GCP-dagen

Hvert år afholder Rysensteen en stor Global Citizenshipdag for hele skolen i samarbejde med magasinet Ræson og journalist Clement Kjersgaard. Hele skolen mødes i DGI-byen, hvor 3.g-eleverne viser de film, de har produceret på deres GCP-rejser i løbet af efteråret, mens en stribe af dygtige debattører og eksperter fra bl.a. Christiansborg, forskellige universiteter og medier diskuterer de relevante globale problemstillinger fra elevernes film.

Som afslutning på dagen mødes 3.g-eleverne med 1.g- og 2.g-eleverne fra samme bostavklasse og giver gode råd til når 1.g- og 2.g-eleverne selv skal rejse til samme partnerland. På denne måde fungerer GCP-dagen både som en afrunding af GCP for 3.g'erne og som en lille smagsprøve på rejserne og arbejdet med GCP-filmene for 1.g'erne og 2.g'erne.

Se billeder fra GCP-dagen 2021 her.

Denne film er et produkt fra GCP-dagen 2021, hvor elever fra alle vores partnerskoler sendte videoer om en lokal problemstilling, som fylder i deres dagligdag. På GCP-dagen brugte vores elever videoerne som udgangspunkt for at diskutere kulturelle forskelle og ligheder og potentielle løsninger på problemstillingerne: