3z har været i Tyrkiet

I anledning af at vi, 3z, nu er kommet hjem fra en 11 dages studietur til Tyrkiet, sender vi en lille tekst omkring vores fantastiske tur. De første 4 døgn var vi i Istanbul, hvor alle 26 elever boede hos en Tyrkisk værtsfamilie. Det var interessant og anderledes at vågne op hos en anden familie, og følge den unges liv både i skole og i fritiden. Vi ankom tirsdag aften, og hele torsdagen brugte vi på en god gammeldags turisttur, for at kunne se alle de vigtigeste turistattraktioner. Istanbul har nogle enormt store og flotte moskeer, blandt andet Den Blå Moske, som vi desværre kun nåede at se udvendig. Derudover fik vi oplevet Sultanatet, Hagia Sophia, Bazaren, en tyrkisk frokost og til sidst et besøg i Trump Towers. 

Dagen efter fik vi lov at sidde med, når de tyrkiske elever skulle have undervisning. Skolesystemet og undervisningen er det vi oplevede som værende den største forske i forhold til Danmark. Fordi egentlig tror jeg mange af os blev lidt overraskede over hvor meget deres hverdag mindede om vores egen, trods kulturforskellen og aldersforskellen. Men skolen handler ikke om andet end at øve sig til testen sidst på året. 

De første 4 døgn af turen var nok de mest lærerige, i hvert fald hvis vi snakker kulturforståelse, fordi de næste 6 dage brugte vi på all inclusive hotel i Alanya, med pool og volleybaner til rådighed indtil mørket faldt på. I Alanya var der fokus på volleytræning hver dag fra 9-12 og den sidste hele dag, var der volleyturneringer fra 9-18, både mix og kønsopdelt. Så nu mestrer klassen Beachvolley ;-) 

Vi vil gerne takke hele 3z, Lasse og alle volleytrænerne for en helt fantastisk studietur!