GCP4 - innovationsprojekt for 1.g'erne om FNs 17 verdensmål

GCP4 Verdensmål og innovation 2020

I disse dage knokler hele 1. årgang med innovative problemstillinger og løsningsforslag med afsæt i et eller flere udvalgte FN-verdensmål koblet til det partnerland, den pågældende klasse arbejder med.

Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard satte forløbet i gang d. 17/4 med et inspirerende oplæg om vigtigheden af arbejdet med verdensmålene og handlekompetence. Video-oplægget kan ses nedenfor. Derefter tog eleverne fat på arbejdet ud fra verdensmål, faglige oplæg fra deres lærere og innovative værktøjer som efterhånden tegner forskellige, digitale løsningsforslag som apps, stop-motion-film og programmerede spil. Som en del af forløbet skal eleverne træne pitching af deres løsningsforslag: en formidlingsdisciplin som er relevant for at kunne omsætte ide til virkelighed. I den sammenhæng holder iværksætter Søren Rosenmeier et live zoom-oplæg i morgen d. 30/4 om virksomhedsteori og praksiseksempler fra sin egen virksomhed Right People. Både pitching og Rosenmeiers oplæg er tværfakultære tiltag, der skal inspirere alle elever uanset studieretning og fakultær binding til at blive bevidste formidlere som i sidste ende er afgørende for projektets gennemførelse - også senere i elevernes arbejdsliv.

Fredag d. 1/5 ser 1. årgang i alt 14 vinder-løsningsforslag fra klasserne, hvoraf eleverne stemmer på 2 endelige vinderprojekter i samarbejde med projektgruppen innovation og GCP-chef Anders Schultz.

Held og lykke til alle hårdtarbejdende grupper - vi glæder os SÅ meget til at se resultaterne og til at dele de lækre, bæredygtige præmier ud som venter!

Her kan du se tidligere Udenrigsminister, Martin Lidegårds, åbningstale.

GCP4