags trodsede lærerstaben vejret og drog mod Køge. Her stod det på tre dages dannelsesseminar med bl.a. workshops, walk n' talks og spændende oplæg fra bl.a. Svend Brinkmann. Alt i alt tre dage i dannelsens tegn med gode drøftelser om, hvordan vi skaber den bedst mulige undervisning. Nu glæder vi os til at se alle eleverne igen, når de vender tilbage efter ferien!

 

 

Translokation 2023

Indsendt af efp den 26.06.2023
translokation 2023

D. 24. juni kl. 9.00 blev salen i DGI-byen oplyst af røde huer, glade ansigter og euforisk lykkefølelse. Årgang 2023 blev nemlig fejret på fineste manér! Programmet stod blandt andet på taler fra rektor Gitte Harding Transbøl, studenter Andrea Chacon Hansen og Adam Friis-Hasché samt journalist Clement Kjersgaard. Derudover bød dagen dejlig musik fra 3.u, Jae Nielsen og Julius Kressner. Vanen tro blev eksamensbeviserne udleveret og studenterne blev sendt godt videre i studentervognene.

Alt i alt blev bundet en fin sløjfe på 3 år med årgang '23 på Rysensteen Gymnasium. 

De første studenter 2023

Indsendt af efp den 19.06.2023
Student 2023

Så har de første studenter fået huerne på! 

Mandag, tirsdag og onsdag i denne uge emmer teltet i gården af jubel, lykke og pop fra champagneflasker. 3.G'erne bliver nemlig færdige med deres sidste eksaminer.

Stort tillykke til jer alle sammen! Vi glæder os til at se jer alle i gården de næste par dage. Og så glæder vi os til at se jer alle - på én gang - på lørdag til translokationen kl. 9. Og efterfølgende vognkørsel mellem kl. 11 og 12.

Frivillige ryssere i Madfællesskabet

Indsendt af efp den 29.05.2023
Ryssere i madfællesskabet

På billederne ses skolens frivillige i Madfællesskabet, der sammen med arrangementet Danmark Spiser Sammen holder 2 årlige fællesspisninger. Til fællesspisningerne er alle velkomne.

Madfællesskabet er et udvalg, der i sammearbejde med organisationen Caritas, bringer autentisk pakistansk, mad kokkereret af pakistanske kvinder til udsatte kvinder. Denne pagtfulde mad får vi alle lov til at smage til fællesspisningerne, hvor der bliver talt og socialiseret på tværs af alle tilstede.

3.g'ernes sidste skoledag

Indsendt af efp den 19.05.2023
3.g'ernes sidste skoledag i Valbyparken

Med bragende solskin blev 3.g'ernes sidste skoledag fejret i Valbyparken d. 12. maj! Dagen startede med morgenmad i klasserne, herefter blev årets sidste morgensamling afholdt, hvor 3.g'erne havde forberedt forskellige indslag. Ved frokosttid drog lærere og elever mod Valbyparken, hvor der stod sandwiches og forskellige aktiviteter klar. Alt i alt en skøn måde at træde ind i læseferien på. 

Besøg af Søren Ulrik Thomsen

Indsendt af efp den 04.05.2023
Søren Ulrik Thomsen i Salen

Rysensteen havde fornemt besøg af Søren Ulrik Thomsen d. 18.04, som danskgruppen havde inviteret. Det blev et stemningsfuldt aftenarrangement, hvor han læste digte op fra hele sit forfatterskab siden 1981 og bagefter besvarede de mange spørgsmål fra salen. Fortrinsvist var arrangementet for 3.g, men også et par 2.g- klasser og skrivegruppen Grethe greb chancen for at møde skolens tidligere elev.

Vores bog "Global Citizenship Education in Praxis" er udgivet!

Indsendt af efp den 02.05.2023
Global Citizenship Education

Vores bog "Global Citizenship Education in Praxis" redigeret af Anders Schultz og Mads Blom, er nu på gaden. I den anledning afholdte vi en konference i FN-byen, hvor global dannelse og medborgerskab blev sat op dagsordenen. Her kom blandt andet Hugh Starkey, Louise Tranekjær, Clement Kjersgaard, Martin Lidegaard og Elsebeth Gerner og fortalte om deres perspektiv på nødvendigheden af global dannelse. Endvidere fortalte tidligere elever Viktoria Fuglsang Semenova og Ellen Filtenborg Tvedeskov om deres oplevelse af undervisningen i global dannelse.

Besøg fra vores kroatiske partnerskole!

Indsendt af efp den 28.04.2023
Besøg fra vores kroatiske partnerskole!

Søndag d. 23. april tog vi i 2.X spændte til Københavns lufthavn for at hente vores kroatiske gæster. Vi blev mødt af en masse søde og forventningsfulde kroatiske lærere og elever. Senere på dagen gik turen til Dyrehaven, hvor vi så Eremitageslottet og derefter tog videre til Baggen, hvor vi nød churros, is og forlystelser i solskinsvejret. Vi kunne allerede mærke, at vi nok skulle få en god uge med nogle gode nye venskaber. 

Besøg fra vores canadiske partnerskole!

Indsendt af efp den 28.04.2023
Besøg fra vores canadiske partnerskole

 

2e havde besøg fra University of Toronto School i Canada. Vennerne fra Nordamerika blev vist rundt på Rysensteen og fulgte deres værter på en skoledag, som blandt andet bød på en historietime om Canadas og Danmarks nationale identiteter og drama-workshop med Gabrielle Kemeny fra UTS. Dagen sluttede med pizza i Sophus' baggård, hvor både værter og gæster hyggede sig trods småkulde og støvregn.

Roberta Metsola på besøg på RYS!

Indsendt af efp den 27.04.2023
Besøg af Robera metsola

Torsdag morgen til åbningen af dette års RYSMUN fik vi fornemt besøg af formand for Europa-Parlamentet Roberta Metsola. Sammen med 2.g-eleverne og vores besøgende partnerskoleelever blev der drøftet EU, Europa-parlamentsvalg, Tiktok, Valg i USA, klima etc. I det hele taget var det en kæmpe fornøjelse at høre om EU samt drøfte emner, der rør sig for eleverne.