Filmfestival for fremmedsprogene

Den årlige filmfestival for 2.g’erne på Rysensteen Gymnasium er blevet en fast tradition. I år foregik den d. 22. januar 2020 og også i år, blev det en stor succes!

Til filmfestivalen bidrog hvert af de 12 tysk- og franskhold og et enkelt kinesiskhold med en kreativ elevproduceret kortfilm af ca. 3 minutters varighed. Filmenes replikker blev fremført på det pågældende fremmedsprog og tekstet på dansk med indhold, der relaterede sig til pensum. Filmene kreeres helt fra bunden med alt, hvad det indebærer af manusskrivning, skuespil, lys, musik og klipning.

Emnerne var mange: alt fra tysk rap over kinesisk aktion til remediering af franske eventyr blev vist på storskærm for alle elever i vores lokaler på FT1.

I modulet efter fremvisningen af filmene, skulle alle holdenes vindergruppe skrive en takketale på deres fremmedsprog, mens de andre grupper skulle anmelde den/de film de syntes bedst om, selvfølgelig på fremmedsproget. Der blev uddelt 2 priser i løbet af dagen; publikumsprisen og lærernes pris.  

Publikumsprisen gik til den tyske film ” Test the West”, som var en rap battle mellem Øst og Vest. Filmen udmærkede sig som værende både kreativ og sprogligt imponerende. Lærernes pris gik til den franske film ”Le chapeau rond rouge”. Filmen havde et meget højt sprogligt niveau og havde en meget fin bearbejdning af originalteksten. Desuden skal her nævnes den kinesiske film ” 找到路的电影 (zhǎodào lù de diànyǐng). En original og morsom film fuld af gode filmtekniske virkemidler. 

De 2 vinderhold modtog hver deres eksemplar af den eftertragtede gyldne GCPard og vandt desuden en tur i biografen med kulinarisk tilbehør. Filmfestivalen er et befriende og sjovt afbræk fra hverdagens almindelige undervisning, da der er plads til kreativ udfoldelse, skøre idéer og masser af grin. Den årlige filmfestival 2.g’erne er kommet for at blive.

filmfestival