Innovationsdage om Fake News 8. og 9. oktober 2019

1. årgang har netop afsluttet to innovationsdage om det varme emne ‘Fake News’. Et emne som eleverne også arbejdede med i sidste uge, hvor Rysensteen Gymnasiums skolekultur-udvalg stod for en anden type arrangement. Som start på dagene blev eleverne indført i opgaven, tre valgte FN-verdensmål om ulighed, klima og fattigdom som ramme for opgaven og begrebet fake news og tankerne bag innovation af projektgruppen innovation/pædagogisk styregruppe på Rysensteen, hvorefter tidligere Deadline-journalist og radiovært Anja Bo tog over med et brag af et oplæg om fake news set ‘indefra’ som journalist - og hvordan fake news bliver brugt som magtmiddel. Hun opfordrede eleverne til at tænke kildekritisk og til at udfordre algoritmerne på nettet ved hjælp af likes. 

Herefter arbejdede eleverne problemløsende med emnet og udtænkte konkrete løsningsforslag til, hvordan fake news kan belyses eller bremses. Til sidst pitchede grupperne deres ideer og løsningsforslag for hinanden på baggrund af materiale udarbejdet til innovationsdagene. 

Nu ved eleverne lidt mere om, hvordan de skal gå kildekritisk og løsningsorienteret til de medieskabte historier, der dagligt møder dem.

anja