Filmfestival for sprogholdene

Den 3. december havde alle 2. g klasser fremmedsprogs filmfestival. I ugerne op til havde de på deres fransk, tysk, spansk og kinesisk hold lavet film i klasserne, hvor de bedste var gået videre til finalen for hele årgangen. På selve dagen så hver klasse alle 15 film, og stemte om hvilken der skulle blive elevernes favorit. Både elevernes favorit og lærernes favorit blev kåret over et zoom-møde, hvor Martin Lutz og Ole overraskede de to vinderklasser. Vindergruppen vandt traditionen tro biografbilletter.

Eleverne udtaler, at det var spændende at få lov til at se de forskellige klassers kreative, sjove og overraskende videoer.

Trods corona-restriktioner endte filmfestivalen som en succes. Eleverne havde mulighed for at vende væk fra den typiske undervisning og udfolde sig kreativt i løbet af projektet, hvor at det faglige stadig spillede en rolle.

Alle videoerne var remedierede eller filmatiserede tekster eller lign. som vi i undervisningen havde arbejdet med og på den måde kom mange forskellige i spil. Videoerne blev meget gode og bragte grin i klasserne og sikker også smil på læberne blandt lærerne.

Elevernes pris gik til en fransk film, der havde filmatiseret og fortolket på den klassiske historie om rødhætte. Den havde i sig selv mange komiske øjeblikke men også en tydelig rød tråd og ide. Lærernes pris gik til en spansk drama fortolket version af guldlok. En kort moderne drama historie med udgangspunkt og sammenligningspunkter til guldlok.

Teksten er forfattet af Carl Jonatan Johansen Lowies, Isa Kathrine Dittmar Rohman, Vibeke Skovdal Rasmussen og Jonas Hvitfeld Hansen. 

Filmfestival