Sundhedsministeren besøger Rysensteen

Torsdag morgen mødtes sundhedsminister Magnus Heunicke elever fra 2.g og 3.g på Rysensteen Gymnasium for at drøfte regeringens udspil "Røgfrit liv for børn og unge". Med sig havde han også direktøren for Kræftens bekæmpelse Jesper Fisker og formanden for Lungeforeningen Torben Mogensen.

Pressen var ligeledes mødt talstærkt op for at dække udspillet. Efter et oplæg fra minister og de to organisationsrepræsentanter bød eleverne ind med, hvad de mener vil afhjælpe at unge begynder at ryge, og hvad der kan få denm der ryger til at stoppe. Det blev på flere måder en øjenåbner for eleverne at kende til de barske realiteter omkring de sygdomme, som  opstår af rygning, og der var gode indspark til, hvad der vil kunne hjælpe. Fx var der stærk opbakning til, at det skal være meget dyrere end de 50 kr. som regeringen lægger op til, ligesom eleverne appellerede til, at der kom flere arrangementer, som det de selv her var med til, fordi DET faktisk ville kunne rykke. 

Efter arrangementet var der mange drøftelser rundt i grupper - også med ministeren. Der lød mange forslag til, hvordan vi på et gymnasium kan sætte ind mod rygning. Der var stor enighed om, at indsatsen skal komme fra eleverne. 

magnus heunicke