Nyheder

Sidste skoledag for 3.g

Indsendt af ssa den 24.05.2024
Sidste skoledag for 3.g

Onsdag d. 22 maj var en stor dag for eleverne i 3.g. Her blev sommerens studentereksaminer nemlig offentliggjort, og læseferien officielt begyndt. 

I mange klasser var der fælles morgenmad inden det spændende øjeblik, og i nogle klasser havde man endda lavet en "eksamens-bingo" for at finde ud af, hvilke fag klassen skal til eksamen i. Efter offentliggørelsen var der sidste morgensamling for 3.g'erne, hvor der med fodboldturnering, taler og fællessang blev sagt held og lykke og på gensyn til 3.g'erne. 

Middag i Madfællesskabet

Indsendt af ssa den 24.05.2024
Madfællesskabet

De frivillige ryssere i Madfællesskabet arrangerede, sammen med Caritas, en middag torsdag d. 24.5 for kvinder og børn fra kvindekrisecentret Den åbne dør, samt 4 grupper af etniske ældre fra Pakistan og Vietnam.

Aftenen bød først på fællesspisning med en menu lavet af pakistanske kvinders madfællesskab. Senere havde ryssere arrangeret forskellige aktivitetet, og der blev blandt andet spillet banko og sunget fællessang. 

Mange tak til de frivillige elever i Madfællesskabet for en hyggelig aften!

 

Udgivelse og oplæsning fra skrivegruppen Grethe

Indsendt af ssa den 07.05.2024
Publikum og skrivegruppen i ungdommens demokratihus

De modige og dygtige elever fra skrivekollektivet Grethe fejrede mandag d. 6/5 udgivelsen af tekstsamlingen “Mosaik” med oplæsning i Ungdommens Demokratihus for et stolt, bevæget og talstærkt publikum bestående af gode Rysensteenelever, venner og familie.

Tak til årets redaktører Lola, Rosa og Lea fra 2021b og øvrige medvirkende. Grethe fortsætter næste år - og alle er velkomne!

RYSMUN 2024

Indsendt af ssa den 30.04.2024
RysMUN 2024

Den 25. og 26. april 2024 åbnede Rysensteen Gymnasium dørene for en spændende begivenhed: RysMUN (Model United Nations) - et simulationsspil af FN, hvor, elever fra hele verden indgår i en fælles indsats for diplomati, debat og løsning af globale udfordringer. RysMUN-konferencen er elevstyret, og RysMUN udvalget har i flere måneder arbejdet intenst for at stable konferencen på benene.

Besøg fra Kina

Indsendt af ssa den 29.04.2024
Kinesiske og danske elever i Tivoli

I lørdags d. 27/5 fik 2. og 3.d sagt farvel og på gensyn til vores gæster fra vores kinesiske partnerskole i Hangzhou.

Det har været fem dage med et intenst kulturmøde og store oplevelser, såvel i som uden for skoletiden, for både de besøgende kinesere og vores danske elever. Ved afskeden blev der givet mange kram og også fældet nogle tårer, og 2.d glæder sig allerede til at gengælde besøget i september.

Internationalt besøg på Rysensteen

Indsendt af ssa den 23.04.2024
Besøg fra vores partnerskole i Bangalore, Indien.

Mandag morgen blev skolens indgang pyntet med flag for at byde vores partnerskoler velkommen.

Denne uge er nemlig en særlig, da vi mdtager over 200 elever fra 11 forskellige lande verden over. I mandags bød vi elever og lærere fra Argentina, Egypten, Kroatien, Indien, Frankrig, Tyskland og USA velkommen, og vi fortsætter med at modtage elever fra Spanien, Polen og Kina tirsdag og onsdag. Deres besøg er primært centreret om deltagelse i RysMUN, - et simulationsspil af FN- men også for at deltage i en kulturel udveksling, som er en central del af vores Global Citizenship-program.

Falke fra 2.f modtager pris i Bruxelles

Indsendt af ssa den 22.03.2024
Falke 2.f i Bruxelles

Falke Lindegaard Hvidtfeldt fra 2.f vandt i februar EU-Kommissionens prestigefyldte oversættelseskonkurrence “Juvenes Translatores“. I disse dage er han så i Bruxelles for at mødes med vinderne fra de øvrige 26 medlemslande og modtage en pris og et diplom for sin oversættelse. Det skete i går, torsdag 21. marts, i EU-Kommissionens imponerende Charlemagne-bygning foran en sal fuld af begejstrede og stolte oversættere, sprogundervisere og forældre.

Innovation i praksis - 2.e underviser på folkeskole

Indsendt af ssa den 14.03.2024
Elever fra 2.e foran Skolen på Grundtvigsvej

Onsdag d. 13/3 fik Liva, Sylvester, Lukas og Emilie fra 2.e for alvor afprøvet deres faglige og didaktiske evner, da de underviste to franskhold fra 8. klasse på Skolen på Grundtvigsvej. Undervisningsmaterialet var udviklet af eleverne selv som en del af et tværfagligt innovationsprojekt i fransk og engelsk om Québec (Canada), og Skolen på Grundtvigsvej var søde til at tage imod os, så det kunne afprøves i praksis.

Alumneaften 2024!

Indsendt af ssa den 04.03.2024
Th: Mogens som dimmiterede i 1964, og til venstre August som bliver student i 2025.

Fredag d. 1. marts blev endnu en skøn alumneaften afholdt på Rysensteen!

Vi startede med generalforsamling på lærerværelset, hvor bestyrelsen kunne byde velkommen til et nyt medlem, Peter Rasmussen, som blev student fra Rysensteen i 1974.Ydermere kunne formanden for Rysensteen Alumneforening, August Thorning, fortælle, at Alumneforeningen i år også har fået nyt æresmedlem, nemlig Astrid Læssø, som blev student i 2000 og har været en del af både Rysensteens bestyrelse samt bestyrelsen i Alumneforeningen i en lang årække.

Soirée française på Rysensteen!

Indsendt af ssa den 11.02.2024
Fransk aften for 1.g'ere på flæsketorvet

Bordene bugnede af baguettes, lækre tærter og ratatouille, og fransk musik flød fra højtalerne, da alle 1.g fransk-elever og fransklærerne 7/2 holdt soirée française på Flæsketorvet. Der blev hygget med quiz og musikalske indslag og masser af snak på tværs af klasserne. Vi glæder os allerede til at gentage det næste år! 

Rysensteener vinder oversættelseskonkurrencen "Juvenes Translatores"!

Indsendt af ssa den 09.02.2024
Falke 2.f

Blandt mere end 3000 finalister fra hele EU har Falke Lindegaard Hvidtfeldt fra 2.f i dag vundet den yderst prestigefyldte oversættelseskonkurrence “Juvenes Translatores”. Konkurrencen, arrangeret af EU-Kommissionen, omfatter oversættelse mellem EU's 24 officielle sprog og Falke oversatte fra tysk til dansk.

Kinesisk nytår 2024!

Indsendt af ssa den 08.02.2024
1,2 og 3.d fejrer kinesisk nytår

Det kinesiske nytår er den vigtigste højtid i Kina. På fredag er træder vi ind i dragens år. Det har 1.,2. og 3.d i dag fejret. Vi har danset Tai Chi, dyrket Kung-Fu med vifter og været til te-ceremoni. Sikke en fest! Godt nytår 龙年快乐!

 

Kom til Alumne/Gammel elev aften!

Indsendt af ssa den 07.02.2024
Alumneaften på Rysensteen 2022

ALUMNE KÆLDER/GAMMEL ELEV AFTEN FREDAG D. 1. MARTS 2024

Årets træf for tidligere elever/alumner fra Rysensteen Gymnasium finder som altid sted første fredag i marts - i år d. 1. Marts! Vi glæder os meget til at se jer! 

Vi har i alumneforeningens bestyrelse besluttet at afholde dette års arrangement i elevkælderen. Bliver der for mange - eller har man bare lyst til at tale stille og roligt med sine tidligere skolekammerater - så er der adgang til lærerværelset.

Virtuel Konference med netværk af partnerskoler

Indsendt af ssa den 05.02.2024
7th UGEN conference 2024

Fredag d. 9. februar er Rysensteen for syvende gang vært for en virtuel konference i netværket United Global Education Network (UGEN). Netværket består af skoler fra hele verden - både vores partnerskoler samt andre samarbejdspartnere. I netværket debatteres pædagogiske, didaktiske og organisatoriske problematikker, hvor lærere og ledere fra skolerne præsenterer og lærer af hinanden.

Orienteringsaften 2024

Indsendt af ssa den 26.01.2024
Elever forklarer om livet på Rysensteen


Det var med stor glæde at vi igen kunne slå dørene op for orienteringsaftenen d. 24 januar 2024! 
Aftenen startede i DGI byen med åbningstale fra rektor Gitte Transbøl. Herefter fik vi besøg af både nuværende og tidligere elever som kunne fortælle om livet på og efter Rysensteen. 

Plan dag på Rysensteen

Indsendt af ssa den 08.12.2023
Plan udvalget i salen

Onsdag d. 29/11 samlede alle Rysensteens elever 393.527,14kr ind til Plan Børnefonden. 

Dagen gik med forskellig arbejde hos eleverne, for at tjene penge ind til formålet. På skolen havde både Nisseudvalget og festudvalget planlagt forskellige aktiviteter, mens Plan udvalget have stået for varm kakao og pebernødder til alle der kom forbi. 

Julekoncert på Rysensteen

Indsendt af ssa den 06.12.2023
Julekoncert på Rysensteen

Tirsdag den 5/12 bød på den traditionsrige julekoncert i vores smukke sal. Her inviterede alle musik A-niveau hold til en koncert med både ældre og nyere hits af bl.a. LIGA, Amy Winehouse, Adele, Alicia Keys, Pil, Minds of 99 og mange flere. Der var optrædener fra hele 10 sammenspilsgrupper, julede fællessange og ikke mindst det store og velklingende studieretningskor. Salen var stuvende fuld med både forventningsfulde forældre, søskende, venner og masser af ryssere. Det blev en skøn og stemningsfuld aften, der bragte både publikum og elever i den dejligste julestemning.

Besøg fra Frankrig

Indsendt af ssa den 30.11.2023
Besøg fra Frankrig

I dag havde to 1.g franskhold: 1jwyz1FRF og 1jwyz2FRF spændende besøg fra Frankrig, da 40 gymnasieelever og tre lærere fra den franske by Morestel, nær Lyon, lagde vejen forbi flæsketorvet for at mødes og tale med danske unge. Efter en powerpoint-præsentation fra de franske elever om fransk kultur og om deres skole (et såkaldt lycée professionnel), fik vores 1.g'ere mulighed for at interviewe franskmændene i små grupper om stort og småt. Der blev virkelig brug for alle de sprogkompetencer, der overhovedet kunne hives op af hatten.

3.u i New York

Indsendt af ssa den 27.11.2023
3.u foran Times Square i New York

3.U har i Oktober været på studietur til New York og Maine i USA.

Her fortæller elever fra klassen om turen:

"USA er et land, som mange har forudfattede meninger og måske endda fordomme om. Især en by som New York føles bekendt, uanset om man har været der eller ej. På den anden side er Maine en stat, som mange ikke er bekendt med. Derfor har det været enormt interessant at besøge begge steder og opleve de store kontraster og ligheder, der findes fra sted til sted i et land så stort som USA. 

Franskeftermiddag for 2.g

Indsendt af ssa den 22.11.2023
.

I sidste uge holdt fransklærerne en franskeftermiddag i Salen for alle 2.g-franskeleverne. Fokus var motivation og viden om, hvad man kan med fransk - og på hvordan man med sprogkundskaber kan gå ud og gøre en forskel i verden. Over chokoladecroissanter og grenadine-saftevand, franske sange med akkompagnement og god stemning, hørte vi først fra tidligere Rys-elev Kathrine Hestad om at studere og bo i Paris. Derefter bragte tidligere Rys-lærer Ingegerd Petersen og dernæst Elise Bjerkrheim GCP-toning og handlekompetence ind i billedet med deres fortællinger om at arbejde som hhv.

3.y i Boston

Indsendt af ssa den 21.11.2023
.

Den 25. september tog 3.y afsted til Boston, Massachusetts

I Boston gik tiden med byvandringer, museer og en baseball kamp på Fenway Park. Derudover besøgte eleverne også Harvard University og MIT, hvor de fik rundvisning og deltog i science workshops.

Turen gik herefter til partnerskolerne St. Mark's School og Tabor Academy, hvor eleverne boede på homestay og gik i skole med de highschool studerende. På skolerne blev der bl.a. dyrket sport, lavet keramik og sejlet i båd. 

GCP DAG 2023

Indsendt af ssa den 14.11.2023
.

Mandag den 13. november blev den årlige GCP-dag på Rysensteen afholdt i samarbejde med Clement Kjersgaard og Ræson. Det er 13. år i træk, at fejringen af GCP-programmet finder sted, og denne gang startede dagen ud med en spændende debat mellem partilederne Søren Pape, Franciska Rosenkilde og Martin Lidegaard.

ERASMUS+ projekt i Frankrig

Indsendt af ssa den 31.10.2023
Erasmus+ projekt i Frankrig

I uge 41 tilbragte vi tre fransklærere Iben, Laura og Lotte en skoleuge på et fransk gymnasium i Saint-Maximin (ca. 50 km nord for Paris) ved navn Lycée Professionnel de Rothschild. Vi ankom mandag formiddag til det imponerende slot, hvor skolens administration og ledelse holder til, og blev taget meget varmt imod af gymnasiets vicerektor, som vi kender fra da hun besøgte Rysensteen som en del af et andet Erasmus-projekt for 6 år siden.

3.s i Polen

Indsendt af ssa den 12.10.2023
Polen, 2023

3s har været på en dejlig studietur til Polen, hvor de har brugt 8 dage i både landets hovedstad Warszawa og i landets næststørste by Krakow.

I Krakow var klassen på homestay besøg hos elever fra partnerskolen Jan III Sobieski High School og var både med til polsk undervisning, og med på weekend hjemme hos de polske værtsfamilier. Klassen var på forskellige museer i Krakow, som blandt andet Shindler’s factory, Museum of Contemporary Art in Krakow og koncentrations-/udryddelseslejren Auschwitz.

3.c i Egypten

Indsendt af ssa den 09.10.2023
.

3.C har tilbragt 10 dage i Egypten, hvor de havde fornøjelsen af at bo i homestays hos værtsfamilier i hovedstaden Kairo og yderligere tre dage alene i den nordlige kystby Alexandria. De oplevede store dele af Egypten i selskab med elever fra Dr. Nermien Ismails' sprogskole. Turen inkluderede besøg hos moskeer og kirker, et (alkoholfrit) boatparty på Nilen, kamelridning ved pyramiderne, masser af traditionel mad og kvalitetstid med de bedste værter.

3.f i Sydkorea

Indsendt af ssa den 04.10.2023
.

3.f har været på studietur i Sydkorea og besøgt Rysensteens partnerskole, Inchang High School. Turen har budt på talrige oplevelser, som 3.f vil have med sig mange år endnu. Først tilbragte klassen to dage i hovedstaden Seoul, hvor eleverne oplevede den pulserende storby. Derudover gik turen til den demilitariserede zone, DMZ, hvor man kunne kigge ind til Nordkorea. Med en historisk baggrundsviden var det interessant at opleve, hvordan denne konflikt stadig præger Sydkorea og dets befolkning, samt at høre de forskellige syn på en eventuel genforening.

3.b I Madrid

Indsendt af ssa den 29.09.2023
.

Så er 3.b vendt klange til København igen, efter en uge på besøg hos partnerskolen Colegio Estudio i Madrid. Under turen har 3.b haft flamenco undervisning med señorita Elena Cabeza. Vi har på en heldagstur besøgt nabobyen Toledo, hvor vi har set synagoger, katolske kirker og moskeer alle inspireret af både romer og den gotiske tid. Der har været en guidet tur på både Reina Sofia og Prado musset, hvor der blandt andet udstilles originale Picasso, Miro, Dahli, Goya og El Greco.

3.w i Indien

Indsendt af ssa den 28.09.2023
3.w på marked i Indien

3w har i september været på studietur til Karnataka i Sydindien. Det var en helt fantastisk tur, fuld af oplevelser for livet. Vi startede ud i storbyen Bangalore. Her oplevede vi alle de hektiske, men smukke gader, lokale markeder med massevis af lokale fødevarer, smukke tekstiler og smykker i alle former og farver. Her besøgte vi også templer, hvor de lokale stod klar med åbne arme og indviede os i de hinduistiske traditioner og ritualer.