Undervisning kan også foregå udenfor klasserummet - 2d på tur

I årets første måneder var 2d så heldige at komme på hele tre trure ud af huset. Læs hvad eleverne synes om det her:

DR-debatten

Torsdag d. 30. august gik turen til Dr-Byen for 2017d. Vi blev inviteret til Dr’s ugentlige debat, som denne omhandlede de nye finanslovsforslag. Et ellers tørt emne for nogle mennesker, blev gjort interessant grundet de forskellige debattørers baggrund. De forskellige debattørers baggrunde gjorde også, at debatten blev delt op i underemner såsom uddannelse og ældresagen. Selvom man ikke havde sat sig ind i de forskellige finanslovsforslag, så var debatten stadigvæk overskuelig og samtidig meget lærerig. Med besøg både fra Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti blev debatten polariseret og forskellige meninger kom på banen. Denne tur gjorde også, at man satte sig mere ind i emnet, fordi vi var der live.
 
Dette skal helt sikkert gentages og ture som disse gør ens undervisning meget sjovere, mere spændende og man får lyst til at deltage mere.
Lucas & Emma


2d på besøg i den danske nationalbank

I anledningen af Nationalbankens 200 års fødselsdag, fik vi, d. 31. august, den eksklusive mulighed at komme inden for murene i Danmarks Nationalbank. Vi blev ført igennem bygningens trædøre og op ad grønne trapper, som arkitekten Arne Jacobsen tegnede i 1960’erne. Vi fik lov til at sidde i repræsentantskabets mødesal på fjerde etage, hvor vi havde et flot panorama udsyn over Holmens Kirke, Christiansborg og Børsen.  
En medarbejder i banken holdt et to timers spændende oplæg, hvor han blandt andet fortalte om Nationalbankens historie og opgaver, og om hele det danske pengecirkulationssystem. 
Nogle af os var meget interesserede i oplysningen om, at Danmark ejer 62 ton guldbarrer, som ligger i The Bank of England, og myten om guldets forflytninger under 2. verdenskrig og Den Kolde Krig. 
Vi hørte om den danske fastkurspolitik, valuta og den kronens relation til Euroen, og mange var chokerede over, at kun 5% af danske kroner findes i kontanter. Vi forlod banken med nyfunden viden om dansk økonomi, og at penge virkelig er en abstrakt størrelse. 
Magda


Ungdommens Folkemøde

Fredag d. 7/9 var 2.D på tur til Ungdommens Folkemøde i Valby parken. Først brugte vi et par timer derude på at interviewe ungdomspolitikere om deres holdning til indvandring og asylpolitik. Nogle blev også interviewet til en video for Kræftens Bekæmpelse. Derefter mødtes vi til et game show i Sundhedsstyrelsens telt - kun med kondom. Der blev vi delt på hold og vi skulle quizze i 9 forskellige spørgsmål hvor Hold 6 vandt stort. Derefter skulle vi workshoppe og diskutere i vores grupper om hvordan vi kan få flere unge i Danmark til at bruge kondom og indse hvor vigtigt det er. Det var en super dejlig og hyggelig regnvejrs dag som var virkelig lærerig.
Anna G


 

2d på tur