Søren S. Søgaard

SS
ss@rysensteen.dk
Biologi
Kemi

Jeg underviser i biologi, kemi og bioteknologi og det har jeg gjort med stor glæde siden 2009 på Rysensteen Gymnasium. Jeg oplever Rysensteen Gymnasium som et meget dynamisk uddannelsessted med rigtigt god energi mellem lærer og elever og mellem kolleger. 

Mine fag er meget eksperimentelle fag og jeg sætter stor pris på at kombinere eksperimenterne med de tematiske projekter, vi arbejder med. Det er ofte i disse legende eksperimentelle moduler, hvor kontakten til eleverne er stor og givende, både socialt og fagligt. Det er ret fascinerende at arbejde med nysgerrige og spørgelystne elever.  En stor del af energien og glæden i mit arbejde kommer herfra.

Jeg underviser også i masser af AT forløb og i NV. Et KÆMPE plus at få inspiration af at opleve mine fag sammen med andre beslægtede og ikke beslægtede fag. 

På skolen  har jeg udover at undervise også fingrene lidt mere i den eksperimentelle suppe som samlingspasser i biologi/bioteknologi og kemi, samt som fagreferent i biologi. Det er ansvarsområder, som jeg sætter stor pris på, de er med til at give mig et stort overblik over udviklingen i eksperimenter i gymnasiet.

Med interesse for molekylær gastronomi bringer jeg også mine fag med mig hjem. Det er spændende med ingredienserne, metoderne, maden, kaffen og øllet. Vigtigst er nu alligevel at det nydes med gode folk.