Filmfestival for 2.g sproghold

Den 11. januar blev Rysensteens filmfestival for 2.g sprog holdene afholdt. Det er et årligt arrangement, hvor de forskellige hold, bruger deres kreative sans og sproglige viden til at kreere film på det sprog som de hver især repræsenterer. Til sidst bliver der valgt to vinderfilm til henholdsvis publikumsprisen og lærernes pris. 

I år var det ikke kun tysk og fransk, der blev repræsenteret. Kinesisk og spansk klasserne har for første gang, fået lov til at være med og bidrage med deres sproglige og kulturelle viden.

Dagen startede ud med, at alle sprog holdene så de udvalgte film fra hvert hold, hvorefter de skulle skrive anmeldelser og takketaler på deres sprog, samt stemme på, hvilken film publikumsprisen skulle gives til. Det hele kulminerede i prisuddelingen, hvor vinderne skulle findes. I år blev publikumsprisen givet til 'Betrug' af 2.bs-tyskholdet og vinderen af lærernes pris til '遇见, Yùjiàn' af 2.d kinesisk holdet. De to vindere holdt taler på henholdsvis kinesisk og tysk og fik overrakt deres priser, nemlig biografbilletter. 

Filmfestivalen er en fed måde for eleverne at udfordre dem selv sprogligt, mens de har det sjovt og bruger deres kreative evner. Alle de filmene blev modtaget på bedste vis og det blev en fantastisk dag for både lærere og elever. 

Filmfestival for 2.g sproghold