'Students Summit' på “World Tsunami Awareness Day" i Wakayama

5 elever fra Rysensteen og én lærer tog hele den lange vej til Wakayama, Japan for at deltage i en verdensomspændende konference, i forbindelse med “World Tsunami Awareness Day 2018”.

Måske det vi allermindst havde ventet, var netop hvad mødte os det sekund vi trådte ud af Kansai Lufthavn, Japan - nemlig et fuldt mediehold bestående af indtil flere fotografer og TV-reportere. 
Efter en overflod af billeder, blev vi eskorteret videre ud til en bus, som skulle komme til at tages os rundt i Wakayama præfektur de kommende 6 dage. 
Klokken var 0900, da turen gik videre med bussen ud på sightseeing i Osaka. Med folk fra alt mellem Chile og Comoros med os i bussen, var det en virkelig interessant og spændende, omend en smule udmattet, oplevelse efter en lang flyrejse. 
Efter en stilfuld frokost på 48. etage; flere museumsbesøg og en bustur til Wakayama city, tjekkede vi ind på hotellet og kunne spise lækker japansk mad.

Dagene efter bød på sightseeing ved forskellige templer og besøg på lokale skoler. Her blev vi mødt af japanske elever, der var mindst lige så interesserede i at møde os; som vi var i at møde dem. Vi kom på besøg i forskellige klasser, hvor de havde forberedt forskellige øvelser til os: helt fra Origami til et evakueringssimulation kaldet HUG. Ydermere deltog vi også i en sammensat jordskælvs- og tsunamievakueringsøvelse, hvor vi oplevede den mere sande del af den verdenskendte fordom om japanernes effektivitet. 

Onsdag d. 31. oktober, skulle vi endelig deltage i “Students Summit on “World Tsunami Awareness Day” 2018 in Wakayama”. Vi trådte ud af bus 9, som havde fulgt os trofast gennem de sidste dage, og det første vi ser, er en af de lokale skolers marsh-band inklusive en engageret, hoppende dirigent. Ved konferencen blev Danmark, og de 47 andre deltagende lande stolt vist frem for det meste af Japan. Vi debatterede forebyggelse af naturkatastrofer, hvor af der kom mange gode løsningsforslag, som lederne af vores debatgruppe var med til at præsentere for alle de mere end 300 deltagende konferencegæster. Flere vigtige politikere afholdte flotte taler, heriblandt viceudenrigsministeren, medlemmer af FN’s naturkatastrofe-komité, og et videoindslag fra den japanske premierminister, Shinzo Abe.

Efter nogle lærerige og spændende oplevelser vendte vi hjemad, med både viden, venskaber og minder - og selvfølgelig deltog vi glade i elevfesten på Rysensteen samme aften vi landede:) 

- Pi Eline Vittarp Domsten og Magnus Wennerberg Larsen

“World Tsunami Awareness Day" i Wakayama