Ryssere til MUN i Bilbao

I sidste uge tog 6 rys elever til Nordspanien for at deltage i Model United Nations, forkortet MUN.
MUN er en simulation af FN, hvor unge repræsenterer forskellige lande fra FN. Her skulle eleverne argumentere ud fra det givne lands holdninger. Rys-eleverne repræsenterede Tunesien, og de hev to “best delegate awards” med hjem til Rysensteen!!
Eleverne har undervejs skabt relationer med unge fra hele Europa i bedste GCP-ånd.

Andrea 2.a fortæller: 

"MUN er en super fed mulighed for at udvikle sine evner i public speaking. Man bliver sat på prøve og skal sætte sig ind i et andets lands standpunkter, som kan afvige meget fra ens eget. I år repræsenterede Rysensteen Tunesien, som er et land hvis holdninger og kultur er meget anderledes fra Danmarks. Det har været fedt at være lidt på dybt vand og skulle argumentere for holdninger der ikke nødvendigvis var noget jeg selv stod indenfor.

Udover de faglige kompetencer jeg tager med mig fra MUN, har jeg også mødt mennesker fra hele Europa. Folk kom fra flere forskellige lande som Spanien, Holland, Belgien, Storbritannien og mange flere. MUN giver en gode muligheder for at skabe et netværk i hele verden, og det giver en relationer man ellers aldrig ville have skabt. Turen har især også været fed fordi jeg har lært andre ryssere fra forskellige årgange at kende.

MUN er altid en oplevelse jeg ikke vil være foruden, og jeg ser frem til at drikke en øl men en af de bekendtskaber jeg har skabt, når de kommer til Danmark."

Udover at deltage i Model United Nations, fik eleverne også mulighed for at udforske byen bl.a. var de på Guggenheim og spiste klassisk spansk mad.

Ryssere til MUN i Bilbao