Verdensmål og innovation for 1.g'erne

Den. 20.-23.4.21 deltog 1. årgang i projektet "GCP4 Verdensmål og innovation". Ugen blev indledt af politiker Martin Lidegaard (se video-foredraget nedenfor) som talte for arbejdet med FNs 17 verdensmål, globale problemstillinger og innovation. 
     
Elevernes kreative og innovative proces tog afsæt i fagligt materiale, udvalgte verdensmål - og klasserne udarbejdede på den baggrund innovative løsningsforslag i grupper. Undervejs i processen fik klasserne virtuelt besøg af tre eksperter: Professor Jes Broeng fra DTU, Hanne Støvring fra Statens Museum for Kunst/fonden American Friends of SMK og Steen M. Andersen fra UNICEF. De tre eksperter holdt spændende oplæg om deres innovative projekter efterfulgt af refleksionen over vigtigheden af arbejdet med verdensmålene og de innovative kompetencer i en globaliseret verden i forandring. 

Projektugen blev afsluttet ved, at alle 15 klasser sendte et vinder-løsningsforslag i finalen. Eleverne, eksperterne og innovationsgruppen stemte på to løsningsforslag, og selvom feltet var utrolig stærkt og jævnbyrdigt i år, kan vi sige stort tillykke til 1.a med deres projekt om køn: i øvrigt flot og levende pitchet og til 1.cdu tysk for et bæredygtighedsprojekt om opsamling af cigaretskodder i en gennemtænkt cykeltaske. Eksperterne fremhævede idéen som ny i konteksten og vægtede den grundige research af både miljø og målgruppe i partnerlandet. 

Tak til alle medvirkende for en flot indsats! 

Se billederne fra dagen eller se Martin Lidegaards åbningsvideo her:

I forløbet arbejde eleverne selv med innovative løsningsforslag