3.e i Toronto

3.e er netop vendt hjem fra deres GCP-rejse til Toronto.

Her er lidt udpluk fra 3.e’s beskrivelser af oplevelserne hos deres værtsfamilier i og udenfor Toronto:

1:
"Vi bor hos familien Cho, der består af 17-årige Annalisa, 12-årige Alena samt deres 2 forældre; Rebekka og Peter. Rebekka er kineser, og Peter er koreaner, hvilket har givet anledning til nogle gode snakke om canadisk identitet, multikulturalisme og diversitet.

I går morges var vi i Rexdale Alliance Church, da familien er protestantiske, hvor vi deltog i søndagsgudstjenesten. Det var en helt vildt multikulturel forsamling, og gudstjenesten var enormt rørende og en stor oplevelse at tage del i som to kirkefremmede. Bygningen husede, udover “hovedkirken”, også både en cambodjansk og kinesisk kirke, der dog ikke var lige så fyldte som det fælles kirkerum, hvilket endvidere bidrog til vores forståelse at lokalområdet som værende inkluderende, åbenhjertede samt hjem for borgere med et ønske om at dyrke multikulturalismen."

2:
"Selvom jeg anser min egen familie hjemme i Danmark som en anstændig og ordentlig forsamling, slår familien Tabeck os på ”anstændigheds-skalaen” med længder. Her på Russel Hill Road står søndagens morgenaktiviteter i hvert fald ikke på ”snooze” på mobilen og DR-TV på sofaen, men løbeture og violinundervisning. Heldigvis bliver jeg ikke revet ud af sengen, da hele familien er ekstremt gæstfri og meget ivrige efter at jeg ikke skal mangle noget

Ved middagsbordet bliver der diskuteret verdensorden, økonomi og NGO arbejde. Det er altså ikke kun mine engelskfærdigheder, men også mine samfundsfagsevner der kommer i spil. Jeg havde blandt andet et tværfagligt øjeblik på toilettet, hvor jeg måtte søge på oversættelsen fra bruttoindkomst, omfordeling og skattelettelser til engelsk, da forskellige velfærdsmodeller blev vendt og drejet ved spisebordet."

3:
"Kosten her i familien har stået på blandt andet barbeque, poutine og kanelsnegle. I dag fik vi æren af at møde mor Elke’s svigerinde og arkitekten Allan, som står bag flere skyskrabere i Toronto. I snakken om multikulturalitet i Canada, kom vi ikke så meget længere end at ingen af dem er fans af Justin Trudeau. Generelt et meget spændende kulturmøde med en latinamerikansk familie, der snakker både, spansk, engelsk, fransk og tysk og lidt mere til."

3.e på besøg hos Native Women's Resource Centre of Toronto