3.A i Argentina

Vores studietur til Argentina har budt på det mest intime indblik i Argentinsk kultur man kunne tænke sig. Ved ankomsten i Buenos Aires blev vi indlogeret på et lille hostel, beliggende centralt i kvarteret Palermo.

Vi startede med en tur til Buenos Aires midtby, hvor vi fik øje for den smukke arkitektur der omgiver den berømte Plaza de Mayo. Herfra gik vi på opdagelse i byens gader, hvor områdeanalyse og interviews gav et ægte indblik i Argentinernes holdninger til centrale problemstillinger. Næste dag bød på Museumsbesøg, Tangodans på en lokal Tangoclub, og til sidst fællesspisning på en af byens mange restauranter. 

Vores tredje dag i Buenos Aires startede hos den danske ambassade, hvor vi blev serveret dansk inspireret morgenmad, og fik en lang og fyldestgørende samtale med den lokale danske repræsentant. Derefter besøgte vi Nationalmuseet, hvor der var rig mulighed for at se, hvilke elementer af deres historie Argentinerne fremhæver. Derefter blev vi sluppet løs i Buenos Aires’ gader og brugte dagen på egen hånd med at udforske byen. Om aftenen blev vi hentet med bus, og kørte gennem natten til Bahía Blanca, en mindre by omkring 7 timer sydpå. 

I Bahía Blanca havde vi første møde med vores argentinske værter, der viste os rundt på deres skole. Derefter besøgte vi deres søsterskole, en Agerkulturskole, hvor vi fik lov at deltage i kagebagning og en rundtur på deres imponerende arealer. Om aftenen havde vores værter inviteret os til fælles middag, et ægte bevis på deres gæstfrihed.

3.a på GCP-rejse i Argentina