Scienceaktiviteter
Indenfor Science deltager Rysensteen i en lang række tilbud der strækker sig fra forpligtende længerevarende forløb til korte camps. Det kan være både foredrag og forsøg, men oftest er det konkurrencer.
Science Talenter
Har hovedsæde i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø, afholder løbende en række forskellige tilbud til talentfulde elever. Arrangementer som Rysensteen deltager i bliver slået op på Lectio, men ellers kan du holde dig orienteret her.
Kontaktlærer: CBO
UNF
Som elev på Rysensteen har du adgang til Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF). De afholder foredrag og camps henover hele skoleåret med det formål at fremme interessen for naturvidenskab og teknologi. Foredragene foregår oftest på Nørre Campus på Nørre Allé og du har gratis adgang med dit studiekort. Læs mere her.
Kontaktlærer: CBO
ScienceOlympiaderne
Du har mulighed for at deltage i Fagspecifikke Nationale Olympiader i Naturvidenskab. Det er individuelle konkurrencer inden for det enkelte fag hvor man kan prøve kræfter mod andre fra andre Gymnasier. Ofte kommer finalisterne ud og konkurrere internationalt. Læs mere her.
Kontaktlærer: CBO
Drughunter-dysten
En konkurrence for Bioteknologi, biologi og Kemi arrangeret af H. Lundbeck A/S som en del af Forskningens Døgn. Konkurrencen foregår klassevis og tilmeldingen foretages af en lærer. Alle Bioteknologi klasser deltager, og der afholdes en lokal Rys-Drughunterdag for at finde finale grupper der skal til Lundbeck. Projektet er en del af GCP i fagene.
Kontaktlærer: JA & SS
BeerZymes
En konkurrence for Bioteknologi, biologi og kemi arrangeret af Novozymes og Foreningen af Danske Biologer. Konkurrencen foregår klassevis og tilmeldingen foretages af en lærer. Projektet foregår ved at der planlægges og brygges øl efter to kategorier, en klassisk brygget øl som skal leve op til øltypen, og en innovativ øl, hvor det blandt andet er muligt at anvende enzymer fra Novozymes. Projektet er en del af GCP i fagene.
Kontaktlærer: SS
Georg Mohr
For de rent matematik-interesserede er der Georg Mohr. Formålet med Georg Mohr-Konkurrencen er at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade. Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde kræver ingen tilmelding og afholdes på skolen. Tidspunktet for konkurrencen vil fremgå af Lectio. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde.
Læs mere her.
Kontaktlærer: MLe