Besøg fra Sydkorea på Rysensteen Gymnasium

I denne uge har 2f og 3f besøg fra vores partnerskole i Seoul, Korea, Inchang High School. De koreanske elever skal både deltage i almindelig undervisning, kulturforståelsesmoduler og besøge bl.a. Vikingeskibsmuseet og Rosenborg.

Herudover vil de koreanske elever opleve dansk mad og kultur henover middagsbordet hos deres værter og få en unikt indblik ind i en dansk hverdag hos deres danske hosts. Læs hvad Mikkel 3f fortæller om besøget:

Onsdag d. 15 januar 2020 fik vi (3.F) besøg af en gruppe unge studerende fra Korea. Et besøg vi havde set frem til. Første dag stod på gymnasieundervisning på dansk manér. Vi havde dem med til bla. engelsk og idrætsundervisning. Da undervisningen var omme, tog vi koreanerne med på en rundvisning, i den del af byen vi alle færdes i hver dag, Vesterbro. Her blev Folkehuset Absalon vist frem, og vi fik sågar spillet en mindre bordtennis turnering mod dem. Det blev til en nervepirrende finale mellem Emil (3.F) og hans koreanske homestay partner. Emils koreanske homestay partner endte med at vinde badmintonturneringen, og vi forlod alle kirken med et smil. Om eftermiddagen havde vi arrangeret fælles skøjtning for enden af Inderhavnsbroen i København, på broens gadekøkken. En underholdende affære, hvor folk alle fik udfordret deres balance på glatis. Efter en times skøjtning forlod vi skøjtebanen, og gik mod Rysensteen Gymnasium igen, hvor orienteringsaftenen ville finde sted. Inden vi nåede frem til Rysensteen igen, slog vi et smut forbi Johns Hotdog Deli i kødbyen, hvor de fik lov til at smage en dansk bøfsandwich. Efter et velfortjent måltid, sad vi alle klar Kl 19:30 i DGI byen, hvor orienteringsaftenen ville begynde. De koreanske elever fik et nærmere indblik i skolens liv og værdier. De fik set skolens musical, og præsenteret skolens andre partnerskoler. Om aftenen mødtes en større gruppe, for at se landsholdets kamp i håndbold. 

Torsdag var koreanerne på udflugt til Roskilde, hvor domkirken blev besøgt. Efterfølgende var de på museum, for at se den danske vikingeudstilling. kl 13:40 mødtes vi igen med koreanerne, hvor vi i fællesskab tog på udflugt til rundetårn, og nyhavn. Torsdag aften spiste vi alle hjemme med vores familier og vores homestay partnere. To gode dage for os og vores koreanske venner endte fredag morgen, hvor de koreanske elever fik nye Rysensteen venner som kunne glæde sig til at tilbringe weekenden med.

besøg af sydkoreanerne