Innovationsårsprøve for alle 1g'ere

I denne og sidste uge var Rysensteen omdannet til innovationsfabrik. De næsten 400 1g'ere arbejdede ihærdigt på at omdanne ideer til virkelighed i kampen for den gode skole.

Kompetente lærere guidede eleverne gennem faserne i den innovative proces. Hver dag havde sin fase, og årsprøven lagde ud med inspirationsforedrag, hvor skuespiller, dramaturg og facilitator Peter Sloth Madsen lavede øvelser med eleverne for at få åbnet for den innovative tankegang. Herefter blev eleverne sendt på fotosafari på og omkring Campus Rysensteen.

I næste fase skulle eleverne ud fra disse billeder eleverne vælge ”et problem” de ville arbejde på at løse, en løsning, der er til gavn for alle Rysensteenere. Der blev ugen gennem bygget, målt op, klippet og klistret til den store guldmedalje og de færdige løsningsforslag kan ses på biblioteket, hvor de bliver udstillet frem til efterårsferien. For blot at nævne et par af de forslag, der blev arbejdet med var forbedring af gårdmiljøet, herunder cykelparkering og udnyttelse af musiklokalet, svævebane til Flæsketorvet og QR koder med dagens info på vej til og fra Rysensteen. Vinderne blev:


1.y og deres Rys App, der samler alt den viden, du har brug for som elev på ét sted. De blev belønnet med biografbilletter til hele klassen.  2. pladsen vandt madbilletter til Grams og de blev vundet af 1.z og deres forslag om at udnytte de røde baner bag DGI byen, mens 3. pladsen og chokoladepræmien gik til 1.e og deres idé om en madordning på Rysensteen. Endelig fik 1.c’s Vera, Emil og Jacob prisen for den bedste fremlæggelse. Skolen arbejder på at implementere forslagene med virkning fra august 2014.

Se billeder fra projektet nedenfor: