Akademiet for tro, håb og kærlighed og alt derimellem

Rysensteen lancerer i denne coronatid et nyt initiativ for særligt interesserede, som ønsker at blive klogere på tidens store og små spørgsmål om politik, psykologi, historie, kultur og meget, meget andet. Initiativet har navnet Akademiet for tro, håb og kærlighed og alt derimellem består af ugentlige webinar-oplæg, som både elever, lærere, alumner og andre interesserede har mulighed for at deltage i.

Webinarerne består af oplæg på ca. 30-40 min. fra en eller flere gæsteoplægsholdere. Oplæggene foregår over Zoom efter skoletid. De vil blive afholdt således, at eleverne også kan lytte med, mens de evt. går en tur udenfor efter en lang dag med virtuel undervisning, hvis de foretrækker det. Webinarene vil blive afholdt ugentligt.

Vi har bl.a. holdt webinarer med USA-ekspert Mads Fuglede, den unge mand Gildas fra planbørnefonden, journalist Torben Sangild, fotojournalist Emma Line Holm Sejersen og et alumnearrangement med lærer Mads Laursen Vig og de to skuespillere og tidligere ryssere Rasmus Botoft og Anders Budde Christensen.

Torsdag d. 20/5: Webinar: Årets Debutant 2020 møder Årets Dramatiker 2020

I dette webinar kan du møde de to forfattere og tidligere Ryssere Sofie Malmborg og Simone Isabel Nørgaard i en samtale med lærer Mads Laursen Vig. I 2020 vandt de henholdsvis Årets debutant og Årets dramatiker.

Sofie Malmborg er forfatter og modtog Bogforums Debutantpris 2020 for sin roman "Bargums Synder". Romanen skildrer den danske handelsmand og slaveejer Frederik Bargums indre og ydre liv i 1700-tallets København.

Simone Isabel Nørgaard modtog en Reumert-pris som Årets Dramatiker for sit stykke "Jordens Indre", som handler om den danske jordskælvsforsker Inge Lehmann og hendes kamp mod 1900-tallets mandsdominerede akademiske verden.

Glæd jer til et oplysende webinar, der gennem de to talenter vil dykke ned i en samtale om slavehandel, stærke kvinder og litteraturens magt. 

Tilmelding sker ved at sende en mail til jlr@rysensteen.dk

Onsdag d. 26/5: Webinar m. mentor-NGO'en Project Rousseau

Akademiet for tro, håb og kærlighed får d. 26. maj besøg af Andrew Heinrich og Beth Thorne fra mentor-NGO’en Project Rousseau i New York, som Rysensteen har et samarbejde med. Project Rousseau arbejder med udfordrede high school studerende, ved at sætte dem sammen med ressourcestærke college-studerende i et mentorsystem. De studerende og deres mentorer mødes én gang om ugen gennem hele deres gymnasietid. 

Andrew Heinrich og Beth Thorne er hhv. Executive Director og Chief of Staff hos Project Rousseau, og de vil til webinaret fortælle om deres arbejde, deres organisation og om muligheden for Rysensteens 3.g’ere for at blive frivillig mentor hos Project Rousseau i New York efter sommerferien.

Du kan læse mere om Project Rousseau på både Rysensteens hjemmeside (https://rysensteen.dk/usa-new-york-project-rousseau) og på deres egen hjemmeside (http://www.projectrousseau.org/). 

Tilmelding sker ved at sende en mail til jlr@rysensteen.dk 

Til webinaret d. 26/5 får vi virtuelt "besøg" fra vores amerikanske partner Project Rousseau. Billedet er taget fra deres instagram.