Danish Debate Association holder workshops på Rysensteen

Er det sexistisk at købe drinks til en pige? Burde vi droppe karaktersystemet? Og skal vi gøre det lovligt at købe og sælge alle de stoffer, man vil?

Spørgsmål som disse tages op til ivrig debat hver torsdag på Rysensteens gange. Danish Debate Association  afholder nemlig workshops i debat over 6 uger. Elever fra 4 forskellige gymnasier øver sig i kunsten at kunne argumentere og modargumentere for en hvilken som helst sag – på rekordtid, på engelsk og foran et publikum.

Holdet trænes af Marie, der har været på debatlandsholdet i 3 år og i 2017 var med til at gøre Danmark til verdens bedste hold med engelsk som frememdsprog, samt Arnulf, der er tidligere danmarksmester i Public Speaking.

I kompetitiv debat konkurrerer et for-hold og et imod-hold om at overbevise en upartisk dommer om, at netop deres argumenter er stærkest. I løbet af de første 3 uger har de top-engagerede elever rykket sig markant i forhold til at finde på, uddybe og levere deres pointer, samt at finde huller i modstanderholdets argumentation. Træningen fortsætter 3 uger endnu, hvorefter en håndfuld af eleverne kommer til at deltage til Nordic Schools Debating Championship.

Karoline, Emily og Frederik repræsenterer Rysensteen til NSDC i februar. Ved denne internationale debatturnering deltager over 300 gymnasieelever og dommere, der kommer til København fra blandt andet England, Rumænien og Israel for at diskutere alt fra international politik til feminisme. Vi ønsker holdet rigtig meget held og lykke og håber de får en fantastisk oplevelse!

Danish Debate Association holder workshops på Rysensteen