Udvekslingstur til Bretagne

I den første uge af maj var et hold 2.g’ere i Frankrig for at besøge Lycée Ernest Renan i Saint-Brieuc, som ligger i Bretagne. Rejsen var anden del af udvekslingsprojektet mellem Rysensteen og Ernest Renan, hvor hver elev får en corres som man bor hos og følger gennem kulturmødet.

Turen bød blandt andet på en udflugt til Mont Saint-Michel, hvor vi blev sendt på en 10 kilometers vandretur gennem kviksand, for til sidst at nå til den unikke middelalderby omringet af tidevand. Selvom idéen blev mødt med skepsis, viste det sig at blive en af turens største oplevelser. Derudover var vi ude og sejle rundt mellem små øer og cykle ture i det idylliske franske landskab. Alt sammen i områder, som vi formentlig ikke ville have fundet, hvis vi ikke havde været med lokale.

Fritiden bestod af udflugter med de franske familier til eksempelvis en festival, kæmpe akvarier, eller unikke strandet, som området er berømt for. Vi havde også massere til at arrangere aktiviteter både selv og med de franske elever.

Bretagne