Scienceaktiviteter

Indenfor Science deltager Rysensteen i en lang række tilbud der strækker sig fra forpligtende længerevarende forløb til korte camps. Det kan være både foredrag og forsøg, men oftest er det konkurrencer.

Science Talenter 


Har hovedsæde i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø, afholder løbende en række forskellige tilbud til talentfulde elever. Arrangementer som Rysensteen deltager i bliver slået op på Lectio, men ellers kan du holde dig orienteret her sciencetalenter.dk

(BSS er koordinator)


UNF 


Som elev på Rysensteen har du adgang til Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF). De afholder foredrag og camps henover hele skoleåret med det formål at fremme interessen for naturvidenskab og teknologi. Foredragene foregår oftest på Nørre Campus på Nørre Allé og du har gratis adgang med dit studiekort. Læs mere her unf.dk


Olympiader 


Du har mulighed for at deltage i Fagspecifikke Nationale Olympiader i Naturvidenskab. Det er individuelle konkurrencer inden for det enkelte fag hvor man kan prøve kræfter mod andre fra andre Gymnasier. Ofte kommer finalisterne ud og konkurrere internationalt. Læs mere her.


Drughunter dysten 


En konkurrence for Bioteknologi, biologi og Kemi arrangeret af H. Lundbeck A/S som en del af Forskningens Døgn. Konkurrencen foregår klassevis og tilmeldingen foretages af en lærer. Alle Bioteknologi klasser deltager og der afholdes en lokal RysDrughunterdag for at finde finale grupper der skal til Lundbeck.

  
Georg Mohr


For de ren matematik interesserede er der Georg Mohr. Formålet med Georg Mohr-Konkurrencen er at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade. Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde kræver ingen tilmelding og afholdes på skolen. Tidspunktet for konkurrencen vil fremgå af Lectio. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde. Læs mere her.

(KS er koordinator)