Nyheder

Besøg fra Dortmund 2022

Indsendt af efp den 28.09.2022
Besøg fra vores partnerskole i Dortmund

Midt i september havde vi på Rysensteen besøg fra vores partnerskole Heinrich-Heine-Gymnasium i Dortmund - vores ældste udvekslingssamarbejde. Programmet bød på weekend sammen med familierne, fotosafari, film, værdidebat, udflugt til Roskilde med besøg i Domkirken og på rockmuseet Ragnarock, afskedsmiddag, morgensang og et rørende farvel på Hovedbanen. Alma fra 2021x skriver:

Besøg fra vores spanske partnerskole Colegio Estudio

Indsendt af efp den 22.09.2022
Besøg fra vores spanske partnerskole Colegio Estudio

I starten af september havde vi fornøjelsen af et besøg fra vores spanske partnerskole Colegio Estudio. Her åbnede 3.b deres hjem for eleverne og viste dem rundt i København. Turen stod blandt andet på kanalrundfart, Louisiana-besøg, tur i botanisk have, besøg i Helsingborg og sluttede af med fællesspisning i Absalon. I denne uge rejste 3.b til Spanien, hvor de spanske elever tager teten og viser den spanske kultur. 

3.y på studietur til Boston

Indsendt af efp den 22.09.2022
3.y i Boston

I disse dage rejser 3.g'erne ud i verden til deres respektive partnerskoler. Her fortæller Daniel fra 3.y om turen til Boston "Vi har været her i en uge og nydt vores tid gevaldigt. Først havde vi fire dage i Boston, hvor vi bl.a. besøgte JFK museet, gik The Freedom Trail og fik set en baseballkamp. I søndags ankom vi tidligt til Tabor Academy, der føles mere som en lille landsby end en skole. Vi har deltaget i en masse forskellig undervisning, og mange har især faldet for keramikklassen. I eftermiddag skal vi ud på skolebåden og se dem spille sport på hjemmebane.

Ryskilde 2022

Indsendt af efp den 12.09.2022
Bolleudvalget til Ryskilde

Fredag d. 9. september blev årets Ryskilde afholdt. Det blev stablet på benene af de forskellige udvalg, som hver især havde en bod, hvor de introducerede de nye 1.g'ere til udvalgslivet på Rysensteen. Der blev spist boller, hørt Rysmusicalens musik, givet idéer til nye artikler i kanylen og meget mere. Vejret var godt og stemningen endnu bedre.

 

Hilsen fra Tabor Academy, Marion, US

Indsendt af efp den 07.09.2022
Hilsen fra Tabor Academy, Marion, US

Rysensteen Gymnasium og Tabor Academy har i år forsøgsvis lavet en lille lærer-udveksling. Ideen er opstået i samarbejdet mellem de to skoler og går ud på, hvordan vi kan understøtte vores Global Citizen Programme og Tabors Intercultual Faculty Programme. Hvad kan vi at lære af hinanden mellem skoler, lærere og på tværs af lande og kulturer, er fokus for besøget her. Kan vi forsøgsvis give lærere muligheden for at forstå deres praksis i ny kontekst og måske se sig selv som verdensborgere på en ny måde? Altså, noget af det vi også tilbyder eleverne gennem GCP-programmet.

Tre klasser til UNICEF-udstilling

Indsendt af jlr den 17.08.2022
3.k, 3.c og 2.k deltog i en fernisering i anledningen af UNICEF SUPPLY DIVISION 60 års jubilæum i Danmark

3.k, 3.c og 2.k var inviteret af UNICEF Global Supply and Logistics Operation til fernisering af fotografen Jan Grarups fotografier på Kongens Nytorv i anledningen af UNICEF SUPPLY DIVISION 60 års jubilæum i Danmark.

Billederne er taget under Covid 19-pandemien og viser UNICEFs livsvigtige arbejde med at bringe forsyninger ud til de mere end 60 millioner børn i verden, som lever i fattigdom i en tid, hvor pandemien skabte endnu sværere livsvilkår for sårbare og fattige børn. Der var fotografier fra bl.a Uganda, som både 2.k og 3.k skal på GCP-rejse til.

Intro for 1.g'erne

Indsendt af ath den 15.08.2022
Introdage

Siden 1.g’erne begyndte i onsdags i sidste uge, er de af det søde introcrew blevet vist rundt på skolen, de har danset i DGI-byen og blevet godt og grundigt introduceret til rysånden. I fredags var der stjerneløb, og gruppernes kampråb kunne høres rundt omkring på Vesterbro - nogle var bedre end andre…

I denne uge tager 1.g'erne hul på undervisningen i matematik, NV og AP. Og alle lærerne glæder sig til at komme i gang!

Se billeder fra translokationen 2022

Indsendt af jlr den 24.06.2022
Translokation 2022

Efter 3 år præget af corona, lockdown og virtuel undervisning kunne vi lørdag d. 25. juni med stor glæde afholde translokation for vores 3.g-årgang.

Translokationen bød bl.a. på fællessang, optrædener fra musical-bandet og 3.g-musikholdet og taler fra rektor Gitte Transbøl og elevrådsforpersonerne Amalie og Elisabeth. Derudover bød dagen på utallige smil, kram og glade studenter.

Se livestream fra translokationen her (selve translokationen starter ved 05:12).

De første studenter 2022

Indsendt af ath den 20.06.2022
De første studenter 2022

Så har de første studenter fået huerne på! 

Mandag, tirsdag og onsdag i denne uge summer teltet i gården af jubel, lykke og pop fra champagneflasker. 3.G'erne bliver nemlig færdige med deres sidste eksaminer og får de huer på, som de har ventet på i tre år.

Stort tillykke til jer alle sammen! Vi glæder os til at se jer alle i gården de næste par dage. Og så glæder vi os til at se jer alle - på én gang - på lørdag til translokationen. Det er kl. 9. Og vognene kører ca. kl. 11.30.

Udvekslingstur til Bretagne

Indsendt af jlr den 03.06.2022
Bretagne

I den første uge af maj var et hold 2.g’ere i Frankrig for at besøge Lycée Ernest Renan i Saint-Brieuc, som ligger i Bretagne. Rejsen var anden del af udvekslingsprojektet mellem Rysensteen og Ernest Renan, hvor hver elev får en corres som man bor hos og følger gennem kulturmødet.

3.K i Uganda

Indsendt af jlr den 02.06.2022
Ryssere deltager i fodboldkamp med elever fra Kasubi Parents Secondary School

I april sendte vi vores første klasse til vores nye partnerskole i Kampala i Uganda, Kasubi Parents Secondary School. I den halvanden uge, som GCP-rejsen varede, lærte 3.k den ugandiske kultur at kende, mens de oplevede både natur og byliv og boede på homestay hos elever fra partnerskolen.

Turen var en fantastisk start på partnerskabet med Kasubi og vi glæder os til at sende endnu en klasse til Kampala til efteråret.

Læs mere om vores partnerskole med Kasubi Parents Secondary School her.

Grønlandsekspeditionen

Indsendt af ath den 05.05.2022
Ryssere i Grønland

En gruppe elever og lærere fra Rysensteen er lige nu i Ilulissat i Grønland. Her undersøger de effekten af klimaforandringerne helt tæt på. Derudover har de besøgt Royal Greenland, det lokale seminarium, mødt de lokale slædehunde og været på hvalsafari.

Følg med på gruppens Instagram: @rysigrønland

Ryssere til Danmark Spiser Sammen-event

Indsendt af jlr den 05.05.2022
Ryssere

Madfællesskabet består af frivillige Ryssere, der laver mad af overskydende mad og bringer ud til kvindekrisecenteret Den Åbne Dør i samarbejde med Caritas og Jesu Hjerte Kirke i Stenosgade. 

Madfællesskabet lavede onsdag d. 4. maj en Danmark Spiser Sammen-event. De frivillige ryssere lavede mad til 70 gæster fra krisecenteret og Caritas’ to etniske seniorklubber. Det var en herlig aften.

RysMUN 2022

Indsendt af jlr den 03.05.2022
I 2022 kunne RysMUN omsider foregå under normale omstændigheder igen

Efter en lang pause kunne vi i år endelig holde RysMUN for hele 2. årgang og vores besøgende partnerskolelever igen. Som vi plejer. Uden Zoom.
 
MUN står for Model United Nations og er en simulation af FN's arbejde. MUN-konferencer afholdes jævnligt verden over og giver unge et unikt indblik i internationalt samarbejde, diplomati og kompromis. 

3.e i Toronto

Indsendt af jlr den 03.05.2022
3.e på besøg hos Native Women's Resource Centre of Toronto

3.e er netop vendt hjem fra deres GCP-rejse til Toronto.

Her er lidt udpluk fra 3.e’s beskrivelser af oplevelserne hos deres værtsfamilier i og udenfor Toronto:

1:
"Vi bor hos familien Cho, der består af 17-årige Annalisa, 12-årige Alena samt deres 2 forældre; Rebekka og Peter. Rebekka er kineser, og Peter er koreaner, hvilket har givet anledning til nogle gode snakke om canadisk identitet, multikulturalisme og diversitet.

3.A i Argentina

Indsendt af jlr den 27.04.2022
3.a på GCP-rejse i Argentina

Vores studietur til Argentina har budt på det mest intime indblik i Argentinsk kultur man kunne tænke sig. Ved ankomsten i Buenos Aires blev vi indlogeret på et lille hostel, beliggende centralt i kvarteret Palermo.

3.Z i Tyrkiet

Indsendt af jlr den 19.04.2022
Elever fra 3.z på besøg hos partnerskolen Cevre Koleji

Så er 3.z tilbage efter en fantastisk GCP-rejse til Tyrkiet. Først besøgte de vores partnerskole Cevre Koleji i Istanbul, hvor de boede på homestay hos tyrkiske elever og deres familier. I fem dage oplevede de hverdagen, kulturen og en masse skønne mennesker i Istanbul. Der blev også tid til at møde de tyrkiske elever i bl.a. volleyball og basket.

Derefter fløj 3.z til Alanya, hvor de deltog i en 6-dages beachvolley-camp med turneringer i sol og skønne omgivelser. Ifølge eleverne var det "En virkelig dejlig tur, som vi aldrig vil glemme."

3.W i Kroatien

Indsendt af jlr den 08.04.2022
3.W på besøg hos vores nye kroatiske partnerskole

3.w er som første klasse i Rysensteens historie på studierejse med GCP-fokus i Kroatien. Vi har været på homestay i Zagreb, hvor vi har oplevet spændende kulturmøder med de lokale familier; heriblandt deres overdådige gæstfrihed. Weekendens aktiviteter fokuserede på Kroatiens smukke natur bl.a. med en tur til Plitvice Lakes og vandretur på Sinj bjerg.

3.U i New York

Indsendt af ath den 01.04.2022
3.U i New York

3.U har også været i New York. Her har de været på besøg hos den danske mission ved FN, været forbi Columbia University og ikke mindst har de besøgt Project Rousseau, som er en NGO, der arbejder med unges adgang til uddannelse. Project Rousseau er en af Rysensteens ældste og vigtigste samarbejdspartnere, og vi er glade for endelig at kunne besøge dem igen.

3.D i New York

Indsendt af ath den 30.03.2022
3.D i New York

3.D, der oprindeligt skulle have været i Kina, er i stedet taget på GCP-rejse til New York. Her er en beretning fra Elena fra klassen:

"Vi gar brugt dagene på blandt andet at udforske farverige Chinatown, og besøge en Highschool i den mangfoldige bydel i Flushing, Queens. På tværs af grupper undersøger vi, hvordan det går med ligestillingen på kinesisk-amerikanere i New York. En super god og lærerig tur!!"

3.X i Island

Indsendt af ath den 18.03.2022
3.X i Island

3.x er lige kommet hjem fra Island. Her besøgte de blandt andet Rysensteens partnerskole i Reykjavik og oplevede den islandske natur. Vi glæder os til at byde den islandske skole velkommen på Rysensteen igen i april. 

3.C i Egypten

Indsendt af ath den 11.03.2022
3.c i Egypten

Den første GCP-tur efter en lang coronapause gik til Cairo og Alexandria i Egypten. her besøgte 3.c blandt andet Rysensteens partnerskole igennem mange år, Dr. Nermien Ismail School i Cairo, og boede hos skolens elever. Vi glæder os meget til at modtage de egyptiske elever, når de kommer på besøg i Danmark i næste uge!

Køb billetter til årets musical!

Indsendt af ath den 11.03.2022
Rysmusical 2022

Rysensteens elever præsenterer i 2022 musicalen “En Splittet Helhed.”

En helt normal hverdag ændres da to fremmede, Enya og Storm, vågner op i en splittelse i det ukendte grænseland. Deres mål bliver nu at komme videre - men hvordan kommer de over grænsen?

I “En Splittet Helhed” bliver vi præsenteret for den indre splittelse, alle kan føle, men også, hvordan den indre splittelse kan være med at skabe kærlighed og tilgivelse.

Frivillige fra Rysensteen på Café Sonja

Indsendt af jlr den 11.03.2022
Frivillige fra Rysensteen på Café Sonja

Rysensteen har en lille flok frivillige elever, som hver tirsdag hjælper til i Cafe Sonja på Vesterbro. Caféen siger om sig selv at Sonja er mad med mening og smag for en god sag. Caféen arbejder med at skabe rummelige rammer til mennesker, der ikke har været på arbejdsmarkedet længe.

Eleverne fra Rysensteen er sammen med cafeens andre ansatte og frivillige væsentlige for, at Café Sonja er den solide og varme ramme, som giver mulighed for at vende tilbage på arbejdsmarkedet.
 

Rysensteens indsats for Ukraine - Sådan kan du hjælpe

Indsendt af ath den 28.02.2022
Rysensteens indsats for Ukraine

Kære elever og lærere,
Vi står i dag overfor en af den største kriser i Europa siden 2. verdenskrig. Over en halv million ukrainere er på flugt, hvilket kræver en stærk samlet indsats på tværs af hele verden. Helt konkret kan vi som elever og lærere hjælpe til den indsats i form af donationer af tøj, soveposer, pengeoverførsler eller andet. Alle bidrag har betydning og gør en kæmpe forskel for vores med-europæere på flugt. De har brug for akut støtte, så vi håber, I vil give en hånd.

Ny partnerskole i Zagreb, Kroatien

Indsendt af ath den 27.01.2022
Partnerskole i Zagreb

Vi er meget stolte og beærede over, at vi i år har kunnet starte et samarbejde med en partnerskole i Kroatien - et land med en interessant historie og en rig kultur. Ligesom Rysensteen, har Prva privatna gimnazija i Zagreb stor erfaring med internationalt samarbejde, og vi glæder os til at byde dem velkommen i vores netværk af partnerskoler.

Allerede til marts sender vi en klasse fra Rysensteen afsted til Zagreb for at besøge gymnasiet og dets elever, ligesom den kroatiske skoles elever og lærere kommer til København til april og besøger os.

Dobrodošli u Rysensteen!