GCP-dag 2022

I går løb den årlige Global Citizenshipdag af stablen. Kl. 8:15 sad eleverne klar til politikerdebat, som i år behandlede spørgsmålet: "Glemmer vi verden? Er vi blevet så fokuseret på egne udfordringer som inflation, stigende energipriser, identitetspolitik, at vi har glemt de globale problemstillinger som fattigdom, sult, flygtninge etc?" Til at drøfte dette deltog Simon Fendinge (LAU), Jonas Parello-Plesner (Direktør i Alliance of Democracies Foundation), Nikoline Borgermann (Bæredygtighedskonsulent) og Pernille Skipper (EL) i første panel og Emma Holten (debatør og aktivist), Nadeen Aiche (Mino Danmark), Cille Hald Egholm (V) og Anne Lyck (forsker) i andet panel. Traditionen tro blev debatten modereret af Clement Kjersgaard. 

Efter frokost blev 2.g- og 3.g'-eleverne i DGI-byen til debat om 3.g'ernes GCP-film, mens 1.g tog over på Flæsketorvet, til endnu en debat. 

GCP-dagen sluttede ved, at eleverne mødtes i nogle hold, der var dannet på tværs af årgange i bogstaverne, hvor de sammen så 3.g’ernes GCP-film og snakkede om deres destinationsland. 

GCP-dag 2022