3e hjemme igen fra Canada

Det var næsten som en filmscene, da en gul skolebus stod klar til at hente os foran lufthaven. Toronto bød os velkommen med en bagende temperatur og sveden løb ned fra vores ansigter, men det gjorde ingenting, for efter over to års ventetid var vi endelig fremme. 

Bussen stoppede foran University of Toronto Schools – vores værtsskole – hvor adskillige elever og forældre ventede. Hurtigt fandt man frem til ens egen vært og vores veje skiltedes for første gang. Om aftenen spiste mange danskere og canadiere pizza sammen, mens andre havde kvalitetstid med familien. 

Vores første dag i Toronto bød os på en byvandring rundt i skolens kvarter, en smuttur til det farverige Kensington Market og et besøg på et af byens ”Community Centers”, hvor lokale udsatte – heriblandt børn –  kan opholde sig, socialisere med hinanden, udnytte diverse faciliteter og få en hjælpende hånd. Dette besøg satte tanker i gang om den skandinaviske velfærdsmodel overfor den canadiske der, til trods for bedre statistikker end deres naboland USA, stadig efterlader et stort ansvar for den enkelte til at tage vare på sig selv og sin sikkerhed. 

Desuden har vores tur bestået af et ophold i hytter ude i naturen, et øjenåbnende besøg hos efterkommere af det originale canadiske folk, en baseball kamp og en masse andet sjovt. 

Alt i alt har det været en fantastisk tur, hvor vi er blevet mødt med en overvældende gæstfrihed. Nu er vi hjemme i helt trygge rammer igen – det er en bittersød fornemmelse, at sige farvel til hinanden efter 12 dages intens fælleskab og sammenhold – men så er det godt at vi ses i morgen allerede.

3e siger tak for denne gang. 

3e i Canada