4.c på GCP-rejse i Egypten

Lørdag d. 25/9 om eftermiddagen lettede 4.c med Egypt Air mod Cairo. Vi ankom om aftenen til dejlig sommervarme og knus og kys fra en flok begejstrede egyptiske elever og lærere, som straks transportere de danske eks-rys-elever hjem til turens første store kulturmøde: mødet med partnerfamilierne, som havde planlagt hygge og meget sen aftensmad. Søndag stod den på fællesudflugt til pyramiderne i Giza. Vi tog turen gennem Cairos vanvittige trafik i partnerskolens orange minibusser, fra hvis vinduer vi måbende kunne betragte millionbyen glide forbi i én uendelighed. Vi svedte heftigt i ørkenvarmen og fik lejlighed til at lufte vores arabiske parlør i mødet med energiske souvenirsælgere og kameldrivere. Eftermiddagen tilbragte vi i Saqqara Country Clubs svalende pool med udsigt til palmer og ørkensand. Danskere og egyptere tog gcp til nye højder i en storslået bilateral playlist-battle med indslag af kreativ vand-arobic.

Mandag besøgte danskerne DEDI på det Østerbro-fine Zamalek, mens egypterne havde undervisning. Vi hørte interessante oplæg fra institutleder Pernille Bramming og repræsentanter fra den danske ambassade. Eftermiddagen tilbragtes hos de egyptiske familier med diverse aktiviteter, gavmilde serveringer og sene sengetider. Tirsdag var både danskere og egypterne i Cairos ældste bydel, det koptiske Cairo, og på det imponerende National Museum of Egyptian Civilization, hvor selveste museumsdirektøren gav en minutiøs omvisning i Egyptens historie og faraoernes katakomber. Eftermiddagen stod på besøg i citadellet, Mahammed Alis moské og souvenirshopping i Khan Al Khalili-bazaren, og om aftenen mødtes vi alle til farvelmiddag med Dr. Nermien og andre fra lærere fra skolen.

Onsdag til fredag var vi på egen hånd i Alexandria, Egyptens sagnomspundne middelhavsby. Højdepunkterne var en dramatisk togtur, udforskning af Alexandrias myldrende gadeliv, badeluksus ved hav og pool, kirkebesøg med vinkælder-overraskelser, fællesfrokoster i sky view-oaser, autentiske lokale restauranter og spontane bryllupsinvitationer. Vi mødtes også med Ali, en ven af Rysensteen, som kunne fortælle om sin spændende egyptiske opvækst og internationale karriere.

Fredag vendte vi tilbage til Cairo for en enkelt begivenhedsrig eftermiddag og aften med kulturmødeworkshop, interviews, fodbold og Nil-sejlads med de egyptiske værter, før vi lørdag morgen tog en følelsesladet afsked og hoppede på flyveren hjem efter en fuldstændig fantastisk tur.

4.c på kameler i Egypten