Besøg i Bretagne

Fra den 29. marts til den 5. april var vi 30 elever med fransk, der drog til den lille by Saint-Brieuc i det nordlige Bretagne i Frankrig. Her boede vi hos vores corres, som vi mødte for første gang for nogle måneder siden, da vi husede dem hjemme hos os i København.

Det har været en begivenhedsrig uge, hvor vi har fået indblik i lidt af hvert. Vores corres præsenterede os for både sprog, kultur, natur og hverdagsliv i Bretagne. Weekenden brugte vi sammen med vores værtsfamilier, som viste det bedste af Bretagne frem for os. Mange af os tog til Bretagnes hovedby Rennes, hvor vores franske corres havde planlagt en picnic.

Da det så endelig blev mandag, fik vi en mere formel velkomst, da vi kom hen til skolen for første gang. Her blev vi mødt af croissanter og kaffe i skåle, som er en typisk bretonsk ting. Vi oplevede fransk undervisning, hvilket kom som lidt af et kulturchok, da den er meget anderledes end den, som vi får herhjemme.

Med et fuldt-booket program stod ugen på diverse attraktioner, arrangementer og dejlige oplevelser. Vi oplevede Côte de Granit Rose, et sandt naturvidunder lige ved den franske kyst. Så tog vi på stranden en eftermiddag med både franske og danske elever, hvor der blev spillet fodbold og hygget, mens nogle samtidig fik årets første dukkert.

Vi har alt i alt både fået udviklet vores franske, samt fået en bedre kulturforståelse og fået nye venner på tværs af klasser og nationaliteter ;-)

 

- Isabella Antic Smith 2c og Victoria Bloch Blytt Sandstad 2t

Besøg i Bretagne