Rasmus i Antigua, Guatemala!

Jeg sidder lige nu i Antigua, Guatemala. Hos min host family og er ved at skrive det her indlæg i kvælende varme mens jeg kan høre de ikoniske chicken bussers evige dytten i baggrunden.

Grunden til at jeg lige nu sidder tusindvis af kilometer borte fra venner og familie, og ikke mindst klasselokalet hvori mine venner er i fuld gang med gymnasiets sidste år. Skal findes i, at jeg for knapt 1,5 års siden besluttede mig for, at jeg i 3.g ville foretage en studierejse relevant for min bioteknologisstudieretning og min skoles profil – Global Citizenship.

Jeg har nemlig i dag afsluttet to ugers sprogskole i Antigua med en 2,5 times eksamen i spansk, så jeg kan være i stand til at kommunikere med de lokale på de to projekter hvor jeg skal arbejde som frivillig.

For på søndag går turen til byen Florés, der ligger tæt på et kæmpestort naturreservat i det nordlige Guatemala. I dette naturreservat skal jeg arbejde på projektet Arcas Petén, der er Mellemamerikas største dyrerehabiliteringscenter og et projekt der er verdenskendt for dets uhyrlige effektive rehabiliteringsprogram.

Her skal jeg i 3 uger arbejde som frivillig med en dagligdag der kommer til at bestå af, at skulle tidligt op om morgenen for, at arbejde med de bure jeg nu engang har fået ansvaret for.

Dernæst skal jeg rejse ned til Costa Rica, hvor jeg i yderligere 3 uger skal arbejde på projektet Osa-in-water, der som biologisk station beskæftiger sig med havskildpaddebestanden i området.

Her skal jeg hjælpe til med, at overvåge havskildpaddebestanden hvilket rent praktisk foregår ved, at jeg sammen med biologer skal indfange, chippe, tage prøver af og evt. behandle syge havskildpadder samt hjælpe til med genplantningen af den uhyre vigtige mangroveskov.

Alt dette ligger dog stadig langt væk, da min hverdag de sidste 2 uger, har bestået af den daglige gang på 25 minutter fra mit hjem til sprogskolen, gennem den smukke by Antigua, der som tidligere spansk koloniby med sine små forskelligfarvede huse og ujævne brostensbelagte gader, ligger omkranset af aktive vulkaner.

Der på sprogskolen, har jeg hver dag fra 8-12 siddet og lært spansk med min enelærer Rafael, hvorefter turen har gået hjem igen til min host family så jeg har været der tids nok til frokost kl 13 – Der som oftest har tortillas, bønner og bananer som hovedingredienser.

Der er virkelig noget, at skulle vænne sig til, at tortillas kan spises til alt: bønner, nudler og selv suppe! Eller at portionerne er begrænsede og sjældent har kød i sig.

Tiden i Antigua har dog været utrolig spændende, med alt fra vulkanbestigning af den guddommeligt smukke vulkan Pacaya til at sidde i tordenvejr på toppen af ”Sky Cafe” med udsigt over hele byen og diskutere teologi og kulturelle forskelle med vores amerikanske, kristne veninder.

Det er svært at beskrive, alt det jeg har oplevet på to uger, så det vil jeg ikke give mig i kast med. I stedet kan jeg blot bekræfte, at min beslutning om at foretage denne rejse har været den rigtige, da det netop er i mødet med andre kulturer og når man bliver udfordret på sine standpunkter, at man udvikler sig som verdensborger og menneske.

Se resten af billederne fra Rasmus' tur her.