3.t i Singapore

I løbet af efteråret har alle Rysensteens 3.g-klasser været ude i verden og besøge deres partnerskoler. Her fortæller Jae fra 3.t om deres tur til Singapore:

"3.t havde en rigtig spændende og begivenhedsrig 9 dages tur til Singapore.

Første dag brugte vi på at udarbejde kvartersanalyser af de forskellige etniske områder i det multikulturelle samfund, som Singapore udgør. Her havde vi mulighed for at gå lange ture og observere dagligdagen i Singapores gader. Billedet foran templet, der findes i Chinatown, kommer fra denne dag. En rigtig interessant observation herfra var blandt andet, hvordan pigerne med shorts blev dækket til, mens mændene, hvis shorts heller ikke gik til knæene, netop ikke blev dækket til i templet. 

Dagen efter gik turen til den smukke, tropiske ø Pulau Ubin. Et af klassebillederne, hvor klassen befandt sig foran vandet med Singapore i baggrunden, blev taget her. Luften var varm og fugtig, og det var hårdt at gå og cykle i den bærende sol, men til trods for dette, var det en super positiv oplevelse mange ikke vil glemme. Der var adskillige prægtige tropiske planter og dyr, og flere af os kom rigtig tæt på de nuttede aber, der gik helt frit rundt på øen.

Søndagen tog vi til dansk gudstjeneste i den danske sømandskirke. Her blev vi vist rundt i den flotte thai-inspireret arkitektur, og efter gudstjenesten fik vi rigtig dansk brunch med rugbrød og kaffe. Billedet, hvor en masse elever sidder på røde stole, kommer herfra.

Dernæst om mandagen besøgte vi Singapores Nationale Museum. Her gik vi igennem hele Singapores 200 års historie fra Singapura til Crown Colony til Syonan-to og til sidst til Singapore. Mange af os fik som følge heraf et historisk indblik i, hvordan Anden Verdenskrig forgik i Asien, et blik, de fleste ikke kendte til før. Det åbnede mange af vores øjne, og det var en meget fascinerende oplevelse. Det andet klassebillede blev taget her.

Så kom dagen hvor vi skulle besøge vores partnerskole TMCJ. Det var det vildeste kulturmøde, og vi var alle enige om, at det var en fornøjelse af lære de enormt åbne, yderst nysgerrige og ganske søde Singaporeanske elever at kende. 

Det sidste på programmet i rejsen var et besøg til et af verdens bedste zoologiske haver: den vilde Singapore Zoo, som huser over 2000 dyr. Vi så alt fra mærkværdige næseaber, til små, søde oddere, til adskillige farverige sommerfugle og til lidt vemmelige hårløse gnavere. Singapore Zoo var fantastisk, ikke blot var oplevelsen af alle dyrene temmelig bemærkelsesværdige, naturen og omgivelserne vi gik i var så tropisk og grønt, det føltes som om, at vi gik i en regnskov. 

Alt i alt har det været en uforglemmelig oplevelse, som vi alle har nydt enormt!"

3.t i Singapore