3.t i Singapore

Mandag den niende september ankom vi spændte og trætte til Singapore efter en lang og udmattende flyvetur, hvor vi kom forbi lufthavnen i Qatar. 

Allerede på togstationen i lufthavnen blev vi mødt af en ny kultur. Systematik, effektivitet og orden er nok krævet  i høj grad for at holde styr på Singapores befolkning, der er på størrelse med Danmarks, mens landarealet måler sig med Bornholm, hvilket kan både ses og mærkes. På togstationen virker det måske voldsomt med de tydelige skilte, der advarer mod bøder ved ulovlig adfærd; $500 for at spise og drikke, $1000 for at ryge og $5000 for at medbringe brandfarlig væske og gas. Ingen af singaporeaneren ænsede dem en tanke og overholdte nemt reglerne. Egentlig er det måske ikke så strengt endda. 

Endnu mere nyt og spændende ventede os. Efter en metrotur i kold aircondition fra lufthavnen med udsigt over høje huse og grønne træer trådte vi ud i varmen i det travle Chinatown, hvor vi skulle bo under størstedelen af vores ophold i Singapore. Den del af Chinatown, som vi mødte på vej til hotellet, var gamle lave huse i blandede farver med butikker i bunden, hvorfra det ihærdigt blev forsøgt at sælge diverse souvenirs, tøj, kinesisk mad og meget mere. 

Senere på den første dag var vi ude og gå i kvarteret Little India, hvor nogle af os også besøgte flot udsmykkede Hindu templer. Der var en tydelig overvægt af henholdsvis kinesere og indere i Chinatown og Little India, men de er kun små kvartere i en ellers stor og blandet by. Singapore er kendt som et multikulturelt samfund med både kinesere, malaysiere, indere og flere. I bybilledet ser man også alle, der går travlt side om side i skyggen af højhusene.

Dagen sluttede med fællesspisning i Maxwell foodcourt i Chinatown, hvor mange lokale tydeligvis spiser. 

Hurtigt var den første dag allerede forbi, og vi faldt alle hurtigt i søvn efter de mange nye indtryk og oplevelser. Den næste dag bød på besøg på den danske ambassade, hvor Pernille, vicekonsul og Ida, praktikant holdt oplæg om Singapore. Vi hørte om et sikkert land, hvor man trygt kan lade sin hoveddør stå åben, men samtidig et land med dødsstraf og piskeslag. 

Flere af os udnyttende muligheden til at interviewe om uddannelse i Singapore til brug i vores GCP-film. Her fik vi indblik i et skolesystem præget af udenadslære, tests, konkurrence og eksaminer. Særligt er det forældre med sin egen dagsorden, der fokuserer på, at deres børn skal nå langt, og således presser på skolerne, der vist ellers gerne ville se en udvikling mod færre tests og eksaminer. 

Dagene er travle og går hurtigt på en studietur, så herefter drog vi videre til Nationalmuseet. Her oplevede vi en meget flot fremstilling af Singapore og dets historie. Denne aften drog vi ud i egne grupper og fandt middag. 

Så blev det næste dag, hvor vi skulle ud til Nanyang Technological University og derefter et science museum. Hurtigt vænnede vi os næsten til varmen og nogle af de nye kulturelle vaner såsom, at man skal gå til venstre på stationer og ved rulletrappen, altså omvendt end i Danmark. Programmet har indtil nu også budt på en endagstur til Indonesien med færge til et smukt ressort og besøg på en science festival. 

 

Så nu fortsætter oplevelserne og indtrykkene med at overvælde os. 

 

Victoria, 3.t

Singapore