Digital dannelse for 3.g'erne 2020

Tirsdag den 24.11 var alle 3.g’ere på Rysensteen til oplæg og samtale om digitale krænkelser og ulovlig billeddeling. Som oplægsholder var journalist og forfatter Milla Mølgaard der siden 2012 har arbejdet indgående med emnet. Med afsæt i nye undersøgelser og rapporter tegnede Milla et billede af, hvordan det aktuelt ser ud med digital krænkelse og ulovlig billeddeling blandt børn og unge. Gennem uddrag fra samtaler som Milla har haft med unge, der enten selv har delt eller er blevet delt ulovligt, gav oplægget også et unikt indblik i de unges egne erfaringer med emnet.

Efterfølgende var det en samtale mellem Milla Mølgaard og Linea, der har oplevet selv at få optaget og delt en video på sociale medier uden hendes samtykke. Linea fortalte åbent og ærligt om hele episoden og særligt om alt det der fulgte efterfølgende.

Afslutningsvis var der en række spørgsmål fra de mange interesserede elever, der dels havde været til stede på Flæsketorvet og dels havde fulgt med ude i klasselokalerne via Zoom.

Arrangementet var det sidste af årgangens i alt tre arrangementer der tilsammen udgør hovedsporet i Rysensteens helskoleprojekt målrettet digital dannelse af eleverne. I de to foregående år har årgangen haft oplæg af Søren Hebsgaard om it-sundhed og Vincent Hendricks om digitale mediers adfærdspåvirkning.

I forbindelse med 3.g'ernes digitale dannelsesforløb fik Rysensteen besøg af oplægsholder Milla Mølgaard.