Nyheder

FN-forløb for alle 1.g elever

Indsendt af mia den 21.09.2020
Forside

I uge 38 har alle 1.g elever på Rysensteen været igennem vores FN-forløb, hvor der arbejdes med verdensmålene, FNs opbygning, Factfullness af Hans Rosling mm. Forløbet afsluttes normalt med et besøg i FN byen, men dette pga. coronaen desværre ikke muligt. Eleverne fik i stedet oplæg eksperter fra FN, som fortalte om deres arbejde for FN. 

Audition til Rysensteens Musical 2021

Indsendt af jlr den 03.09.2020
Der er nu mulighed for at komme til audition til Rysensteens Musical 2021.

Det er endnu en gang blevet tid til, at Rysensteens elever begynder produktionen af næste års RysMusical.

Musicalen er som altid 100% elevproduceret, og der er nu mulighed for at komme til audition som skuespiller, musiker eller danser.

Rysensteens Musical har en lang og stolt tradition. Musicalen bliver vist i DGI-byen og har premiere i januar 2021. I løbet af det halve år op til premieren arbejder de dygtige elever intenst og dedikeret på at skabe et brag af en forestilling.

Se videoen med klip og musik fra sidste års flotte forestilling.

Besøg fra Copenhagen Opera Festival

Indsendt af jlr den 31.08.2020
Copenhagen Opera Festivals begivenhed 100 opera-øjeblikke er en gave til København og fandt i år sted fra den 22.-26. august.

Tirsdag den 25. august kom Copenhagen Opera Festival forbi Rysensteen med begivenheden 100 opera-øjeblikke. Vores opera-øjeblik fandt sted i hovedbygningens gård i spisefrikvarteret, hvor operastjernerne Torben Kierkegaard og Ulrich Stærk (piano) spillede deres personligt sammensatte program på 15 minutter med deres udvalgte yndlings-arier og kompositioner. Mange ryssere og lærere slog ørene ud og så med fra gården eller gennem vinduerne, mens opera-tonerne lød - selvfølgelig på god afstand til de optrædende og hinanden.

Første skoledag for vores nye 1g-elever

Indsendt af mia den 12.08.2020
Forside

Så er den nye 1.g-årgang startet på Rysensteen. Alle eleverne mødte glade op, første hold kl. 9 og andet hold kl. 10, og blev råbt op og fordelt i klasser og mødte deres teamlærere og tutorer. Der er forberedt en masse sjove aktiviteter for at give de nye elever en super start på 3 gode år på Rysensteen. I løbet af dagen samarbejder tutorer og teamlærere om at få alle vigtige informationer flettet sammen med navnelege, rundvisning på skolen, fotografering, ”rysrullinger” og meget mere.

Se Rysensteens årgang 2017-2020 reflektere over deres gymnasietid

Indsendt af mia den 26.06.2020
forside

Se Rysensteens årgang 2017 reflektere over deres gymnasietid: Om det første møde med klassekammeraterne, om faglige og ikke-faglige oplevelser, der ændrede deres syn på verden, om kulturmøder med vores partnerskole-elever og ikke mindst om den almene og globale dannelse de tager med sig fra deres tre år på Rysensteen.

 

Sidste morgensamling for 3.g

Indsendt af mia den 10.06.2020
Forside

Mandag d. 8/6 blev der holdt den sidste morgensamling for 3.g’erne. Selvom det blev lidt anderledes end det plejer, var det stadig en succes. Lærerne holdt taler for klasserne, der var en quiz med en præmie, der blev sunget og ‘Sig Det Med Blomster’ genopstod som en afslutning på det hele. Trods studentertiden ikke er blevet som forventet, var dette en fin måde at lave den sidste morgensamling og holde liv i traditionen.

- Anna 3.g

Torsdag d. 23 og fredag d. 24 april deltog alle 2.g elever i det virtuelle projekt - Håb i en corona-tid.

Indsendt af mia den 27.04.2020
Forside

D. 23-24 april skulle vi traditionen tro have afholdt RysMUN (Model United Nations.) med deltagelse af alle Rysensteens  2g elever og ca. 80 af vores partnerskoleelever. 
På grund af Corona-pandemien kunne vores partnerskoler ikke komme, og vores 2.g elever tvunget til at modtage virtuel undervisning fra hjemmet.

Vores 3.g elever er tilbage i skole

Indsendt af mia den 16.04.2020
Klasse

Nu er vi tilbage på skolen efter over en måneds pause, hvor vi har haft virtuel undervisning og skrevet SRP. Det er selvfølgelig en meget anderledes hverdag vi er vendt tilbage til. Klassen er delt op og sidder i forskellige lokaler, og man skal hele tiden holde afstand, så det er ikke det samme som før corona. Men det er alligevel rart at komme tilbage og se sine kammerater igen og få mere normal undervisning. Vi skal lige vende os til de nye vaner, men det skal nok bliver rigtig godt.

Ingrid 3.c

Videohilsner fra Rysensteen

Indsendt af mia den 31.03.2020
Forside

Vi er mange, både elever, lærere og ansatte, som savner vores hverdag på Rysensteen Gymnasium. Derfor vil vi i denne tråd løbende lægge video hilsner fra lærere og elever op. Vi håber, at I alle er ved godt helbred og glæder os til at ses igen! Pas godt på hinanden og jer selv. 

Her er en videohilsen fra Sidsel 2.c om det at være studerende under Corona.

Rysensteenelever vinder Historiekonkurrencen 2020

Indsendt af mia den 31.03.2020
Historiekonkurrence forside

Hvert år afholder Historielærerforeningen en konkurrence for alle landets gymnasie- og HF-elever. Årets tema var "Over grænsen". Eleverne skal selv fortolke temaet, og produktet vælger eleverne også selv. Rysensteen har tidligere fejret stolte triumfer i netop denne konkurrence, og i år deltog vi også med to elevers fælles produkt. Ida og Anna fra 2f havde udarbejdet en børnebog til belysning af temaet. I deres introduktion skrev de følgende:

Rysensteens Klimadag 2020

Indsendt af mia den 07.02.2020
Klimadag

I dag har Rysensteen vores officielle klimadag. Alle elever er gennem undervisning der, både samfundsfagligt og naturvidenskabeligt, beskæftiger sig med klimaforandringerne. Vi diskuterer de problemstillinger og etiske overvejelser der kan komme i spil når man som institution skal konfrontere den globale opvarmning. Dette er essentielt fra Rysensteen siden, 3.g’erne hvert år tager på en flyrejse for at besøge deres partnerlande. Disse flyrejser er en nødvendighed der følger med Rysensteens Global Citizen Program, men det betyder naturligvis ikke at de skal foretages uansvarligt.

Spanskelever på besøg i Arkens udstilling ELSKET AF PICASSO

Indsendt af mia den 05.02.2020
Spanskelever på Arken

Alle spanskelever på Rysensteen på besøg i Arkens udstilling ELSKET AF PICASSO: en udstilling om de mange kvinder, der omgav Picasso. I en workshop skulle eleverne bl.a. lave 3D fortolkninger af Picassos malerier i modellervoks! De skulle også lave kubistiske portrætter af hinanden og efterligne Picassos brud med centralperspektivet. 

Besøg fra Sydkorea på Rysensteen Gymnasium

Indsendt af ph den 17.01.2020
besøg af sydkoreanerne

I denne uge har 2f og 3f besøg fra vores partnerskole i Seoul, Korea, Inchang High School. De koreanske elever skal både deltage i almindelig undervisning, kulturforståelsesmoduler og besøge bl.a. Vikingeskibsmuseet og Rosenborg.

Herudover vil de koreanske elever opleve dansk mad og kultur henover middagsbordet hos deres værter og få en unikt indblik ind i en dansk hverdag hos deres danske hosts. Læs hvad Mikkel 3f fortæller om besøget: