Klimauge på Rysensteen 2019

DAG 1: Mandag eftermiddag har alle 1.g’ere fra Rysensteen Gymnasium været rundt i nabolaget ved skolens lokaler ved Flæsketorvet og samle skrald. Dette er et led i skolens klimauge, hvor vi sætter fokus på at have omtanke på miljøet og integrere bæredygtighed i vores dagligdag. Vi har blandt andet samlet plastikemballage, cigaretskodder og metal. Vi blev overraskede over, hvor meget skrald, der lå rundt omkring på gaden. Ud fra denne oplevelse, synes vi at det var en vigtig indsats mod et pænere nærmiljø og en vigtig lektie at huske, hver gang man føler sig fristet til at smide skrald på gaden.

DAG 2: Tirsdag morgen har Rysensteen Gymnasiums elever haft besøg af tre debattører med udgangspunkt i klimaproblematikken.
Det var spændende, og der blev diskuteret nogle vigtige pointer. Til sidst blev vi selv sat på prøve og kom med udfordrende spørgsmål til debatpanelet. I andet modul har vi taget udgangspunkt i forskellige klimaorienterede hverdagsproblematikker, og fundet forslag på løsninger globalt og i nærmiljøet. Derudover har vi set en dokumentar om tøjindustrien, og om hvordan denne forurener og er med til at stille et etisk dilemma til de vestlige forbrugere, nemlig os. Fredagens undervisning tager udgangspunkt i dagens film.
Det har været en spændende og lærerig dag! 

DAG 3: Onsdag formiddag var 1.g-eleverne fra Rysensteen Gymnasium på klima-walkathon rundt om søerne i København. Aktiviteten gik ud på at gå fra post til post og løse opgaver i grupper, og besvare klimaspørgsmål. Den gruppe med flest points fik en præmie. Alt i alt igen en spændende, udfordrende og anderledes skoledag på Rysensteen Gymnasium. Vi glæder os til resten af ugens program!

DAG 4: Fredag eftermiddag blev der afholdt 'tøjbytte-dag' på flæsketorvet. Vi var en lille gruppe af 1g ‘ere, der planlagde det og det har været hyggeligt at gå og forberede alt tøjet - Vi er meget stolte af resultatet. Rigtig mange 1g'ere afleverede tøj til os, og derefter kunne de samme elever så få noget nyt tøj med hjem, som andre havde indleveret. Stemningen var enorm hyggelig mens eleverne gik rundt og fandt noget nyt lækkert tøj. Vi håber folk vil være med til at gøre det til en tradition fremover.

Skrevet af 1.g-eleverne Albert, Thea og Marie.