3d har været i Kina

Mellem skyskrabere og renoverede templer går vi rundt i Hangzhou og Shanghai. Da vi ankom lørdag den 2. september, var varmen det første man lagde mærke til i det 34o varme Shanghai. Efter en lang og udmattende 2 timers bustur til vores partnerskole 浙江大学附属中学,(The High School Attached To Zhejiang University) i Hangzhou, blev vi taget imod med åbne arme af vores kinesiske værtsfamilier. Weekenden tilbragte vi sammen med vores værtsfamilien hvor vi blev vist rundt i blandt andet horror-houses, buddhistiske templer, kæmpe shoppingcentre, gigantiske vandhaver og en masse lækre restauranter, hvor der til sidst blev udvekslet gaver. 

Mandag var vores første dag i Kinesisk skole, hvor vi havde vores helt eget program med papirklip, kalligrafi, og en rundtur på deres kæmpe campus, som får DR-byen til at ligne det lille hus i Rønne. De næste par dage, så vi blandt andet deres andet campus, som mindede mere om et lille bykvarter end noget andet, og fik en optræden af elever der spillede på klassiske kinesiske instrumenter som 二胡(erhu) og 打鼓(dagu). Vi spillede også en fodboldkamp mod skolens bedste fodboldhold, som vi tabte 2-1.Vi besøgte også Hangzhous store turistattraktion West lake, som minder om nogle af de smukke landskaber man ser i Game Of Thrones. Den sidste dag brugte vi primært tiden med vores kinesiske venner, hvor vi bla, blev givet nogle meget specielle mad varianter såsom eddikemarinerede kyllingefødder og rådne æg. Efter 5 dage i den kinesiske provins Hangzhou, sagde vi kærligt farvel til vores værtsfamilier, både dem vi boede hos og dem der boede hos os i Danmark, vi hoppede derefter op i bussen og turen gik så til Shanghai. I de næste mange dage i Shanghai ville vi se store turistattraktioner som The Bund, Shanghai Tower, Historiske museer, Et Dansk inspireret plejehjem, Vandbyen i Suzhou og selvfølgelig videreførte vi Rysensteens tradition og besøgte et Karaokepalads hvor vi prøvede at synge med på kinesisk popmusik. 

I modsætning til Danmark er offentligt transport billigt og aldrig forsinket, men man skal dog igennem et security check hver gang man tager toget. Og det var ikke kun den offentlige transport der var billig, men også maden, så længe man hold sig væk fra vestlige restauranter. 

Venlig hilsen Hugo og Sebastian 3d